20 Μαΐ 2020

Έργα που την αλλάζουν επίπεδο!

  Την πρόθεσή της για διεκπεραίωση έργων που είναι ικανά να αλλάξουν το επίπεδο της Ρόδου έκανε γνωστή η διοίκηση της ομάδας. Μαζί με τις όποιες ενέργειες γίνονται για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ, αλλά και για τη στελέχωση του ρόστερ των Ελαφιών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, η Ρόδος δεν αφήνει στην τύχη τους και άλλα σημαντικά ζητήματα.
 Πολύς λόγος γίνεται για τις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις του νησιού μας, οι οποίες, ως έχουν αυτή τη στιγμή, δεν δύνανται να υποστηρίξουν μια ομάδα που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στην ιστορία της. Και εννοούμε φυσικά, να σταθεί με αξιώσεις στη Β' Εθνική και να διεκδικήσει την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Κακοί αγωνιστικοί χώροι, που γίνονται ακόμα χειρότεροι σε περιόδους κακοκαιρίας, έλλειψη διαθέσιμων χώρων προπόνησης, ιδίως πριν την δημιουργία του Ενωσιακού στου Τσαΐρη και φυσικά ένα γήπεδο αφημένο στην δεκαετία του '80, ανίκανο να φιλοξενήσει αγώνες μεγάλων κατηγοριών. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μωσαϊκό που κρατάει δέσμιο το ροδιακό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια.
 Αυτά τα προβλήματα έχουν, ασφαλώς, απασχολήσει τη Ρόδο στο παρελθόν και συνεχίζουν να την απασχολούν. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση των πρασίνων είναι έτοιμη να προχωρήσει στην αγορά 25 στρεμμάτων γης, όπου και θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο προπονητήριο, που θα αποτελεί ουσιαστικά και το σπίτι του Συλλόγου! Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα έργο το οποίο αποτελεί επιθυμία πολλών ετών και το οποίο είναι ικανό να αποτελέσει εφαλτήριο για τα όνειρα της Ρόδου. Σύντομα, μάλιστα, θα δημοσιευτούν οι μακέτες και θα γνωστοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο αυτό.
  Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι ακαδημίες της ομάδας! Στη συνέχεια της κατασκευής των γραφείων του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι, ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες, υπό την εποπτεία της ακαδημίας της ομάδας, για την κατασκευή δύο γηπέδων, τα οποία θα χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις τους τα τμήματα των εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών της Ρόδου. Φυσικά, τα γήπεδα αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, σε έναν... πράσινο πολυχώρο που αναμένεται να δημιουργηθεί εκεί.
 Γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για έργα ικανά να βγάλουν τη Ρόδο από τη στασιμότητα που χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο του τόπου μας. Και φυσικά έργα, τα οποία μόλις ολοκληρωθούν, θα καταστήσουν το Σύλλογο πλήρως ανεξάρτητο. Και ποιος ξέρει, ίσως σε μερικά χρόνια να μιλάμε και για το άλλο μεγάλο όνειρο δεκαετιών, που δεν είναι άλλο από το δικό μας γήπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι πως με όσα βλέπουμε, η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου