10 Νοε 2018

Ακάθεκτα καλπάζουν τα Ελάφια!

Ένα ακόμα διαπιστευτήριο της φετινής της ανωτερότητας κατέθεσε το απόγευμα του Σαββάτου η Ρόδος, η οποία φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον Κλεάνθη Παραδεισίου (4-0) στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δύο γκολ πέτυχε ο Γεωργίου, από ένα οι Μπίσσα και Καντιμοίρης, ενώ τα Ελάφια είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Κιοσέογλου. Πολύ ωραία εμφάνιση από όλους τους ποδοσφαιριστές της Ρόδου, οι οποίοι δείχνουν πια να δένουν ως σύνολο και αποδίδουν υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο.
 Ένα όμορφο ποδοσφαιρικά απόγευμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου, με τη Ρόδο να είναι αυτή που θέλησε να επιβάλει εξ αρχής το ρυθμό της, αποκτώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πράγμα που πέτυχε σε απόλυτο βαθμό, αφού από τα πρώτα κιόλας λεπτά κατάφερε να κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και πίεζε για το πρώτο γκολ. Μέσω του κάθετου παιχνιδιού τους, τα Ελάφια έφταναν με αξιώσεις στην μεγάλη περιοχή του Κλεάνθη, με την πρώτη απειλή να καταγράφεται στο 15ο λεπτό, όταν μετά από πάσα του Κρητικού, ο Μπίσσα ανατράπηκε από τον Σαμολαδά, με τον Αντωνά να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κιοσέογλου, ο οποίος αν και νίκησε τον αντίπαλο κίπερ, είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και το σκορ να παραμένει στο 0-0. Η Ρόδος έστειλε και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα με τον Γεωργίου, το σουτ του όμως πέρασε ελάχιστα μέτρα άουτ. Η υπεροχή των πρασίνων επικυρώθηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Σκόρερ ήταν ο Γεωργίου, που αφού συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Κόστα, νίκησε τον Σαμολαδά και άνοιξε το σκορ για τη Ρόδο. Στα όποια όνειρα για μια πιθανή ανατροπή του σκορ από τον Κλεάνθη έδωσε τέλος και πάλι ο Γεωργίου, μόλις δύο λεπτά αργότερα. Η επιμονή του πολύ καλού και σήμερα Τριχάκη είχε ως αποτέλεσμα την κερδισμένη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και την τροφοδότηση του Κόστα. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε μία ακόμα εξαιρετική κάθετη ασίστ με προορισμό τον Γεωργίου, ο οποίος χωρίς κανένα πρόβλημα σφράγισε τη νίκη των Ελαφιών. Στο 30΄ η Ρόδος έφτασε πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ, όμως την κεφαλιά του Τσουλάκου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σαμολαδάς. Αυτή ήταν και η τελευταία κλασική φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τη Ρόδο να εξακολουθεί να έχει την απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο.
  Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε, καθώς τα Ελάφια βρίσκονταν πάντα στο προσκήνιο. Χωρίς να πιάσουν το ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πέτυχαν ακόμα δύο γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου και στη σημερινή τους νίκη. Λίγο μετά το 60ο λεπτό, σημειώθηκε το 3-0, με τον Μπίσσα να εκμεταλλεύται την αναμπουμπούλα στην περιοχή του Κλεάνθη και με κοντινό σουτ να ανεβάζει κι άλλο τον πήχη του σκορ. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ο αρχηγός, Σταμάτης Καντιμοίρης, με πλασέ, μετά από κεφαλία - πάσα του Σουλάι. Η Ρόδος είχε νωρίτερα πολλές ακόμα ευκαιρίες για γκολ, με κύριο εκφραστή τους τον Κιοσέογλου, όμως ο Σαμολαδάς δήλωσε παρών τόσο στην απευθείας εκτέλεση φάουλ (72΄), όσο και στο τετ α τετ λίγο αργότερα (75΄). Στα αξιοσημείωτα ήταν το ντεμπούτο του Ρίκκα, με τον έμπειρο μέσο να φτάνει, μάλιστα, μια ανάσα από το γκολ, όμως να αιφνιδιάζεται από την πάσα του Τσουλάκου. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τα Ελάφια να πανηγυρίζουν ένα ακόμα εύκολο τρίποντο, συνοδευόμενο από ωραίο ποδόσφαιρο.
 Με το πέρας των αγωνιστικών, η Ρόδος παρουσιάζεται όλο και καλύτερη στο χορτάρι και συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με τη θεαματικότητα. Απέναντι στις κλειστές άμυνες του πρωταθλήματος δείχνει να έχει βρει αντίδοτο, αφού έχει τον τρόπο όχι μόνο να ανοίγει διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ, αλλά και να βρίσκει με χαρακτηριστικό ρυθμό και ευκολία δίχτυα. Πλέον, το βλέμμα όλων στρέφεται στην επόμενη αγωνιστική, κατά την οποία οι πράσινοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τον μαχητικό Ορφέα.
 Κλείνοντας, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην Κακιά Σκάλα και στην δυναμική παρουσία της σε ένα ακόμα παιχνίδι. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ρόδου, παρά τα όσα έχουν περάσει ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι πιστά παρόντες δίπλα στην ομάδα, βοηθώντας με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια των Ελαφιών για την επιστροφή τους στις εθνικές κατηγορίες.




Οι συνθέσεις των δυο ομάδων: 
ΡΟΔΟΣ (Σάκης Δέδες) : Ράντζα, Καντιμοίρης, Χατζηπέτρος, Σουλάι, Κρητικός, Κιοσέογλου (77’ Ρίκκα), Τριχάκης (84’ Λαζάρου), Μπίσσα (65’ Αλιμερκάι), Τσουλάκος, Κόστα, Γεωργίου (81’ Αμανατίδης)
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ (Ανδρέας Σταύρου): Σαμολαδάς, Χαριτάκης (70’ Σιέχ), Χατζηκυριάκος, Ζούνης, Μπαούρης, Κορκίδας, Παπακωνσταντίνου (37’ λ.τ. Καβουκλής), Μπερετούλης, Κρομμύδας, Πελέκης (41’ λ.τ. Ζούλης), Βουτσινάς (54’ Αρίφι)
Πηγή φώτο: xxsports.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου