14 Οκτ 2018

Πράσινη κυριαρχία και στις Καλυθιές!

 Ντέρμπι ήταν μόνο στα χαρτιά! Ακόμα μια εντυπωσιακή νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ρόδος, που άλωσε εύκολα τις Καλυθιές, κάνοντας πλάκα και απέναντι στον τοπικό Απόλλωνα (1-4) Τα Ελάφια, με σκόρερ τους Μπίσσα, Κιοσέογλου (δις) και Καντιμοίρη, σκόρπισαν στους... 4 ανέμους τους μέχρι χθες συγκατοίκους τους στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, και εκμεταλλευόμενα την γκέλα του Ηρακλή Μαριτσών, απολαμβάνουν, πλέον, τη μοναξιά της κορυφής. Ρεσιτάλ στη βροχή από την Κακιά Σκάλα, πολύ καλό παιχνίδι από όλους τους ποδοσφαιριστές των πρασίνων και άψογο το κοουτσάρισμα και η διαχείριση του παιχνιδιού από τον Δέδε.
 Με τους γηπεδούχους να ξεκινάνε καλύτερα και να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία, ξεκίνησε το παιχνίδι στις Καλυθιές. Η Ρόδος επέλεξε να δώσει μέτρα στον αντίπαλό της και να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο, αξιοποιώντας την ταχύτητά της, πράγμα που πέτυχε στο έπακρο. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, τα Ελάφια πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον Μπίσσα να εκμεταλλεύεται την αναμπουμπούλα στα αντίπαλα καρέ και με κοντινό πλασέ να κάνει το 0-1. Η απάντηση των Καλυθενών ήταν άμεση, όταν, στο 15΄, ο Γεωργιάδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κεφάλα. Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στη Ρόδο. Στο 25ο λεπτό, ο Γεωργίου έστειλε το προειδοποιητικό μήνυμα, με μια κεφαλιά που μπλόκαρε εύκολα ο Ροδίτης, ενώ λίγο αργότερα η Ρόδος έκανε το 0-2. Ήταν ο Μπίσσα, ο οποίος με μια κάθετη μπαλιά έδωσε μισό γκολ στον Κιοσέογλου, με τον τελευταίο να μην έχει πρόβλημα να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Με το σκορ αυτό να παραμένει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, η Ρόδος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας υπέρ της ένα σαφές προβάδισμα.
 Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρόδος συνέχισε στο ίδιο τέμπο, δείχνοντας, όμως, εμφανώς τη διάθεσή της να καλύψει τα νώτα της αμυντικά. Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός των πρασίνων δεν παρέλειψε να φρεσκάρει και την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του, με το αξιοσημείωτο να είναι η επιστροφή του Αμανατίδη, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια. Και πράγματι, η Ρόδος δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο, ώσπου να καθαρίσει το ματς. Στο 77΄ ο Κιοσέογλου, ο οποίος νωρίτερα είχε και δοκάρι, διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, ανεβάζοντας κι άλλο το πήχη του σκορ, αξιοποιώντας την πάσα του Τριχάκη στο ύψος του πέναλτι. Η Ρόδος δεν έμεινε εκεί και σημείωσε και τέταρτο γκολ, με δράστη αυτή τη φορά τον αρχηγό της, Καντιμοίρη. Τον επίλογο του ματς έγραψε ο... ιδιαίτερα άτακτος κατά τη διάρκεια του αγώνα Μαθιός, ο οποίος σημείωσε το γκολ της παρηγοριάς για τον Απόλλωνα. Έτσι, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τα Ελάφια να πανηγυρίζουν μια ακόμα εμφατική νίκη και να γίνονται ένα με τους φιλάθλους τους, που παρά τη δυνατή βροχή δεν σταμάτησαν το δικό τους πάρτι στην κερκίδα.
 Η Ρόδος με τη χθεσινή της νίκη έστειλε ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα και απέδειξε πως η κακή εμφάνιση κόντρα στην Α.Ε. Κως ήταν απλά μία κακή παρένθεση.Τα Ελάφια έχουν ήδη μπει σε θέση πρωτοπόρου και πλέον περιμένουν την επόμενη αγωνιστική, όταν και θα αντιμετωπίσουν τον ενισχυμένο φέτος Ηρακλή Μαριτσών στο γήπεδο της πόλης μας. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και γι' αυτό όλοι στο πράσινο στρατόπεδο (παίκτες, προπονητές, διοίκηση, κόσμος) οφείλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν με την ίδια σοβαρότητα και ζήλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Απόλλων Καλυθιών (Κώστας Καμπούρης): Ροδίτης, Θεοδοσίου, Σαββούλης(68′ Κυρίτσης), Διακουράκης, Νικολός, Φλεβάρης, Γεωργιάδης, Μαθιός, Χατζηκοσμάς, Μπαϊρακτάρης(60′ Κολοκοτρώνης), Πέπα (45′ Χατζηβαλσάμης)

Ρόδος (Σάκης Δέδες): Κεφάλας, Καντιμοίρης, Χατζηπέτρος, Σουλάι, Κρητικός, Δημητριάδη(55′ Τριχάκης), Λαζάρου, Μπίσσα(73′ Μόσχος), Τσουλάκος(60΄ Κόστα),Κιοσέογλου, Γεωργίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου