20 Μαΐ 2011

Δεν έχει το θάρρος να σηκώσει το τηλέφωνο

Δηλώσεις του Ξενοφώντα Γήττα :
 
Πως περιγράφεις την κατάσταση στην ομάδα της Ρόδου;
Χάλια μαύρα.
Στο νησί,  αυτή την ώρα υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το γνωρίζεις;
Το γνωρίζω. Και εγώ αν έμενα στο νησί θα τσακωνόμασταν. Θα ερχόμασταν στα χέρια, με όλα αυτά που γίνονται.
Έχεις αντιμετωπίσει ανάλογη κατάσταση στα 15 χρόνια που παίζεις επαγγελματικά ποδόσφαιρο;
Παλαιότερα έχουμε περάσει δύσκολες εποχές, αλλά αυτό που συναντήσαμε στη Ρόδο ήταν πρωτοφανές. Όχι τόσο για εμένα αλλά για τα υπόλοιπα παιδιά. Να το κάνει μία ομάδα που τώρα μπήκε στην κατηγορία ή είναι ένα χωριό να το καταλάβω, αλλά ολόκληρη Ρόδος; Είναι απίστευτο. Όποιον είχαν ρωτήσει πριν αν έρθω στην ομάδα μου έλεγε τα καλύτερα. Όπως. Η ομάδα πολύ καλά, οι άνθρωποι καλοί, δεν χάνεις χρήματα. Και με το που ήρθα κάτω λες και έσβησαν όλα αυτά και ο άλλος (εννοεί τον Πρόεδρο και Μεγαλομέτοχο Αντώνη Μαρτίνη) του γύρισαν τα μυαλά. Τα διέλυσε όλα.
Στις δηλώσεις – επιστολές του όμως ο κος Μαρτίνης παρουσιάζει μία διαφορετική πραγματικότητα;
Αυτό  είναι που με τρελαίνει. Βγαίνει και κάνει δηλώσεις του τύπου ότι μπορούσα έκανα, εγώ δεν ήμουνα πρόεδρος. Συγνώμη αλλά εγώ με ποιον μιλούσα το καλοκαίρι. Κάναμε τέσσερις δυνατές συγκεντρώσεις , βρήκαμε λύσεις και ο θείος του ποδοσφαιριστή Γιώργου Δανά που βοηθά το Μαρτίνη, μας είπε βρήκαμε λύση μέχρι το καλοκαίρι μη φύγει κανείς. Εγώ προσωπικά, ο Μανίκας και ο Μαραγκουδάκης πήγαμε προσωπικά και του είπαμε. Να φύγουμε και να βοηθηθεί το συμβούλιο. Και δε μιλάμε για τρελά χρήματα. Αυτά τα χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή που έχει τέτοια ιστορία, είναι γελοία. Εδώ που φτάσαμε είπαμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Να κάνουμε υπομονή δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όταν φτάνεις σε σημείο να βγάζεις από τη τσέπη για να ταΐσεις το συνάδελφο, όχι τον εαυτό σου, είναι τραγικά τα πράγματα..
Μας λέει ότι μας φιλοξενεί. Ναι το δέχομαι . αλλά υπάρχει σχετική αναφορά στο συμβόλαιο που λήγει στις 30 Ιουνίου.  Όμως το χειμώνα που δεν είχαμε θέρμανση και κοιμόμασταν με τα μπουφάν και τον παρακαλούσαμε για να βάλει πετρέλαιο να δουλέψει η θέρμανση, αυτά δεν τα γνωρίζει κανείς.
Θα προσφύγεις;
Κάναμε ορισμένες κουβέντες με κάποιους ανθρώπους και αυτό που μας είπαν να περιμένουμε λίγο γιατί μπορεί να βρεθεί κάποια λύση. Νομίζω ότι οι ημέρες περνάνε και λύση δε βρίσκεται. Όταν σου χρωστάει ένα σεβαστό ποσό δεν μπορείς να μην κινηθείς νομικά. Δεν θέλω να κάνω κακό στην ομάδα. Παίζω 15 χρόνια μπάλα και δεν έχω κάνει καμία προσφυγή. Και θα κάνω τώρα στη Ρόδο. Είναι απίστευτο.
Ήρθατε σε επαφή μαζί του;
Δεν έχει το θάρρος να σηκώσει το τηλέφωνο, ούτε ήρθε όταν του ζητήσαμε . Να μας πεις τουλάχιστον. Ξέρετε κάτι παιδιά. Δεν μπορώ αυτά που συμφωνήσαμε. Θα σας δώσω ένα, δύο, πέντε, μηδέν χιλιάρικα. Αυτά μπορώ. Θέλετε; Δε θέλετε; Κάντε προσφυγή. Αυτός κρύβεται κιόλας.
Πότε χάσατε τα ίχνη του;
Μετά τον Ιανουάριο, είχε εξαφανιστεί και όταν τον χρειάστηκε η ομάδα που έπρεπε να είναι δίπλα της όπως ήταν άλλοι Πρόεδροι και καταλαβαίνετε τι εννοώ . Δεν ήταν εκεί. Γιατί δεν ήθελε να ανέβει η ομάδα . Εγώ αυτό κατάλαβα. Θέλαμε εμείς οι παίκτες που αύριο θα φύγουμε  και δεν ήθελε αυτός. Όταν το Δεκέμβρη πήγε ο Μαργέλος, γιατί δεν έδωσε την ομάδα;
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι κοντά στο Διαγόρα…
Και καλά θα κάνει να πάει. Αν αναλάμβανε θα ήταν η ομάδα πληρωμένη, βγαλμένη και θα πανηγύριζαν όλοι στη Ρόδο. Και την επιχορήγηση θα έπαιρνε.
Έχει μέλλον  αυτή η ομάδα;
Τα έξοδα δεν είναι πολλά. Πιστεύω αν βρεθούν πέντε επιχειρηματίες μπορούν να συντηρήσουν την ομάδα. Κακά τα ψέματα.
Έχεις κάποια πρόταση συνεργασίας;
Είναι νωρίς ακόμη. Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση. Περιμένω. Την Super League την αποκλείω αν και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Περιμένω Football League και Football League 2.
Στη Ρόδο πέρα από το οικονομικό, υπήρχαν θετικά στοιχεία;
Το θετικό ήταν ότι είχαμε πολύ καλά παιδιά και ήμασταν μία καλή οικογένεια . Ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Περάσαμε καλά.
Θα επέστρεφες  στη Ρόδο αν άλλαζε η κατάσταση;
Αν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που να είναι ειλικρινής και αυτά που  λένε να τα υλοποιούνε, ναι κανένα πρόβλημα
Τι σε στεναχώρησε;
Απλά, λυπήθηκα πολύ,  γιατί μόλις ήρθα στην ομάδα και είδα τις κινήσεις που έγινα πίστευα ότι θα βγούμε άνετα. Το αποτέλεσμα με στεναχώρησε σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω πως αυτή η ομάδα έπρεπε να είναι πρώτη με δέκα βαθμούς διαφορά. Αλλά αυτός,  δεν την άφησε ούτε να βγει στα μπαράζ! Τα πράγματα τα έκανε όσο χειρότερα γίνονταν.
Ζήσατε διαφορετική κατάσταση από αυτή μου μάθαμε εμείς;
Απ΄ έξω τα ακούς και λες εντάξει. Όμως όταν είσαι μέσα σε αυτό  το σπίτι, λες, δεν μπορεί να το έκανε αυτό. Να τον παρακαλά ποδοσφαιριστής να του δώσει 200ευρώ να πάει σπίτι του να κάνει Πάσχα; Και να μην του δίνει να πάει να δει την οικογένεια του. Είναι απίστευτο!
Κλείνοντας θες να συμπληρώσεις κάτι που δεν είπαμε;
Ελπίζω να μην φτάσει η ομάδα στη διάλυση γιατί αν όλοι οι ποδοσφαιριστές κινηθούν νομικά δεν θα αντέξει με αυτά τα χρέη που έχει. Από ότι διαφαίνεται κάπως έτσι θα κινηθούν οι ποδοσφαιριστές. Το άσχημο  για εμάς είναι ότι παίρνουμε τηλέφωνο και δε βρίσκουμε κανένα . Σαν να μας λένε πηγαίνετε να κάνετε προσφυγή. Πιστεύω ότι δεν αξίζει να διαλυθεί αυτή η ομάδα,  γιατί μπορεί να τα καταφέρει, να είναι όχι στη γ΄ αλλά στη Β΄ εθνική. Αρκεί να τη διοικούνε σωστοί άνθρωποι  και άνθρωποι που την αγαπάνε και όχι να τα κάνουν όλα για τον εγωισμό τους. 

Από το xxsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου