21 Ιαν 2018

Πράσινη παράνοια!

 ΝΑΙ ΡΕ ΕΛΑΦΑΡΑ! Τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους πέτυχαν τα Ελάφια, καθώς υπέταξαν και τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος με 1-0, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας. Χρυσός σκόρερ ο Μάρκο Παβίσεβιτς, με τους πράσινους να πραγματοποιούν μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, η οποία πιστώνεται στον Τίμο Καβακά. Ρεσιτάλ από την "Κακιά Σκάλα", που έσπρωξε τους πράσινους στη νίκη, με τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο να γίνονται κυριολεκτικά ένα κουβάρι στο τέλος του ματς, αλλά και μετά στα αποδυτήρια. Αφανής ήρωας ο Πότσι, που με το καταστροφικό του παιχνίδι απομάκρυνε κάθε πιθανό κίνδυνο από τα πράσινα καρέ και μοιράζεται το βραβείο του MVP με τον Παβίσεβιτς.
 Με τον αέρα να είναι έντονος και να δυσκολεύει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, οι δυο ομάδες παρατάχτηκαν συντηρητικά στον αγωνιστικό χώρο με αρχική τους πρόθεση να αναγνωρίσουν τον αντίπαλο και να εντοπίσουν τυχόν αδυναμίες. Η Ρόδος, ωστόσο, ήταν αυτή που πήρε τα ηνία του αγώνα, και έχοντας τον αέρα σύμμαχό της, προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να την κυκλοφορήσει σωστά από τη μεσαία γραμμή και πάνω, προκειμένου να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Εν τέλει τα Ελάφια πήραν αυτό που άξιζαν και άνοιξαν το σκορ λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, εκμεταλλευόμενα μια στημένη φάση. Συγκεκριμένα, στο 35΄ ο Αυγενικού εκτέλεσε το φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά και ο Παβίσεβιτς με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του ημιχρόνου, καθώς ακολούθησαν ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα και κάρτες εκατέρωθεν.
 Στο δεύτερο μέρος, η Ρόδος έδωσε μέτρα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ανέβηκαν ψηλά αφήνοντας κενούς χώρους στα Ελάφια. Παρόλα αυτά, η Ρόδος δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν τόσο με τον Παβίσεβιτς στο 50΄ όσο και με την κλασική στιγμή του Πινδώνη, ο οποίος δέκα λεπτά αργότερα βρέθηκε προ κενής εστίας, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του. Η Ρόδος κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ της σκορ και από το 70΄ οι συνθήκες έδειχναν να γίνονται ακόμα πιο ευνοϊκές, καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Αρχοντούλης, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αυγενικού. Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και η Ρόδος πλησίαζε στην τεράστια νίκη, ήρθαν οι δυο διακοπές ρεύματος να κάνουν το φινάλε του ματς ακόμα πιο περιπετειώδες. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά να αυξηθεί μόνο το άγχος των οπαδών των Ελαφιών, οι οποίοι έφτασαν στα πρόθυρα... καρδιακής προσβολής, αφού ούτε το διπλό μπλακ άουτ, που βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί, ήταν αρκετό για να ανακόψει την πορεία των πρασίνων. Το τελικό σφύριγμα της λήξης, ήταν η αρχή για ένα ξέφρενο πάρτι το οποίο στήθηκε αρχικά μπροστά από τα κάγκελα της "Κακιάς Σκάλας" και συνεχίστηκε μέσα στα αποδυτήρια της Ομάδας.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ μεγάλη νίκη, σε ένα ματς όπου η Ρόδος έπαιξε για ακόμα μια φορά πολύ όμορφο ποδόσφαιρο με σαφές πλάνο και στόχους στον αγωνιστικό χώρο. Η Ρόδος παρουσιάζει εμφανώς αλλαγμένο πρόσωπο σε σχέση με τον α' γύρο, ένα πρόσωπο που είναι αναμφίβολα έργο Καβακά. Τα Ελάφια φαίνεται να βρίσκουν ρυθμό στο πιο κρίσιμο του Πρωταθλήματος, και πλέον κοιτάζουν το επόμενο παιχνίδι κόντρα στο Λουτράκι, που ακολουθεί σε δυο βδομάδες, καθώς μεσολαβεί το ρεπό του 6ου Ομίλου. Υπενθυμίζουμε πως μεσοβδόμαδα η Ρόδος θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Κλεάνθη Παραδεισίου, στα πλαίσια του Κυπέλλου Δωδεκανήσου, με την ημέρα και την ώρα να γνωστοποιούνται προσεχώς.
 Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στον εκπληκτικό κόσμο της Ομάδας, ο οποίος έκανε πράξη την υπόσχεσή του και βρέθηκε στο γήπεδο, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των Ελαφιών. Η "Κακιά Σκάλα" έδωσε ξεχωριστό τόνο στη σημερινή αναμέτρηση, με τους ποδοσφαιριστές να ευχαριστιούνται το κλίμα, και τον προπονητή να αφιερώνει τη νίκη στον κόσμο. Η συνέχεια, πάντως, προμηνύεται ακόμα καλύτερη, αφού όλοι στο πράσινο στρατόπεδο είναι ορκισμένοι να γίνουν μια γροθιά στο πλευρό της ομάδας, δίνοντας άλλον αέρα στα Ελάφια μας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ρόδος (Τίμος Καβακάς): Παναγόπουλος, Μκρτσιάν, Ιμεραλιλάϊ, Αποστόλου, Δαβρής, Πότσι, Ταβάρες, Αυγενικού (77’ Μπανγκουρά - 89’ Λέκκας), Παβίσεβιτς, Νάκας (61’ Μυλωνάς - 88’ Καντιμοίρης), Πινδώνης. 


Γ.Α.Σ. Ιάλυσος (Λάζαρος Θρουμουλόπουλος): Ανδρούτσος, Σταυλάς, Τσούπρος, Αρχοντούλης, Ρεκλείτης, Παφιάκης (66’ Κόλα), Φαβάλι, Μπεγκελτσής (46’ Μαντζάνος), Δελαπόρτας, Δήμας, Βλάχος (75’ Σταθάκης) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου