24 Νοε 2017

Πείσμα, συσπείρωση, στήριξη!


  Με το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής να βρίσκεται πλέον κοντά στου δρόμου τα μισά, και με αφορμή το ρεπό των ομάδων του 6ου Ομίλου είναι καιρός να κάνουμε μια σύνοψη των μέχρι τώρα πεπραγμένων της Ρόδου, αλλά και να δούμε τι έπεται στη συνέχεια. Θυμίζουμε πως η επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα των Ελαφιών είναι προγραμματισμένη για τις 2/12, όταν και η Ρόδος θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο Προοδευτική στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης του νησιού μας.
 Η Ρόδος, λοιπόν, έχει μαζέψει μέχρι τώρα 11 βαθμούς και φιγουράρει αυτή τη στιγμή στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκάτοικό της τον Εθνικό Πειραιά. Τα Ελάφια μετρούν στο Πρωτάθλημα 1 ήττα (με Ασπρόπυργο εκτός), 2 ισοπαλίες (με Ιάλυσο εκτός και με Διαγόρα) και 3 νίκες (με Λουτράκι, Κερατσίνι εντός και Πέλοπα Κιάτου εκτός). Το επόμενο Σάββατο κόντρα στην Προοδευτική, δίνεται στους πράσινους μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένοι και να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, από την οποία σήμερα τους χωρίζουν 5 βαθμοί. Μια ευκαιρία που όλοι στην ομάδα είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτη. Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εδώ; Ουσιαστικά, η Ρόδος πληρώνει το κακό ξεκίνημά της και την ήττα της 1ης αγωνιστικής στη Μαγούλα. Μια 1η αγωνιστική που αν ξεκινούσε με εντός έδρας αναμέτρηση, ίσως να μιλούσαμε τώρα με τελείως διαφορετικά δεδομένα. Ωστόσο, επειδή τα "αν" δεν γράφουν την ιστορία και επειδή η Ρόδος απαρτίζεται ως επί το πλείστον από ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από επαγγελματικό επίπεδο, η ήττα αυτή ήταν κάτι που πείσμωσε όλους στο πράσινο στρατόπεδο, και άπαντες αναζητούσαν την αντίδραση. Μια αντίδραση που εν τέλει ήρθε, αρχής γενομένης από το Οικονομίδειο Στάδιο κόντρα στον ΓΑΣ Ιάλυσος. Η Ρόδος απέσπασε την ισοπαλία, σε ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κερδίσει. Ακολούθησε η νίκη κόντρα στο Λουτράκι, η εντυπωσιακή επαναφορά από το 0-2 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο (με τη Ρόδο να έχει χαμένο πέναλτι και δοκάρι), η ανατροπή στο Κιάτο παρόλο που η ομάδα αγωνιζόταν για 75΄λεπτά με 10 παίχτες και τέλος η εντός έδρας νίκη κόντρα στο Κερατσίνι. Βλέπουμε, λοιπόν, πως η ομάδα τρέχει αισίως ένα σερί 5 αήττητων αγωνιστικών, και προσπαθεί να ρεφάρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ήττα από τον Απρόπυργο, εβρισκόμενη σε διαρκή άνοδο.
 Ένα σερί που πρέπει ασφαλώς να ζεστάνει τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος καλείται πλέον να βρεθεί μαζικά στο Δημοτικό Στάδιο και να στηρίξει την Ομάδα. Και να τη στηρίξει έμπρακτα, και όχι απλώς με την παρουσία του στο γήπεδο. Η Ρόδος, όπως και κάθε ομάδα, έχει την ανάγκη να νιώθει στα εντός έδρας ματς ότι όντως παίζει στην έδρα της. Πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει μέχρι τώρα. Είναι δεδομένο πως η ιστορία της Ομάδας και το ποδόσφαιρο που έχει παίξει κατά καιρούς, έχουν κάνει τον κόσμο της Ρόδου απαιτητικό. Από τη στιγμή, όμως, που η ομάδα παίρνει τα αποτελέσματα που πρέπει, τα αποτελέσματα που της επιτρέπουν να κοιτάει το κάτι παραπάνω, δεν υπάρχει κανένας λόγος για γκρίνια, μουρμούρα και υποδείξεις. Εάν και εφόσον οι ιθύνοντες του Συλλόγου δουν ότι κάτι δεν πάει καλά, είμαστε σίγουροι ότι θα πράξουν αυτό που είναι συμφέρον για αυτόν. Καθήκον, όμως, του κάθε φιλάθλου είναι να δίνει την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται η ομάδα, και όχι να ρίχνει αναθέματα στους προπονητές, τους παίχτες και τους... προβολείς του Σταδίου, δημιουργώντας έξτρα πίεση σε μια ομάδα που έχει θέσει ξεκάθαρους στόχους από την αρχή της χρονιάς. Στις μεταξύ μας συζητήσεις και εκτός facebook η κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι αποδεκτή, όταν όμως περνάμε τις θύρες του γηπέδου, προέχει μόνο η ηρεμία και το καλό της ομάδας.
 Από το παιχνίδι κόντρα στην Προοδευτική και στα επόμενα εντός έδρας ματς, καλούμαστε όλοι ανεξαιρέτως -παλιοί και νέοι, μικροί και μεγάλοι- να θυμηθούμε ποια είναι η Κακιά Σκάλα, να θυμηθούμε πώς ηχούν οι κόρνες, να θυμηθούμε την ιαχή "ΡΟΔΟΣ" που μας έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά, που για δεκαετίες έλιωνε τον κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτως ονόματος, που επισκεπτόταν το νησί μας. Το γήπεδο ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει πράσινο χρώμα σε κάθε παιχνίδι, ο φίλαθλος κόσμος ΠΡΕΠΕΙ να αποτελεί τον 12ο παίκτη της ομάδας. Τέρμα η ανοχή, τέρμα η υπομονή με τον οποιονδήποτε που έρχεται ανενόχλητος να το παίξει μάγκας μέσα στη Ρόδο. Είναι καιρός να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι το παρόν και το μέλλον της Ομάδας μας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου