29 Σεπ 2020

'Εδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής!

 Στο δυνατότερο μέχρι στιγμής φιλικό της, η Ρόδος έδειξε θετικά δείγματα γραφής, αφού νίκησε με 2-1 την Καλαμάτα, στο γήπεδο των Γλυκών Νερών. Τα γκολ για τα Ελάφια τα πέτυχαν οι Γκίνης και Αρναρέλλης, ενώ δημιουργός και των δύο ήταν ο Δελαπόρτας. Με περίπου ένα μήνα να μας χωρίζει από την έναρξη του πρωταθλήματος, η Ρόδος έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δείχνει ότι θα έχει παρόμοιες βλέψεις με εκείνη. Σε μια προσπάθεια αποτύπωσης των όσων είδαμε στο φιλικό της Κυριακής, ας δούμε τι κρατάμε από την εμφάνιση των πρασίνων :

Μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της. Το πρώτο ημίχρονο των Ελαφιών ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η Ρόδος επιτέθηκε σωστά, απείλησε και έφτασε να προηγείται με 2-0.

Μπορεί εξίσου να αμυνθεί. Αν στο πρώτο ημίχρονο ο κ. Βελιτζέλος είδε τις επιθετικές αρετές, στο δεύτερο διαπίστωσε πως, με όπλο τη συμπαγή αμυντική της λειτουργία, η ομάδα του μπορεί κάλλιστα να ελέγξει το παιχνίδι και να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ.

Καλή κυκλοφορία. Είχε τον τρόπο να αναπτύσσεται σωστά, να ελευθερώνει το παιχνίδι της, είτε μπροστά είτε στα μετόπισθεν.

Έχει ομοιογένεια. Αν και νωρίς, η Ρόδος έδειξε ότι έχει δουλέψει και σε αυτόν τον τομέα. Σωστές τοποθετήσεις, συνοχή και αλληλοκάλυψη μαρτυρούν ότι τα συστατικά της ομάδας αρχίζουν να "δένουν" μεταξύ τους. Σ' αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό της ομάδας είναι ίδιο με πέρσι.

Εκμεταλλεύεται τις στημένες φάσεις. Το πρώτο της γκολ το πέτυχε από εκτέλεση φάουλ του Δελαπόρτα και κεφαλιά του Γκίνη. Το ίδιο απειλητική συνέχισε να είναι και σε όποιο φάουλ ή κόρνερ τής δινόταν.

Είχε τσαγανό. Οι παίχτες των Ελαφιών δε μάσησαν. Έπαιξαν με πάθος και δε δίστασαν να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά. Οι 7 κίτρινες κάρτες το αποδεικνύουν.

Έχει βάθος στο ρόστερ της. Η Ρόδος απέδειξε ότι έχει ποιοτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι έλειπε ο Γιόνδης, ενώ έχουνε προαναγγελθεί δύο, μπορεί και τρεις, ακόμη μεταγραφές.

Συνοψίζοντας, η Ρόδος βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σίγουρα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σίγουρα θα υπήρχαν και αρνητικά στην εμφάνισή της. Επί παραδείγματι, η ομάδα θα χρειαστεί μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της. Πράγμα που είναι απόλυτα λογικό να της λείπει τώρα, αν σκεφτεί κανείς το χρονικό σημείο της προετοιμασίας που βρισκόμαστε, σε συνδυασμό με το ψηλό pressing που αρέσκεται να παίζει η ομάδα. Όπως και να έχει, όποια κι αν ήταν αυτά, έχουν εντοπιστεί από τον προπονητή και θα δουλευτούν. Άλλωστε, αυτός είναι ο σκοπός των φιλικών. Πλέον, η Ρόδος συνεχίζει την προετοιμασία της, περιμένει τις προσθήκες που θα κλείσουν το ρόστερ της και κοιτάζει να βρει αντιπάλους για φιλικές αναμετρήσεις, με πληροφορίες (η εγκυρότητα των οποίων ελέγχεται) να αναφέρουν πως μία απ' αυτές είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου, κόντρα στον συμπολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου