27 Απρ 2020

Αναμένει στο ακουστικό της η Ρόδος!

 Ως εβδομάδα εξελίξεων είναι πιθανόν να εξελιχθεί η εβδομάδα αυτή που ανέτειλε, με τη Ρόδο να αναμένει στο ακουστικό της τα νεότερα που αναμένεται να προκύψουν. Και η αλήθεια είναι πως το ενδιαφέρον της είναι κάτι παραπάνω από ζωηρό και εστιάζεται σε δύο κατευθύνσεις.
 Είναι δεδομένο πως το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μία περίεργη καμπή, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η UEFA προσπαθεί και επιθυμεί τη συνέχιση των πρωταθλημάτων της. Αλλά αυτό αφορά ως επί τω πλείστον, αν όχι αποκλειστικά, την πρώτη κατηγορία της κάθε χώρας. Και ο λόγος είναι απλός. Η ολοκλήρωση του παζλ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης χρονιάς. Η κατάσταση, όμως, στις κατώτερες κατηγορίες είναι διαφορετικές. Και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού τα οικονομικά μεγέθη δεν τίθενται καν προς σύγκριση.
 Στα εγχώρια, η ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει μεσοβδόμαδα, ώστε να διαλευκανθεί το πεδίο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τα Κύπελλα. Αυτό αφορά ασφαλώς και το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίστηκε η Ρόδος τη φετινή χρονιά, τη Γ' Εθνική. Κύριο θέμα στην ατζέντα των ιθυνόντων αποτελεί ασφαλώς η εξέταση της συνέχειας ή όχι των διοργανώσεων που υπάγονται σ' αυτήν. Αυτή τη στιγμή, το πιο πιθανό σενάριο λέει πως τα πρωταθλήματα δε θα συνεχιστούν, με την ΕΠΟ να ενεργοποιεί φόρμουλα με την οποία θα προσπαθήσει να αδικήσει όσο το δυνατόν λιγότερες ομάδες. Το ευχάριστο για τη Ρόδο είναι πως κατάφερε να τελειώσει και μαθηματικά την υπόθεση πρωτάθλημα πριν το ξέσπασμα της μάχης με τον Covid19. Επομένως, ανήκει στο γκρουπ των 4 (από τις 8 ομάδες) που έχουν ήσυχο το κεφάλι τους ως προς το πρώτο σκέλος του πρωταθλήματος. Το δεύτερο σκέλος αφορά στα πολυσυζητημένα μπαράζ. Και ως προς αυτό κυρίως περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της ΕΠΟ. Και πάλι, η λογική τείνει προς τη μη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ.
 Ωστόσο, η Ρόδος δεν έχει στραμμένη την προσοχή μόνο προς την ΕΠΟ. Αντίθετα, ενδιαφέρεται και δικαιούται να ρίχνει ματιές και στη συνάντηση των παραγόντων της Super League 2 και της Football League. Και ο λόγος είναι φυσικά οι φωνές περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματιών πρωταθλημάτων. Είναι γεγονός πως το πρωτάθλημα της Super League 2 φαντάζει μάλλον αχρείαστο και περιττό. Πράγμα που το έχουν καταλάβει και τα αρμόδια πρόσωπα, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Αυγενάκη. Οπότε, η Ρόδος έχει διακριτικά μεν με ενδιαφέρον δε στραμμένο το βλέμμα της και προς αυτό το μέτωπο.
 Οι δυσκολίες που προκύπτουν από μια πιθανή επανέναρξη των πρωταθλημάτων είναι δεδομένες. Και επισημάνθηκαν γλαφυρά και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ρόδος λίγες μέρες νωρίτερα. Όσο κυνικό κι αν ακούγεται, η κρίση γεννά ευκαιρίες. Και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουν οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικότερα οι ιθύνοντες των μικρότερων κατηγοριών. Η Ρόδος, πάντως, παρατηρεί με συγκρατημένη αισιοδοξία τις εξελίξεις και δηλώνει υπεύθυνα έτοιμη για τη νέα μέρα. Μένει να δούμε πότε αυτή θα ξημερώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου