20 Φεβ 2017

Πήρε το βαθμό, άξιζε τη νίκη!

 Παρουσιάζοντας δυο εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα, η Ρόδος βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο πρώτο ημίχρονο, όμως τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο φινάλε του δευτέρου και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Τελικό σκορ στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας το 1-1 ανάμεσα σε Ρόδο και Ερμή Ζωνιανών.


 Νωθρά και χωρίς ιδιαίτερο πάθος μπήκε η Ρόδος στο πρώτο μέρος. Είχε μάλιστα την ατυχία να βρεθεί από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, ακόμα μια φορά με στημένη φάση. Συγκεκριμένα με την συμπλήρωση του δεκαπεντάλεπτου, ο Πλούσης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ανυφαντάκης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Το γκολ αυτό βάρυνε τα πόδια των πρασίνων, οι οποίοι υπέστησαν ολοκληρωτική ψυχρολουσία. Η Ρόδος έδειξε να θέλει, δεν κατάφερε ωστόσο να δημιουργήσει την παραμικρή υποψία φάσης μπροστά από την εστία του Κόλλια. Η επιθετική γραμμή έμοιαζε αποκομμένη από την υπόλοιπη ομάδα, ενώ έδειχνε να υπάρχει έντονο πρόβλημα στο κέντρο. Έτσι τα λεπτά πέρασαν με τα ελάφια να έχουν μια ανούσια κατοχή μπάλας, χωρίς ωστόσο να έχουν μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.
 Με την έναρξη του β΄ μέρους η Ρόδος μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Με πίεση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, μια ψυχωμένη Ρόδος έκλεισε τον Ερμή στα καρέ του και σφυροκοπούσε. Η είσοδος του Χατζηλιόντα ανέβασε τη μεσοεπιθετική λειτουργία των ελαφιών, τα οποία πλέον βρίσκαν πιο εύκολα διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ρόδου σημειώθηκε στο 60΄, όταν ο Τορεζάνι από τα δεξιά έκοψε προς τα μέσα όμως το σουτ του Στεφανίδη από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Λίγο αργότερα μπήκε και ο Ευγενικός στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας μας. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη με τον Κόλλια να λέει "όχι" στα σουτ των Κωνσταντίνου, Στεφανίδη και Ολιβέιρα. Καθώς μπήκαμε στο 80΄, τα περιθώρια άρχισαν να στενεύουν και η Ρόδος έπρεπε να ρισκάρει. Ο Τερεζόπουλος πέρασε στον αγώνα και τον Πιτταρά, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα πράσινα. Τα τελευταία λεπτά του ματς διαδραματίστηκαν αποκλειστικά στην εστία του Ερμή. Και τελικά η λύτρωση ήρθε στο 90΄! Ο Ολιβέιρα πέτυχε αυτό που δεν κατάφεραν νωρίτερα οι Ευγενικός και Στεφανίδης. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πιτταρά, προκλήθηκε αναμπουμπούλα με τον Λούκας να βρίσκεται στο σωστό σημείο και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα. Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων που ακολούθησαν, η Ρόδος προσπάθησε, έχασε κι άλλες ευκαιρίες όμως δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο.
 Από το σημερινό παιχνίδι λοιπόν, κρατάνε τα ελάφια μόνο την αντίδραση και την εντυπωσιακή εμφάνιση του δεύτερου μέρους. Η Ρόδος πέταξε στα... σκουπίδια ένα ολόκληρο ημίχρονο, γεγονός που την εμπόδισε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το σημερινό ματς. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να πετύχει τη νίκη, αν ήταν λίγο πιο τυχερή. Πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά, όπου τα ελάφια θα πάνε για κάποιο θετικό αποτέλεσμα βασιζόμενα στην πολύ καλή απόδοση του β΄ ημιχρόνου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Κουμέντος, Τζημογιάννης, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Καντιμοίρης, Κωνσταντίνου, Τορεζάνι (79΄ Πιτταράς), Ολιβέιρα, Τζιβίλογλου (67΄ Ευγενικός), Στεφανίδης, Κασαπάκης (46΄ Χατζηλιόντας)
ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ (Γιώργος Πετράκης): Κόλλιας, Ταβλαδωράκης, Γεμιστός, Ανυφαντάκης, Ραπτάκης, Γιακουμάκης, Χατζηβασίλης (77΄ Ρουμπάκης), Μασάδο, Τοπούζης, Ρόβας (60΄ Σκουτέλης), Πλούσης (65΄ Πουλάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου