20 Απρ 2016

Και τώρα τα μπαράζ!

 Και τώρα η ουσία για τη Ρόδο που ολοκλήρωσε με ακόμα μια νίκη τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της για το Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Απέναντι στον Ηρακλή Λάρδου τα ελάφια δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα και επικράτησαν με 4-0, στο Δημοτικό Στάδιο. Άλλο ένα χατ τρικ πέτυχε ο Τάσος Παυλίδης, ο Αμανατίδης το άλλο γκολ των πρωταθλητών.
 Όπως μας έχει συνηθίσει τη φετινή χρονιά, έτσι και σε αυτό το παιχνίδι, η Ρόδος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλει από την αρχή τον ρυθμό της. Χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, έδειξε από νωρίς την πρόθεσή της να καθαρίσει το ματς. Το πρώτο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου, από την άσπρη βούλα. Πιο συγκεκριμένα έπειτα από όμορφη συνεργασία ανάμεσα σε Δελαπόρτα και Αμανατίδη που έπαιξαν το "ένα-δύο", ο πρώτος έκανε μια πολύ έξυπνη κάθετη μπαλιά προς τον Ιμεραλιλάι που ανατράπηκε αντικανονικά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παυλίδης που από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Μηλιό και έγραψε το 1-0. Τα ελάφια διπλασίασαν τα τέρματά τους στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Αμανατίδη να πετυχαίνει ένα πραγματικά εντυπωσιακό γκολ. Δελαπόρτας και Αμανατίδης συνδυάστηκαν ακόμα μια φορά με τον Δελαπόρτα να σερβίρει και τον Αμανατίδη να πιάνει ένα δυνατό σουτ στην κίνηση και να κάνει το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
 Μετά την ανάπαυλα λίγα πράγματα άλλαξαν ως προς την παρουσία των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Η Ρόδος συνέχισε να πιέζει, ενώ ο Ηρακλής περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ήρθε και το 3-0 για τους πρωταθλητές και πάλι με τον Παυλίδη έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 72΄ συγκεκριμένα, ο ίδιος παίχτης έκανε το 4-0, πετυχαίνοντας ένα ακόμα χατ τρικ και φτάνοντας τα 41(!!) γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στα λεπτά που απέμειναν η Ρόδος κατέβασε αισθητά ρυθμό και δεν έδειχνε διατεθειμένη να πετύχει παραπάνω γκολ. Ο Ηρακλής βρήκε χώρο, όμως δεν δημιούργησε απειλή μπροστά από την εστία του Κεφάλα, ο οποίος είχε ελάχιστη συμμετοχή στα τεκταινόμενα της αναμέτρησης.
 Το πρωτάθλημα λοιπόν μόλις τελείωσε για τη Ρόδο, ωστόσο η συνέχεια είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Απομένουν έξι αγώνες οι οποίοι εν πολλοίς θα κρίνουν το κατά πόσο πετυχημένη ήταν όλη η χρονιά. Ασφαλώς η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι επιτυχία, όμως η Ρόδος είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί αλλού. Η άνοδος στη Γ΄ εθνική θεωρείται επομένως επιτακτικής σημασίας στο πράσινο στρατόπεδο, έτσι ώστε η ομάδα να μπει σε μια τροχιά ανοδικής πορείας, σε μια τροχιά που θα την επαναφέρει στη θέση που της αξίζει.

Τα γκολ:

21΄: Ο Ιμεραλιλάι ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή, την εσχάτη των ποινών αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Παυλίδης που ευστοχεί για το 1-0.
22΄: Έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Δελαπόρτα, ο Αμανατίδης πιάνει ένα μονοκόμματο δυνατό σουτ και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.
60΄: Ο Παυλίδης με ψύχραιμο πλασέ από κοντά γράφει το 3-0.
72΄: Και πάλι ο Παυλίδης διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Κεφάλας, Καλημέρης (67’ Θεοδοσίου), Καντιμοίρης, Ρούσσης, Αρχοντούλης, Τζιβίλογλου (70’ Νικήτας), Ιμεραλιλάι, Παυλίδης, Γκόγκας, Δελαπόρτας, Αμανατίδης (60’ Αξιώτης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΔΟΥ(Ανδρέας Σταύρου): Μηλιός, Παπαϊωάννου, Νικολλί (51’ Καμμάς), Πομπού, Καλοπίτας, Κοντός, Μπεννούρ, Χαρίτος (82’ Ζερβός), Ευαγγελίδης, Ζουρούδης, Ταγκάεφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου