22 Οκτ 2016

Ελάφια με ψυχή από ατσάλι!

 Ρόδος από μέταλλο! Στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας μια ψυχωμένη και απόλυτα αποφασισμένη Ρόδος επικράτησε του Π.Ο. Ατσαλένιου με 2-1 και πέτυχε την πρώτη νίκη της μπροστά στους φιλάθλους της, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό της στην δεύτερη φετινή του ήττα. Αμανατίδης και Ευγενικός οι σκόρερ της ομάδας μας, μείωσε προσωρινά ο προκλητικός Ρουμπάκης για τους φιλοξενούμενους. Ντεμπούτο για Πάππο.
 Τα ελάφια μας μπήκαν για ακόμα ένα ματς δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με το "καλημέρα" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ήταν μόλις στο 10ο λεπτό, όταν ο Χατζηλιόντας εκτέλεσε το κόρνερ με τον Τζιβίλογλου να πιάνει το σουτ και την μπάλα έπειτα από κόντρες να καταλήγει στον Αμανατίδη, ο οποίος από κοντά έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ακόμα ένα γκολ από τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έχει προσφέρει πολύτιμη βοήθεια από τότε που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Ωστόσο, παρά το δυναμικό αυτό ξεκίνημα, παίχτες και κόσμος δεν πρόλαβαν να χαρούν για πολύ το προβάδισμα των πρασίνων, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Ατσαλένιος έφερε το ματς στα ίσα με τον Ρουμπάκη. Μάλιστα ο σκόρερ των Κρητικών έγινε το... κόκκινο πανί για όσους βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς στον πανηγυρισμό του ξέφυγε, αποκαλώντας "Τούρκους" μερίδα οπαδών της Ρόδου. Μια τέτοια πρόκληση δεν γινόταν να μείνει αναπάντητη από τους παίχτες της ομάδας μας, οι οποίοι προσπάθησαν να αναπτερωθούν και να γίνουν και πάλι απειλητικοί. Η Ρόδος ανέκτησε την υπεροχή και την πρωτοβουλία, όμως ο Ατσαλένιος ήταν καλά στημένος αμυντικά και κατέστη ιδιαίτερα απειλητικός στην κόντρα. Τελικά η Ρόδος, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Δράστης ο Ευγενικός, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χατζηλιόντα και ασταθή απόκρουση του Γιαγκιόζη, πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 2-1, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στα ελάφια. Ένα γκολ σε κομβικό σημείο για την Ρόδο, καθώς στιγμές αργότερα, ο διαιτητής της αναμέτρησης έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.
 Με την έναρξη του β΄ μέρους, συγκεκριμένα στο 50΄, η Ρόδος είχε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη, όμως ο Ατματσίδης με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του αντίπαλου πορτιέρο. Από το σημείο εκείνο η Ρόδος προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ, ενώ είχε και ορισμένες ευκαιρίες με τον Κουρούπη και τον Ανδρίκο. Ο Ατσαλένιος πίεσε, καθώς το προβάδισμα ήταν ρευστό, ωστόσο η Ρόδος έδειχνε να βρίσκει λύσεις και κατάφερε να ροκανίσει τον χρόνο χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του ματς ο Ατματσίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να γιορτάσει τα γενέθλιά του με την επίτευξη κάποιου τέρματος, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαγκιόζη σε τετ α τετ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση ενός αγώνα που βρήκε τα ελάφια να πανηγυρίζουν την κατάκτηση των τριών βαθμών. 
 Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη νίκη, με σημαντικό βαθμολογικό υπόβαθρο. Η Ρόδος πήρε σπουδαία ψυχολογική τόνωση, ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος και πλέον την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει με άλλον αέρα στην Αττική, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει την έτερη ομάδα της Ραφήνας, Τριγλία.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Πάππος, Κουρούπης, Καντιμοίρης, Τζιμογιάννης, Ανδρίκος, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Κωνσταντίνου (85’ Νικήτας), Ευγενικός (46’ Στάτης), Ατματσίδης, Αμανατίδης (77’ Ιμεραλιλάι)

Π.Ο. ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ(Βασίλης Κρασανάκης): Γιαγκόζης, Καρβελάς, Βρεττός, Χαρίτος, Παπαδομιχελάκης, Χατζηανδρέου (52’ Γιαννόπουλος), Ρουμπάκης (46’ Πετράς), Σταθόγλου, Γαννητσαρίδης, Μπουτσάκης, Σακλαμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου