28 Οκτ 2018

Ρόδος πέντε αστέρων!

 Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε η Ρόδος στις νίκες, έπειτα από το εντός έδρας στραβοπάτημα απέναντι στον Ηρακλή Μαριτσών, αφού φιλοδώρησε με πεντάρα (1-5) την Α.Ε. Κατταβιάς, στο Ενωσιακό Γήπεδο. Για τα Ελάφια σκόραρε σχεδόν ολόκληρη η μεσοεπιθετική γραμμή, αφού Μπίσσα, Γεωργιού, Κιοσέγλου, Κόστα και Τσουλάκος έγραψαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Η Ρόδος είχε, επίσης, δυο δοκάρια, ενώ τελειώσε τον αγώνα με δέκα παίχτες, αφού ο Σουλάι αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες. Με δέκα παίχτες έμεινε και η Κατταβιά, η οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει προσωρινά σε 1-4.
 Στο Καρακόνερο η Ρόδος μπήκε για άλλη μια φορά δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας εξ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και παρόλο που χρειάστηκε σχεδόν ένα μισάωρο, ώστε να προσαρμοστεί σε ένα μικρό και συνθετικό γήπεδο, το παιχνίδι ήταν επί της ουσίας ένας πράσινος μονόλογος. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Μπίσσα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με υποδειγματικό τρόπο την μπαλιά του Κιοσέογλου και με μια εξαιρετική λόμπα κρέμασε τον Παπαβεργή. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Ρόδος διπλασίασε τα τέρματά της, με ένα εξίσου εντυπωσιακό γκολ. Αυτή τη φορά ήταν ο Γεωργίου, ο οποίος με ένα άπιαστο σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Με το σκορ να είναι στο 0-2, η Ρόδος απελευθέρωσε πλήρως το παιχνίδι της και χωρίς το περιττό άγχος να βαραίνει τα πόδια της, οδηγήθηκε στην ανάπαυλα του ημιχόνου.
 Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε θεαματικά, αν και η  γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που της έδινε η αποβολή του Σουλάι. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Καταβιά πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, μάλλον ευνόησε τα Ελάφια που πλέον εύρισκαν πιο εύκολα διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι πράσινοι σημείωσαν και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με ψύχραιμο πλασέ του Κιοσέογλου, έπειτα από ωραία συνεργασία Κόστα και Γεωργίου. Λίγο νωρίτερα, μάλιστα ο Μπίσσα κόντεψε να γκρεμίσει το κάθετο δοκάρι του Παπαβεργή, με σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το τέταρτο γκολ ήρθε στο 71΄ από τον Κόστα, ο οποίος βρήκε δίχτυα με όμορφη προσωπική ενέργεια, σκορπίζοντας έτσι την δεισιδαιμονία που τον κατατρέχει στα τελευταία παιχνίδια, με αποκορύφωμα αυτό της προηγούμενης εβδομάδας. Στο σημείο αυτό, όπως είναι λογικό, η Ρόδος κατέβασε στροφές και πήγε σβηστά στα 20 περίπου λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του παιχνιδιού. Η Κατταβιά πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Λόη, σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις της στα καρέ του Κεφάλα. Τον επίλογο του αγώνα έγραψε ο Τσουλάκος, ο οποίος με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-5. Ο ίδιος παίχτης θα μπορούσε να σημειώσει ένα ακόμα γκολ, με το δοκάρι όμως να λέει και πάλι "όχι", στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
 Η Ρόδος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο και κυρίως με ακόμα μια πειστική εμφάνιση. Δεν είναι, πλέον, υπερβολή να πούμε πως η μεσοεπιθετική γραμμή της Ρόδου είναι ικανή να σκορπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, εάν βρεθεί στην καλή της μέρα. Τα Ελάφια, λοιπόν, προσθέτουν ένα ακόμα τρίποντο στο ενεργητικό τους, και στρέφουν πια την προσοχή τους στην επικίνδυνη έξοδο της επόμενης εβδομάδας στο Βάτι, κόντρα στην τοπική ομάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Ε. ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ (Μανώλης Φραντζής): Παπαβεργής, Αυγέρης (62′ Κουμπιάδης), Κ. Κιλασίν, Κουλιμπαλί (72′ Παραστατίδης), Χ. Κιλασίν, Σαλαμαστράκης, Πάπα, Κούτσι, Λόης, Νασόπουλος, Καλημέρης (63′ Φιλιππάκος)
 
ΡΟΔΟΣ (Σάκης Δέδες): Κεφάλας, Καντιμοίρης, Καμπούρης (74’ Αλιμερκάι), Σουλάι, Κρητικός, Δημητριάδης (27’ Κόστα), Τριχάκης, Μπίσσα (60’ Χατζηπέτρος), Τσουλάκος, Κιοσέογλου, Γεωργίου (79’ Λαζάρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου