24 Μαΐ 2017

Με το βλέμμα ψηλά!

 Με το ισόπαλο αποτέλεσμα που παραχώρησε η Ρόδος, στη Σαντορίνη, κόντρα στο Πανθηραϊκό (1-1) ολοκληρώθηκε η δύσκολη και επίπονη από κάθε άποψη χρονιά της επιστροφής των ελαφιών στις εθνικές κατηγορίες. Μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες, θα μείνει όμως στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως κάτι όχι ιδιαίτερο για το μέγεθος και το βάρος μιας ομάδας όπως η Ρόδος. Το GreenDeers θα επιχειρήσει να κάνει μια μίνι ανασκόπηση της σεζόν που μας πέρασε, παρουσιάζοντας τις σημαντικότερες στιγμές της ομάδας στο πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Από τα πανηγύρια στην παρολίγον τραγωδία
 Ένα καλοκαίρι γεμάτο καταιγίδες... Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το καλοκαίρι που ακολούθησε μετά το πάρτι ανόδου της ομάδας. Αποχωρήσεις βασικών στελεχών της περσινής σεζόν, πολλά προβλήματα και μηδέν προετοιμασία. Η προηγούμενη διοίκηση, παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να βγάλει την ομάδα από το βούρκο του τοπικού, δεν μπόρεσε να αντέξει μόνη της το βάρος της Γ΄Εθνικής. Αποκορύφωμα η αποχώρηση του προπονητή Σάββα Ορφανίδη, αλλά και του στυλοβάτη Γιώργου Δελαπόρτα, ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι πρώτοι αγώνες της Ρόδου στο νέο πρωτάθλημα ήταν όπως δε μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Νέα διοίκηση και σταθεροποίηση
 Το κύμα αποχωρήσεων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο, αν η νέα διοίκηση, του Αυγουστίνου Γιακάι και των συνεργατών του, δεν προλάβαινε τους παίχτες κυριολεκτικά με τις βαλίτσες στο χέρι. Ο Ορφανίδης επέστρεψε στην ομάδα, με το ντεμπούτο του να συνδυάζεται μάλιστα με την πρώτη νίκη των ελαφιών, στον Κορυδαλλό, κόντρα στην Προοδευτική. Έτσι πορεύτηκε η Ρόδος μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν και τελείωσε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, με την ομάδα να βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά να έχει χάσει την πιθανότητα να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

Αλλαγή προπονητή-Μεταγραφές
 Ελπίζοντας σε μια καλύτερη παρουσία στον δεύτερο γύρο, η διοίκηση απομάκρυνε τον Ορφανίδη από την τεχνική ηγεσία, δίνοντας τη σκυτάλη στον Δημήτρη Τερεζόπουλο. Παράλληλα στην ομάδα ήρθε και νέο αίμα, καθώς κατά τη χειμερινή περίοδο πραγματοποιήθηκαν αρκετές μεταγραφές. Ωστόσο αυτό δε φάνηκε να έχει αποτέλεσμα, καθώς τα ελάφια δεν μπόρεσαν να κάνουν την πορεία που όλοι ονειρεύονταν.

Παραμονή και επόμενη μέρα
 Η Ρόδος εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της μόλις τρεις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, όταν πέρασε με διπλό από την έδρα του Εθνικού Πειραιά. Τα ελάφια δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο της χρονιάς, ωστόσο ποτέ δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Πλέον, με τη Ρόδο να ετοιμάζεται για τη δεύτερη χρονιά της στη Γ΄Εθνική, η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη να αλλάξει τα πάντα, ώστε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα εκεί που ανήκει, εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται. Εξάλλου, αυτή τη χρονιά το Ελάφι μας συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής. Μισός αιώνας στον οποίο έχουμε προλάβει να ζήσουμε τα πάντα. Χαρές, λύπες, πανηγύρια, απογοητεύσεις, ανόδους, υποβιβασμούς, Α΄ Εθνική, τοπικό και πολλά συναισθήματα. Είναι καιρός λοιπόν, η μαρμαρωμένη βασίλισσα, που κάποτε σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά της, να ανοίξει τα μάτια της και πάλι. Πιο δυνατή από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου