2 Μαΐ 2020

Περί αναδιάρθρωσης ο λόγος...!

 Μετά τον τερματισμό των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και την παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στη Γ' Εθνική κατηγορία αλλά και την επικύρωση των βαθμολογιών των οχτώ ομίλων από την ΕΠΟ, έχουν φουντώσει για τα καλά οι συζητήσεις και τα σενάρια για μια πιθανή αναδιάρθρωση των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας μας. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο, τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο λογικά και φυσικά το καθένα απ' αυτά κρύβει και διαφορετικά συμφέροντα από πίσω. Και όπως όλα δείχνουν, απέχουμε κατά πολύ από μια οριστική απόφαση, που θα έβαζε τέρμα στις συζητήσεις.
Την προκείμενη στιγμή που μιλάμε, οι αρμόδιοι των κατηγοριών μάλλον προσπαθούν απελπισμένα να μπερδέψουν τα νερά, παρά να τηρήσουν σιγή ιχθύος. Τόσο ο κύριος Λεουτσάκος όσο και ο κύριος Αυγενάκης δείχνουν να βρίσκονται στο δικό τους κόσμο και αποφεύγουν με κάθε τρόπο να δώσουν μια σαφή απάντηση σχετικά με το τι έχουν στο μυαλό τους να πράξουν. Μάταια, πάντως, προσπαθούν να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον του φιλάθλου κοινού όλης της Ελλάδας, που συμφωνεί στο εξής: Το μοντέλο των τριών επαγγελματικών κατηγοριών αποδείχτηκε παρωχημένο και ως εκ τούτου αποτυχημένο.
 Φυσικά, όλα αυτά δεν αφήνουν τη Ρόδο αδιάφορη. Η Ρόδος, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στον όμιλό της και την άνοδο στην επόμενη κατηγορία, δε μένει αμέτοχη στις εξελίξεις και τα σενάρια. Αντιθέτως, εξακολουθεί να παρατηρεί διακριτικά τα όποια νεότερα προκύπτουν από τις τηλεδιασκέψεις μεταξύ των μελών της Super League 2 και της Football League, περιμένοντας κάτι περισσότερο συγκεκριμένο. Παράλληλα, έχει διαμορφώσει κοινό μέτωπο με τις πρωταθλήτριες ομάδες των υπόλοιπων επτά ομίλων της Γ' Εθνικής, με τις οποίες έχει ενιαία φωνή υπέρ της αναδιάρθρωσης και της δημιουργίας μιας ενιαίας Β΄ Εθνικής των δύο ομίλων. Κάτι που φάνηκε περίτρανα και από την από κοινού ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγες ημέρες οι οχτώ ομάδες. Μάλιστα, οι πρόεδροι των 8 πρωταθλητών αναμένεται να συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης αύριο, Κυριακή, ώστε να καθορίσουν τις μετέπειτα ενέργειές τους.
 Είναι δεδομένο πως το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία. Μια ευκαιρία να αλλάξει, να βελτιωθεί, να ακούσει τις ομάδες του, να κοιτάξει επιτέλους το συνολικό συμφέρον. Ας ελπίσουμε να μην αφήσουν και αυτή την ευκαιρία να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου