23 Απρ 2017

Δεν ήταν Ρόδος...

 Δεν έπαιξε σαν Ρόδος... Ήττα με κατεβασμένα χέρια για τα ελάφια, από τον Ηλυσιακό που άλωσε το Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας με 2-0. Η Ρόδος εμφανίστηκε άνευρη στον αγωνιστικό χώρο και απογοήτευσε τον κόσμο της που βρέθηκε στις εξέδρες. Σπουδαίο τρίποντο-ανάσα για τους φιλοξενούμενους που έδειξαν να το θέλουν περισσότερο.
 Το ματς δεν επιδέχεται καμίας ιδιαίτερης κριτικής, μιας και η Ρόδος δεν σημείωσε επί της ουσίας καμία ευκαιρία στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα, ο Ηλυσιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, με τον Ιωάννου, πριν ακόμα συμπληρωθεί το πεντάλεπτο, γεγονός που έλυσε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του. Η Ρόδος, παρόλο που είχε όλο το χρόνο να αντιδράσει, περιορίστηκε σε μια φλύαρη και ανούσια κατοχή της μπάλας, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στην τελική πάσα. Άμυνα και επίθεση έμοιαζαν ασύνδετες, και έτσι ο Ηλυσιακός κατάφερε να διατηρήσει χωρίς κόπο το υπέρ του προβάδισμα.
 Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, η κατάσταση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα. Η Ρόδος προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του αντίπαλου γκολκίπερ, όμως η επιθετική της δραστηριότητα ήταν φτωχή. Η είσοδος του Αμανατίδη έφερε νέα πνοή στα ελάφια, όμως η πολύμηνη απουσία του από την αγωνιστική δράση τον επηρέασε αισθητά. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η μοναδική ευκαιρία που καταγράφηκε για τη Ρόδο ήταν στο 90΄, όταν ο Αμανατίδης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από κοντά με τον Σηφάκη να αποκρούει ενστικτωδώς. Και ενώ η Ρόδος τα έπαιζε όλα για όλα, προκειμένου να ισοφαρήσει, άφησε αφύλαχτα τα νώτα της. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ηλυσιακός, ο οποίος στις καθυστερήσεις διπλασίασε τα τέρματά του με τον Ξαγοράκη, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στα ελάφια.
 Η Ρόδος, λοιπόν, παρέμεινε στους 27 βαθμούς, ενώ την άλλη βδομάδα πάει στην Κρήτη όπου θα δώσει μια ακόμα μάχη, αυτή τη φορά με το ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, το οποίο καίγεται εξίσου για βαθμούς. Πάντως, αν τελικά καταφέρει να σωθεί ο Ηλυσιακός, οι άνθρωποί του "οφείλουν" να ανάψουν λαμπάδα στους πρασίνους, μιας και το 50% των νικών της ομάδας του Ζωγράφου είναι κόντρα στη Ρόδο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Πάππος, Τζιμογιάννης, Καμπούρης, Ιμεραλιλάι, Κωνσταντίνου, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Τορεζάνι (63’ Ολβέιρα), Στεφανίδης, Μοσχάκης, Πιτταράς (74’ Αμανατίδης)
  ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου):  Σηφάκης, Μέξης, Ρόγιας, Πιπίνης, Ντούμπερετ, Αμανατίδης, Πουλάκης (33’ λ.τ Ξαγοράρης), Φλέγκας, Ιωάννου, Μάλτσης, Θαναηλάκης (55’ Σαμιώτης, 63’ λ.τ. Τσινιάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου