25 Μαΐ 2016

Τα ελάφια καλπάζουν και πάλι!

 Είναι γεγονός! Η Ρόδος και οι απανταχού φίλαθλοί της πανηγυρίζουν από σήμερα την πολυπόθητη επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες. Τα ελάφια, με μπροστάρη τον μαγικό για άλλο ένα παιχνίδι Δελαπόρτα, αλλά και όλα τα άλλα παιδιά να ακολουθούν από κοντά, υπέταξαν στο Δημοτικό Στάδιο τον Ποσειδώνα Καρδαμύλων με 3-0 και εξασφάλισαν την επάνοδό τους στην Γ΄ εθνική δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ, έχοντας ενεργητικό 14 τέρματα και παθητικό μόλις 1. Τρία γκολ από τον σόουμαν Γιώργο, χάρμα οφθαλμών το τελευταίο. Η Ρόδος πλέον έφτασε τους 12 βαθμούς, έχοντας ως μοναδικό της στόχο το αήττητο και γίνεται η πρώτη χρονικά ομάδα από όσες αγωνίζονται στα μπαράζ, που κλειδώνει το εισιτήριο για την Football League 2.
 Η Ρόδος για ακόμα ένα παιχνίδι μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε μόλις στο 3΄ όταν ο Παυλίδης που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάχα. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή μεταφέροντας επί της ουσίας το παιχνίδι πάνω από τη σέντρα. Ο Ποσειδώνας χωρίς να έχει καταφέρει κάτι το αξιοσημείωτο, έφτασε κοντά στο γκολ, με απευθείας φάουλ του Μελέκου. Η Ρόδος συνέχισε να έχει την κατοχή κυκλοφορούσε τη μπάλα, προσπαθώντας να βρει διαδρόμους προκειμένου να ανοίξει το σκορ. Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με την οποία η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη βρέθηκε κοντά στο γκολ καταγράφηκε στο 37΄, όταν το σουτ του Δελαπόρτα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Δημητρακάκη, ενώ ο κίπερ των φιλοξενούμενων ήταν εξουδετερωμένος. Μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου δεν πραγματοποιήθηκε τίποτα άξιο αναφοράς, με τη Ρόδο να έχει μια φλύαρη κυριαρχία στο παιχνίδι.
 Στο β΄ μέρος τα ελάφια μπήκαν ακόμα πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πετύχουν το γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια. Τελικά, αυτό ήρθε με έναν απρόσμενο θα λέγαμε τρόπο. Στο 55΄ ο Δελαπόρτας εκτελεί αριστοτεχνικά το κόρνερ από τα αριστερά με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα, μπερδεύοντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Από εκείνο το σημείο η Ρόδος έπαιξε πιο απελευθερωμένη, καθώς είχε πετύχει πλέον τον στόχο της. Πριν καν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο, οι Πρωταθλητές μας έφτασαν στο 2-0, και πάλι με τον Δελαπόρτα, έπειτα από εντυπωσιακή συνεργασία και ασίστ του Αξιώτη. Το δεύτερο γκολ τα έκανε όλα πιο εύκολα. Ο τεχνικός των ελαφιών είχε μάλιστα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει παίχτες οι οποίοι δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Η Ρόδος συνέχισε να απειλεί θέλοντας να πετύχει και τρίτο γκολ, ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Κεφάλας πέρασε ένα ακόμα ήσυχο απόγευμα. Στο 85΄ ο Δελαπόρτας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ. Ένα γκολ πραγματικά σπάνιας ομορφιάς, δείγμα του ταλέντου και της ποδοσφαιρικής του ευφυίας. Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Αρχοντούλη και Δελαπόρτα, ο τελευταίος βρέθηκε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ ''κρέμασε'' τον Μπάχα, στέλνοντας τη μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του. Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό, καθώς τα λεπτά που ακολούθησαν είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.
 Με το σημερινό παιχνίδι η Ρόδος έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει. Με τη σημερινή της νίκη, η ιστορικότερη ομάδα της Δωδεκανήσου έκλεισε την -μελανή για την ιστορία της- παρένθεση του τοπικού και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να φτάσει και πάλι ψηλά. Εκεί δηλαδή που αξίζει να βρίσκεται. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν σε όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και τίμησαν τη φανέλα με το ελάφι στο στήθος, στον προπονητή και σε όλο το τεχνικό τιμ, αλλά και στη διοίκηση που σ΄ αυτές τις δύσκολες εποχές στήριξε όσο κανείς την προσπάθεια αυτή συμβάλλοντας στο να γίνει το όνειρο της ανόδου πραγματικότητα και φυσικά στον κόσμο που ήταν κοντά, πιστός στην ομάδα ανεξαρτήτου κατηγορίας και αποτελεσμάτων. Τα ελάφια καλπάζουν και πάλι, και σκοπεύουν να φτάσουν ψηλά!


Τα γκολ:

55΄: Ο Δελαπόρτας εκτελεί το κόρνερ, η μπάλα παίρνει περίεργα φάλτσα και καταλήγει στα δίχτυα, για το 1-0.
65΄: Ο Αξιώτης τροφοδοτεί τον Δελαπόρτα, που με ένα καλοζυγισμένο σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής γράφει το 2-0.
85΄: Εξαιρετική λόμπα του Δελαπόρτα, που σημειώνει χατ τρικ με ένα πανέμορφο γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Κεφάλας, Καντιμοίρης, Καλημέρης (46΄Αρχοντούλης), Αξιώτης, Νικήτας, Ιμεραλιλάι, Δελαπόρτας, Ορφανίδης (69΄Καμπούρης), Θεοδοσίου, Ευγενικός, Παυλίδης (75΄Μπιγκό).

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ(Λεωνίδας Ευθυμίου): Μπάχας, Λοΐζος, Νιάκας, Μπακογιώργης, Γιοβανάκης (75΄Καραμπουρνιώτης), Μελέκος, Δημητρακάκης (66΄Γαλάνης), Σταματελόπουλος, Ντεμίρι, Λάγκωνας (84΄Σημαδόπουλος), Μελιτζάνης.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου