3 Οκτ 2016

Ήταν ΡΟΔΟΣ!

 Με την επιστροφή του Σάββα Ορφανίδη στον πάγκο των ελαφιών, η Ρόδος έκανε σεφτέ στις νίκες και υπέταξε την Προοδευτική με 1-2 μέσα στην σκληροτράχηλη έδρα της κορυδαλλιώτικης ομάδας. Χατζηλιόντας και Αμανατίδης οι σκόρερ της Ρόδου, καθοριστικοί οι Τζιβίλογλου και Τάντιτς, εκπληκτική εμφάνιση από όλη την ομάδα που κατά διαστήματα έδειχνε να μασάει σίδερα.
 Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού, η Ρόδος φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έδειχνε πως το πλάνο της ήταν να χτυπήσει στην κόντρα την Προοδευτική. Ως εκ τούτου τα ελάφια έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν κάποιες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, αλλά Χειμωνέττος και δοκάρι είπαν "όχι". Η Ρόδος γινόταν πολύ επικίνδυνη όταν έβρισκε ανοιχτό γήπεδο και δεν άργησε να χτυπήσει. Συγκεκριμένα στο 13΄ ο Ευγενικός βρίσκει με μπαλιά ακριβείας τον Τάντιτς, ο οποίος με παράλληλη σημαδεύει τον Χατζηλιόντα με τον τελευταίο να μην έχει πρόβλημα να ανοίξει το σκορ σχεδόν προ κενής εστίας. Μετά το γκολ, η ροή του αγώνα δεν άλλαξε ουσιαστικά, καθώς η Προοδευτική εξακολούθησε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Άγγελος Χειμωνέττος στην πρώτη του εμφάνιση με το ελάφι στο στήθος έκανε αρκετές εξαιρετικές επεμβάσεις, νικήθηκε ωστόσο στο 32΄ από τον Μπεσού, ο οποίος με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του. Με το σκορ να παραμένει στο 1-1, οι δυο ομάδες κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια με την Προοδευτική να έχει μια ελαφρά υπεροχή στις κινήσεις και στις πρωτοβουλίες.
 Με την επανάληψη η γηπεδούχος ομάδα μπήκε και πάλι δυνατά και αποτελούσε συνεχή πηγή κινδύνου μπροστά από τα καρέ του Χειμωνέττου. Η πρώτη φάση των ελαφιών ήρθε στο 53΄ με τον Τάντιτς να σουτάρει από τα πλάγια, αλλά τον Τράκα να αποκρούει. Από εκείνο το σημείο τα ελάφια ισορρόπησαν το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενα την ταχύτητά τους, έφτασαν πολλές φορές μπροστά από την εστία του νεαρού κίπερ της Προοδευτικής. Μάλιστα, στο 55΄ ο Ευγενικός βρήκε δίχτυα αλλά ο επόπτης με καθυστέρηση σήκωσε το σημαιάκι και το γκολ ακυρώθηκε. Η Προοδευτική προσπαθούσε να απειλήσει χωρίς να το καταφέρνει, ενώ από την άλλη η Ρόδος περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Και αυτή ήρθε στο 78΄ όταν ο Αμανατίδης, η χρυσή αλλαγή των ελαφιών, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, κινήθηκε υπέροχα στην αντίπαλη περιοχή και με ατομική ενέργεια έγραψε το 1-2. Η Ρόδος κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της μέχρι το τέλος, σε ένα ματς που τα σκληρά μαρκαρίσματα και το πάθος δεν έλειπαν. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τα ελάφια μας να πανηγυρίζουν έξαλλα ένα μεγάλο τρίποντο, το πρώτο για τη φετινή σαιζόν, ενώ από την άλλη οι Κορυδαλλιώτες αποχωρούσαν με κατήφεια από το γήπεδο καθώς παρέμειναν στην τελευταία θέση και χωρίς βαθμό.
 Πρόκειται αναμφίβολα για μια τεράστια νίκη της Ρόδου, η οποία σε συνδυασμό με τις θετικές εξελίξεις στα διοικητικά, έρχεται να αλλάξει άρδην την ψυχολογία των ελαφιών. Μια νίκη σε μια ιδιαίτερα αφιλόξενη έδρα, με τους οπαδούς της Προοδευτικής να φτύνουν και να πετάνε νερά κυριολεκτικά σε όποιον "πράσινο" πλησίαζε τα όρια του γηπέδου (Χειμωνέττος και Ιμεραλιλάι το βίωσαν από... πρώτο χέρι). Μια νίκη που σίγουρα δίνει ώθηση στην ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας και συμβάλλει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα της.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Προοδευτική(Φώτης Θανέλλας): Τράκας, Τσαφταρίδης(λ.τρ. 79’ Λέκκας), Μανιδάκης, Ζίζηλας, Αριανούτσος, Μπελέρης, Πέππας, Πέττας, Μπεσού, Γκαϊδατζής(66’ Χατζησάββας), Ζελέκου(79’ Ραπάι).

Ρόδος(Σάββας Ορφανίδης, Δημήτρης Γκάιδας): Χειμωνέττος(λ.τρ. 82’Ράτζα), Νικήτας, Κωνσταντίνου, Καντιμοίρης, Κουρούπης, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Ιμεραλιλάι(λ.τρ. 74’ Δημητριάδης), Ατματσίδης, Τάντιτς, Ευγενικός( 77’Αμανατίδης)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου