14 Ιαν 2018

Θύμισε ξανά ΡΟΔΟ!

 Επέστρεψαν στις νίκες τα Ελάφια, επέστρεψαν και τα χαμόγελα! Η Ρόδος κάνοντας ίσως την πιο καλή και μεστή φετινή της εμφάνιση από την αρχή της χρονιάς, νίκησε εύκολα με 3-0 τον Πανασπροπυργιακό, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας. Σκόρερ για τους πρασίνους οι Πινδώνης, Νάκας και Μπανγκούρα, εξαιρετικός στο ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς νεαρός Μυλωνάς.
 Η Ρόδος ήθελε και πέτυχε εν τέλει να επιβάλει από πολύ νωρίς τον ρυθμό της και να αποκτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλο που τα Ελάφια καρδιοχτύπησαν μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Παναγόπουλος αναγκάστηκε σε εντυπωσιακή επέμβαση, προκειμένου να αποκρούσει την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σταγάκη, εν τούτοις το πρώτο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου σε αυτά. Και ο επιθετικός καταιγισμός των γηπεδούχων ξεκίνησε μόλις στο 4΄, όταν ο Μυλωνάς έπιασε ένα ωραίο γυριστό σουτ, έπειτα από σέντρα του Κουρούπη, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μκριτσιάν να φτάσει μια ανάσα από το γκολ, και πάλι με κεφαλιά, όμως ο Στρατάκης βρέθηκε στο... σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Το γκολ δεν άργησε να έρθει τελικά, αφού ο Πινδώνης στο 13΄ έπιασε ένα δυνατό σουτ, καταφέρνοντας να νικήσει τον Μπότο και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Ρόδος διπλασίασε τα τέρματά της με σκόρερ αυτή τη φορά τον Νάκα. Ο 23χρονος εξτρέμ των πρασίνων πέτυχε το δεύτερο γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις του με το Ελάφι στο στήθος, και με τεχνικό και άψογα ζυγισμένο πλασέ έδιωξε το άγχος από τους συμπαίχτες του και τους οπαδούς της Ρόδου. Από το σημείο εκείνο και μετά, η Ρόδος κατέβασε αισθητά τον ρυθμό της, χωρίς ωστόσο να χάσει σε καμιά περίπτωση τα ηνία του αγώνα. Ο Ασπρόπυργος δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, ενώ από την άλλη πλευρά ο Πινδώνης είχε την ευκαιρία να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, λίγο πριν τη λήξη του α' μέρους, όμως παρόλο που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την σέντρα του Ιμεραλιλάι, η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Το α' ημίχρονο έληξε με τα Ελάφια να έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση των 3 βαθμών της νίκης.
 Η επανάληψη δεν προμήνυε τίποτα διαφορετικό, καθώς η Ρόδος συνέχισε ακριβώς από εκεί που είχε σταματήσει. Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 48΄, όταν ο Παβίσεβιτς έπιασε δυνατή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Νάκα, με τον Μπότο να διώχνει με υπερένταση. Η Ρόδος κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα, και με σωστό pressing, όποτε χρειαζόταν, δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν. Αυγενικού και Νάκας είχαν τις δικές τους ευκαιρίες ώστε να διευρύνουν το σκορ της Ρόδου, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Ό,τι δεν κατάφεραν οι προαναφερθέντες, το πέτυχε στο 90΄ ο Μπανγκούρα, ο οποίος είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Το "μαύρο διαμάντι" των Ελαφιών, αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε σε θέση βολής και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπότο και να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους πράσινους να πανηγυρίζουν για την επιστροφή τους στο δρόμο των επιτυχιών, δεχόμενοι από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου το ζεστό χειροκρότημα, το οποίο και ανταπέδωσαν.
 Τα Ελάφια πραγματοποίησαν μια πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση, η οποία τα γεμίζει με αισιοδοξία και καλή ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Μια εμφάνιση στην οποία δεν υστέρησε κανείς, με τους Πινδώνη και Νάκα να μοιράζονται από κοινού το άτυπο βραβείο του MVP. Η Ρόδος κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δύσκολη από κάθε άποψη εβδομάδα που προηγήθηκε, και χωρίς το άγχος να βαραίνει τα πόδια της, συνεχίζει στοχεύοντας όσο πιο ψηλά γίνεται. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τα Ελάφια μας, αυτή της Τετάρτης (17/1) κόντρα στον Κλεάνθη Παραδεισίου, για τον θεσμό του Κυπέλλου Δωδεκανήσου στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, ενώ για την 13η Αγωνιστική του 6ου Ομίλου η Ρόδος θα υποδεχθεί την ερχόμενη Κυριακή τον Ιάλυσο, στον πρώτο από τους δυο "εμφυλίους". Μια αναμέτρηση η οποία αναμφίβολα θα μαγνητίσει τα βλέμματα όλου του φίλαθλου κόσμου του νησιού, και από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ρόδος (Τίμος Καβακάς): Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Μκρτσιάν, Καντιμοίρης, Μυλωνάς (66΄ Ευγενικός), Πότσι, Αυγενικού, Παβίσεβιτς, Πινδώνης, Νάκας (78΄ Μπανγκούρα)
Ε.Π.Δ. Ασπροπύργου (Νικος Κωτσοβός): Μπότος, Νικολάου, Στρατάκης, Ταχμαζίδης, Ζαχαράτος (66′ Ζωγράφος), Μπάτσι, Ατματζίδης (81′ Λώλος), Νάκκας, Στραγάκης, Ζαχαράκης, Σιδηρόπουλος.

Φωτογραφία:xxsports.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου