10 Μαρ 2018

Καλή εμφάνιση, αλλά δεν της έφτανε.

 Η Ρόδος την εμφάνιση, η Προοδευτική την ουσία. Αυτή η φράση περιγράφει εν ολίγοις τα όσα διαδραματίστηκαν νωρίτερα στο Δημοτικό Στάδιο της Νίκαιας, για την 19η αγωνιστική του 6ου Ομίλου, όπου η Ρόδος ηττήθηκε με 1-0 από τους Κορυδαλλιώτες. Με δυο ουσιαστικές ευκαιρίες πήραν αυτό που ήθελαν οι γηπεδούχοι, ψάχνουν τη νίκη που τους ηρεμήσει τα Ελάφια.
 Έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η Ρόδος πλήρωσε την επιθετική της δυστοκία, εξαιτίας της οποίας δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές τελικές της προσπάθειες. Με κύριο εκφραστή τους τον Μπούτερ, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μοιραίος, τα Ελάφια έφτασαν σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις μια ανάσα από το 0-1, με τον Αργεντίνο να μην τελειώνει σωστά, με χαρακτηριστικότερη φάση αυτή του 20 όταν βρέθηκε προ κενής εστίας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον εξουδετερωμένο Μπαντίκο. Τελικά η Προοδευτική, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, μετά από σέντρα του Φαμπίνιο και άστοχη έξοδο του Παναγόπουλου, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Παπανικόλας και ο Κανελλόπουλος σε άδειο τέρμα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, και ενώ η Ρόδος έπαιζε με 10 παίχτες λόγω τραυματισμού του Νάκα. Η Ρόδος προσπάθησε να αντιδράσει είτε με την κομπίνα και την εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού είτε με κάποια μακρινά σουτ, χωρίς όμως να βλέπει κάποιο αντίκρυσμα. Τελικώς, το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους.
 Στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε η επιθυμία των γηπεδούχων να ρίξουν το ρυθμό του αγώνα και να ροκανίσουν όσο γίνεται τον χρόνο. Πράγμα που έγινε επιτυχώς, καθώς τα λεπτά κυλούσαν και η Ρόδος δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Κάπως έτσι πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου, με τους πράσινους να "ξυπνάνε" περίπου στο 80, όταν και μίλησε το ένστικτο επιβίωσης. Ήταν όμως αργά. Η Ρόδος κέρδισε κάποια κόρνερ και φάουλ, πολιορκώντας την περιοχή της Προοδευτικής, δίχως αποτέλεσμα, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία σημειώθηκε από τον Λέκκα, ο οποίος επιχείρησε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε στον Παπανικόλα και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαντίκου. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του παιχνιδιού, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια νίκη που τους φέρνει προσωρινά (ο Εθνικός αγωνίζεται αύριο) στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ στον αντίποδα υπάρχει πικρία λόγω κυρίως της θετικής εμφάνισης και της υπεροχής που όμως δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα.
 Πλέον τα Ελάφια οφείλουν να καθαρίσουν το μυαλό τους και να κάνουν το καθήκον τους παίρνοντας τους τρεις βαθμούς απέναντι στο υποβιβασμένο Ζευγολατιό, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας. Μια νίκη η οποία, εφόσον έρθει, θα δώσει την απαραίτητη ψυχολογία και θα εξαλείψει τις έτσι κι αλλιώς μηδαμινές πιθανότητες που υπάρχουν για το... μοιραίο. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Προοδευτική (Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Ξυγκάκης, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Βλάχος (81’ Ζιβάνοβιτς), Μπέλερης, Κανελλόπουλος (87’ Παναγιωτόπουλος), Ντάλλας, Δηλαβέρης, Φαμπίνιο (68’ Χρήστου), Μαρής

Ρόδος (Τίμος Καβακάς): Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι (λ. τρ. 66’ Tάχος), Κουρουπής, Μκρτσιάν, Αποστόλου( 90’ Βολονάκης), Πότσι (46’ Μυλωνάς), Πινδώνης, Αυγενικού, Μπούτερ, Νάκας (λ. τρ. Λέκκας), Άλμπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου