5 Οκτ 2017

Με το βλέμμα μπροστά!

 Φτάσαμε στα μισά της εβδομάδας και πλέον, όπως όλο το νησί, κινούμαστε σε ρυθμούς ντέρμπι. Η Ρόδος καλείται, για την 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, να μεταβεί στο Οικονομίδειο Στάδιο Ιαλυσού και να αποδείξει κόντρα στην τοπική ομάδα ότι διαθέτει το μέταλλο, ότι διαθέτει αυτό το ειδικό βάρος. Η αναπάντεχη ήττα κόντρα στον Ασπρόπυργο, μας αναγκάζει να χαρακτηρίσουμε το κυριακάτικο ματς ως έναν "τελικό". Μια ήττα η οποία ασφαλώς και έχει πειράξει τους φιλάθλους της ομάδας, όχι τόσο εξαιτίας του αποτελέσματος αλλά κυρίως λόγω της άσχημης εμφάνισης που το συνόδεψε. Εξάλλου, οι μνήμες από την περσινή εφιαλτική χρονιά είναι ακόμα νωπές, ενώ οι υψηλές προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί φέτος, κάνουν ακόμα πιο "αχώνευτη" την ήττα. Ωστόσο, το ματς αυτό ανήκει στο παρελθόν και εκεί πρέπει να μείνει. Άλλωστε, η παντελονάτη δήλωση του Πάρη Ανδράλα, μετά το τέλος του ματς, μάς αφαιρεί κάθε δικαίωμα για κριτική. Πολύ απλά γιατί δεν χρειάζεται να επισημάνουμε τίποτα από όσα είναι ήδη γνωστά στο προπονητικό τιμ του συλλόγου. Αυτό που προέχει είναι η ηρεμία της ομάδας, και φυσικά το κομβικής σημασίας ματς στα Τριάντα.
 Πιο πάνω παρομοιάσαμε το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ιάλυσο με έναν "τελικό". Και δεν είναι μόνο η ήττα της Ρόδου που μας οδηγεί σε αυτόν τον χαρακτηρισμό, αλλά και η ισοπαλία του προσεχούς αντιπάλου των Ελαφιών απέναντι στο Κερατσίνι. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το πρωτάθλημα αμφότερες με στραβοπάτημα, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τον βαθμό δυσκολίας του ντέρμπι, καθώς το απόγευμα της Κυριακής ο ηττημένος θα βρίσκεται σε αρκετά δυσμενή θέση. Κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά και τα Ελάφια μας, τα οποία δηλώνουν αποφασισμένα να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο.
 Η αντίδραση, λοιπόν, είναι το ζητούμενο για την ομάδα μας, προκειμένου να αποδείξει πως μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να αντέξει το βάρος του πρωταθλητισμού. Στο σημείο αυτό, ασφαλώς, επιβάλλεται να μπει στην εξίσωση και ο κόσμος της Ρόδου. Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Κακιά Σκάλα αναμένεται να δώσει βροντερό "παρών" στο Οικονομίδειο την Κυριακή. Η στήριξη και η παρουσία του κόσμου είναι, άλλωστε, το μόνο πράγμα που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές μας, ειδικά σε τέτοια ματς, όπου και ο παράγοντας "ώθηση" αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Συνεπώς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε το κεφάλι και κοιτάξουμε μπροστά. Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου