18 Νοε 2017

Έχει πάρει φόρα και καλπάζει!

Καλπάζουν τα Ελάφια! Η Ρόδος, στο ματς με το οποίο άνοιγε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου, φιλοξένησε το Κερατσίνι στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας και παρόλο που αγχώθηκε, πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη, επικρατώντας του αντιπάλου της με 1-0. Ο Αυγενικού ήταν ο χρυσός σκόρερ των πρασίνων, με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ, από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες. Συνεχίζει την αντεπίθεσή της η Ρόδος, η οποία έχει χτίσει πλέον ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων. Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, στη μνήμη των θυμάτων από τις πλημμύρες στη Μάνδρα.
 Όπως μας έχει συνηθίσει τη φετινή χρονιά, η Ρόδος μπήκε και σήμερα πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας από πολύ νωρίς το γκολ αυτό που θα την έβαζε σε θέση οδηγού. Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ρόδος έφτασε κοντά στο 1-0, όμως ο Φρατζεσκάκης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την κεφαλιά του Μπανγκούρα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού. Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, τα Ελάφια βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, με τον Πινδώνη να υποδέχεται την πάσα του Μπανγκούρα, και να δοκιμάζει το πόδι του, είδε όμως το αριστερό κάθετο δοκάρι να λέει εκ νέου "όχι" και τον Μίνγκα να μην προλαβαίνει να πάρει το ριμπάουντ. Η Ρόδος έλεγχε πλήρως το παιχνίδι και παρόλο που από το σημείο εκείνο και μετά δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση, εντούτοις είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει, και οι πράσινοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από στημένες φάσεις, με τους Πειραιώτες όμως να αμύνονται σωστά. Το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Μπανγκούρα, ο οποίος πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Στην θέση του πέρασε ο Λέκκας, ο οποίος μάλιστα απείλησε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, όμως το σουτ του δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Φρατζεσκάκη. Οι δυο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τις δυο ομάδες να παραμένουν στο μηδέν.
 Η επανάληψη ξεκίνησε με τη Ρόδο να μπαίνει νωθρά στο γήπεδο, πράγμα που λίγο έλειψε να το πληρώσει. Αυτή τη φορά όμως, το δοκάρι ήταν με το πλευρό των πρασίνων, σώζοντας την εστία του Παναγόπουλου, έπειτα από το σουτ του Διάκου και πάσα του Μπερνιδάκη. Η φάση αυτή θορύβησε τα Ελάφια, τα οποία στα λεπτά που ακολούθησαν πήραν μέτρα και πίεσαν προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ.  Η προειδοποιητική βολή ήρθε από τον Παβίσεβιτς, καθώς ο Σέρβος επιχείρησε το σουτ από διαγώνια θέση, με τον αντίπαλο κίπερ να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του. Η επόμενη ευκαιρία της Ρόδου, ήταν αυτή που έμελλε να κρίνει και την τελική έκβαση του αγώνα. Συγκεκριμένα, λίγο πριν κλείσουμε μια ώρα αγώνα, ο Αυγενικού με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στην αντίπαλη γωνιά των δικτύων, γράφοντας το 1-0 για τα Ελάφια μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Γκολ που επετεύχθη σε ένα κρίσιμο σημείο του ματς, μιας και το άγχος αλλά και η κούραση άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το Κερατσίνι, όπως ήταν φυσικό, πίεσε και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως οι άχαρες και ανοργάνωτες προσπάθειες των φιλοξενούμενων δε θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην καλά αμυντικά στημένη ομάδα του Πάρη Ανδράλα. Η Ρόδος προσπάθησε σε δυο περιπτώσεις να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, με το οποίο θα επισφράγιζε ουσιαστικά την ανωτερότητά της έναντι του αντιπάλου της, ωστόσο Αυγενικού (στο 87΄) και Παβίσεβιτς (στο 90΄) είδαν τις προσπάθειές τους να απομακρύνονται από τους φιλοξενούμενους. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, και έτσι τα Ελάφια πανηγύρισαν μια ακόμα σημαντική νίκη, την δεύτερη διαδοχική τους και τρίτη συνολικά στο εφετινό πρωτάθλημα.
 Με τη νίκη της αυτή, η Ρόδος συνέχισε την αναρρίχησή της φτάνοντας τους 11 βαθμούς πιάνοντας στην βαθμολογία τον Εθνικό και πλέον περιμένει τα αποτελέσματα των αγώνων που θα διεξαχθούν αύριο. Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι κενό αγωνιστικών υποχρεώσεων για τον 6ο όμιλο, γεγονός που δίνει στα Ελάφια την ευκαιρία να ξεκουραστούν και με καθαρό πλέον μυαλό να στρέψουν την προσοχή τους στην επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Προοδευτική, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 3/12. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν πολύ κρίσιμο ματς, στο οποίο ο κόσμος της ομάδας οφείλει να βρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο και να στηρίξει την ομάδα, πειθόμενος άλλωστε και από τα συνεχή θετικά αποτελέσματα των πρασίνων.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ρόδος (Πάρης Ανδράλας): Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι, Δαβρής, Μρκτσιαν, Αποστόλου, Μίνγκας (62' Πότσι), Πινδώνης (82' Καντιμοίρης), Αυγενικού, Παβίσεβιτς, Ευγενικός (53' Πάλλας), Μπανγκούρα (40' λ.τρ. Λέκκας)
 ΑΠΟ Κερατσίνι (Βασίλης Σπάθας): Φρατζεσκάκης, Τσουβαλτίδης, Σιγάλας, Μπάτης, Βαττής, Σκεντεράι (88' Σμυρογιαννάκης), Ντούλιας (82' Παπασπύρος), Διάκος, Μπερνιδάκης, Καλογιάννης (66' Σιανός), Πασαλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου