30 Ιαν 2021

Football League: Ένα άδοξο τέλος;

 


Ταφόπλακα στην κατηγορία της Football League φαίνεται να βάζει και η χθεσινή απουσία απόφασης περί της εκκίνησης ή όχι της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας, σε συνδυασμό και με το αθλητικό σχέδιο νόμου που έχει παρουσιαστεί και αναμένεται λογικά να ψηφιστεί προσεχώς. Τα περιθώρια στενεύουν, οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα όριά τους, αλλά αυτό δε φαίνεται να συγκινεί τους ιθύνοντες. Με δεδομένη την κατάργηση της κατηγορίας, επιβεβαιώνονται όλοι οι αγώνες των ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της Ρόδου, που σχεδόν εδώ και ένα χρόνο πάλευαν να πείσουν για το προφανές: ότι οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες δεν "τραβάνε", ότι το "έκτρωμα Βασιλειάδη" ήταν όντως έκτρωμα και ότι αν τα πράγματα ήταν ήδη δύσκολα προ κορωνοϊού, πλέον φαντάζουν ακατόρθωτα. Κι αν τότε, έβρισκαν σε τοίχο ανθρώπων που λυμαίνονται εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε ομάδες σφραγίδες, σε αμφιβόλου προέλευσης διοικήσεις και πολλά άλλα, πλέον είναι φανερό ότι δεν πάει άλλο. 

 Η Football League φαίνεται να λέει, λοιπόν, αντίο χωρίς (;) να έχει επιτύχει τους λόγους της ύπαρξής της, αφού δε συνέβαλε ούτε στο ελάχιστο στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με μία μόλις χρονιά στο ενεργητικό της κι αυτή λειψή, η τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας μάς αποχαιρετά, χωρίς να έχουμε καταφέρει να μάθουμε τους σκοπούς που ήθελε να εξυπηρετήσει. 

 Πλέον, περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια νέα απόφαση για την έναρξη της Football League. Βέβαια, η υποβάθμιση της εν λόγω κατηγορίας είναι τέτοια, που σε βάζει σε σκέψη για το κατά πόσο θέλουν στα αλήθεια να την ξεκινήσουν. Η Ρόδος, όπως ήταν λογικό, χαιρέτισε από κοινού με άλλες ομάδες την απόφαση για τη διαφαινόμενη αναδιάρθρωση και περιμένει να μάθει οτιδήποτε νεότερο προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου