15 Μαΐ 2016

Επίδειξη δύναμης η Ρόδος!

 Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα των ελαφιών, που πέρασαν ένα άνετο απόγευμα στη Χίο. Η Ρόδος επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί που την συνόδευε και με ευκολία υπέταξε τον Ποσειδώνα Καρδαμύλων με το εντυπωσιακό 4-0. Έτσι οι Πρωταθλητές Δωδεκανήσου μπήκαν με το δεξί σ΄ αυτό το μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών που οδηγεί στη Γ΄ εθνική, πήραν τους τρεις βαθμούς και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Αίγειρο Μυστεγνών την προσεχή Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.
 Όσον αφορά στα του παιχνιδιού, δεν αξίζουν ιδιαίτερη κριτική τα όσα διαδραματίστηκαν στο Φαφάλειο Στάδιο Χίου. Η Ρόδος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε στον αντίπαλό της κανένα περιθώριο αντίστασης. Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό και ήδη από το 7΄ οι πράσινοι είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ, με δράστη τον εντυπωσιακό για ακόμα ένα παιχνίδι Γιώργο Δελαπόρτα. Από εκεί και πέρα η Ρόδος εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, και με καλή κυκλοφορία στον χώρο της μεσαίας γραμμής, πέτυχε συντριπτικά υπέρ της ποσοστά κατοχής της μπάλας. Μάλιστα ακολούθησε ένας καταιγισμός χαμένων ευκαιριών από τα ελάφια, με αποκορύφωμα αυτήν του Αρχοντούλη στο 20΄. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τον Δελαπόρτα, πήδηξε πιο ψηλά απ΄ όλους και πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι καθώς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπαχά. Η Ρόδος εξακολουθούσε να βομβαρδίζει την αντίπαλη περιοχή, με κύριους εκφραστές των επιθετικών της προσπαθειών τους Δελαπόρτα, Παυλίδη και Αρχοντούλη. Τελικά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου μέρους, με σκόρερ τον Ρούσση ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ωραία εκτέλεση κόρνερ του Παυλίδη, με κεφαλιά έγραψε το 0-2. Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τη Ρόδο να έχει πετύχει δυο γκολ σε πολύ κρίσιμα χρονικά σημεία και να έχει μεγάλο προβάδισμα ενόψει του β΄ μέρους. 
 Με την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα του νησιού μας συνέχισε να έχει στον έλεγχό της την πορεία του αγώνα, χάνοντας και πάλι αρκετές σημαντικές ευκαιρίες. Γενικότερα ο κίπερ του Ποσειδώνα είχε πολλή δουλειά σήμερα, σε αντίθεση με τον Κεφάλα ο οποίος δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στην εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς σε ελάχιστες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει. Στο 65΄ ο τεχνικός της Ρόδου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Αμανατίδη και Αξιώτη, προκειμένου να επιτευχθεί το γκολ με το οποίο θα κλείδωνε η υπόθεση νίκη. Από το σημείο εκείνο οι Πρωταθλητές μας ανέβασαν σταδιακά ρυθμό, και πίεσαν ακόμα πιο σθεναρά την εστία του Μπαχά, ο οποίος έσωσε την ομάδα του από τον διασυρμό. Τελικά η Ρόδος πέτυχε στο 85΄ αυτό το τρίτο γκολ που έψαχνε σε όλο το β΄ ημίχρονο με σκόρερ και πάλι τον Δελαπόρτα. Ήταν μια πολύ όμορφη ομαδική ενέργεια, με τους Αμανατίδη και Παυλίδη να παίζουν το 1-2 και τον τελευταίο να βρίσκει έξυπνα τον Δελαπόρτα ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να γράψει για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Παυλίδης έβαλε και το... κερασάκι στην τούρτα καθώς διαμόρφωσε το 4-0. Οι παίχτες του Ποσειδώνα δεν πρόλαβαν να κάνουν τη σέντρα, και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίχτες της Ρόδου αλλά και τους ηρωικούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας να πανηγυρίζουν ένα εντυπωσιακό τρίποντο που τους βάζει ήδη από νωρίς σε τροχιά ανόδου.
 Ωστόσο άπαντες στο στρατόπεδο των πρασίνων είναι απόλυτα συγκρατημένοι και συγκεντρωμένοι. Εξάλλου τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, τίποτα δεν έχει κριθεί και αυτό το ξέρουν όλοι πολύ καλά στην ομάδα. Οι παίχτες της Ρόδου οφείλουν να αντιμετωπίσουν με την ίδια σοβαρότητα και τα επερχόμενα παιχνίδια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την άνοδο όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην βάση της σήμερα το βράδυ, ενώ από αύριο αρχίζει η προετοιμασία για τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στον Αίγειρο Μυστεγνών, στον οποίο φυσικά τα ελάφια θα έχουν και την συμπαράσταση του κόσμου τους, ο οποίος αναμένεται να έχει δυναμική παρουσία στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου.

Τα γκολ: 

7΄: Ο Δελαπόρτας έπειτα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ, έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ποσειδώνα.
44΄: Ο Παυλίδης σημαδεύει τον Ρούσση από το κόρνερ, με τον υψηλόσωμο αμυντικό να παίρνει την κεφαλιά για το 0-2.
85΄: Ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Παυλίδη και Αμανατίδη με τον πρώτο να τροφοδοτεί τον Δελαπόρτα ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
91΄: Το τελικό 0-4 έγραψε ο Παυλίδης, μετά από ωραία ασίστ - τακουνάκι του Αρχοντούλη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ(Λεωνίδας Ευθυμίου): Μπάχας, Παπαλάνης, Νιάκας(83΄Λοΐζος), Μπακογιώργης, Γιοβανάκης, Μελέκος, Μενιτζάνης, Σταματελόπουλος, Γιακούνας(71΄Πελαντής), Βελλίδης(82΄Ντεμίρης), Γκουδάκης

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Κεφάλας, Καντιμοίρης, Ορφανίδης, Ιμεραλιλάι(66΄Αμανατίδης), Καλημέρης, Ρούσσης, Δελαπόρτας, Τζιβίλογλου(66΄Αξιώτης), Γκόγκας(81΄Θεοδοσίου), Αρχοντούλης, Παυλίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου