29 Μαΐ 2016

Σαν σίφουνας τα ελάφια!

 Τίποτα και κανείς δεν δείχνει να είναι σε θέση να σταματήσει την ξέφρενη πορεία των ελαφιών που πέρασαν σαν σίφουνας και από τη Μυτιλήνη, επικρατώντας του Αίγειρου Μυστεγνών με 0-3. Αήττητη παρέμεινε για ακόμα ένα παιχνίδι η Ρόδος, που με σχετική ευκολία έκανε το 5 στα 5 στο γήπεδο των Λουτρών και κόντρα στον επίσης προβιβασμένο Πανθηραϊκό θα διεκδικήσει την έκτη σερί νίκη της, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τη φερινή χρονιά.
 Μουδιασμένα ξεκίνησαν το παιχνίδι τα ελάφια στο δημοτικό γήπεδο Λουτρών, με τις φάσεις εκατέρωθεν να είναι ελάχιστες. Τόσο ο Αίγειρος όσο και η Ρόδος προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν μια ελαφριά υπεροχή και να φτάνουν πιο εύκολα στην εστία του Ράντζα. Η πρώτη επίσκεψη της Ρόδου στα καρέ του Σπετσιώτη πραγματοποιήθηκε στο 11΄ έπειτα από σουτ του Αξιώτη το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο με τη Ρόδο να ψάχνει να βρει το ρυθμό της και να προσπαθεί να γίνει πιο πιεστική. Σταδιακά ο Αίγειρος κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο και ο Ράντζα αλλά και η αμυντική γραμμή των πρασίνων δήλωσαν "παρών" όποτε χρειάστηκε. Η τελευταία καλή στιγμή του Αιγείρου καταγράφηκε στο 42΄ με ένα σουτ του Σεραφίγγου, με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Από εκείνο το σημείο, η Ρόδος αφυπνίστηκε θα λέγαμε, και πήρε τον έλεγχο του ματς. Δυο λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, μάλιστα, τα ελάφια άνοιξαν το σκορ με δράστη τον Ιμεραλιλάι. Υποδειγματική αντεπίθεση για τα ελάφια με τον Αξιώτη να βγάζει για τον νεαρό εξτρέμ και αυτός με ωραίο πλασέ από κοντά να γράφει το 0-1. Σε πολύ καίριο σημείο, λοιπόν, τα ελάφια βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια και τη Ρόδο να έχει πετύχει το γκολ που έψαχνε από την αρχή του αγώνα.
 Με την επανάληψη οι Πρωταθλητές Δωδεκανήσου έδειξαν διάθεση να καθαρίσουν το ματς. Οι παίχτες του Σάββα Ορφανίδη έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου του β΄ μέρους η Ρόδος διπλασίασε τα τέρματά της. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Ευγενικός, ο οποίος με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Σπετσιώτη. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το τρίτο γκολ για τη Ρόδο, αυτή τη φορά με τον πρώτο σκόρερ της, τον Παυλίδη. Με το γκολ αυτό οι πράσινοι απλούστευσαν κατά πολύ την κατάσταση αφού κλείδωσαν ουσιαστικά τη νίκη τους. Μετά και το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Σάββας Ορφανίδης επέλεξε να δώσει ανάσες στα... πρώτα βιολιά της ομάδας του, χρησιμοποιώντας παίχτες με ελάχιστη έως τώρα συμμετοχή.  Η Ρόδος εξακολουθούσε να έχει την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, αναζητώντας κάποιο ακόμα γκολ. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο 0-4, όμως ο Ευγενικός στο 77΄ δεν κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην άνετη επικράτηση της ομάδας του. Στα λεπτά που ακολούθησαν το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε. Τα ενενήντα λεπτά ολοκληρώθηκαν χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι η Ρόδος έφτασε σε ακόμα μια εύκολη νίκη.
 Τα ελάφια έκαναν λοιπόν το καθήκον τους και πέτυχαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ ανόδου. Πλέον, την επόμενη Κυριακή θα κυνηγήσουν το απόλυτο, στο... ντέρμπι της Γ΄ εθνικής, απέναντι στον Πανθηραϊκό. Ένα ματς φιέστα για τα ελάφια που περιμένουν τον κόσμο τους στο γήπεδο προκειμένου να γιορτάσουν μαζί τόσο το Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου όσο και την πολυπόθητη επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες!

Τα γκολ:

43΄: Μακρινή βαθιά μπαλιά του Αξιώτη που βρίσκει τον Ιμεραλιλάι, με τον δεύτερο να κάνει το 0-1 με πλασέ.
55΄: Ο Ευγενικός με ωραία λόμπα νίκησε τον Σπετσιώτη, έπειτα από ασίστ του Δελαπόρτα, γράφοντας το 0-2.
56΄: Ο Παυλίδης από κοντά, δεν είχε πρόβλημα να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, για το τελικό 0-3.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΙΓΕΙΡΟΣ(Θοδωρής Παπαλόπουλος): Σπετσιώτης, Γιακαλής, Τσιγκούνης, Λεονταρίδης, Τριλιανός, Χριστοδούλου (58΄Καπυαγιάννης), Δεσποτίδης, Μουντζούρης, Σεραφίγγος, Τσιπάς (69΄Λίλα), Συβρής (69΄Μαστραντωνάς)

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Ράντζα, Ορφανίδης, Καντιμοίρης (75΄Καμπούρης), Νικήτας, Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου, Ευγενικός, Αξιώτης, Παυλίδης (65΄Αρχοντούλης), Δελαπόρτας (70΄Μπιγκό), Ιμεραλιλάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου