19 Μαρ 2016

Να είστε όλοι εκεί!

 Τη προσεχή Δευτέρα (21/03,15:30) η Ρόδος αναμένεται να φιλοξενήσει στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας τον Φοίβο Κρεμαστής. Έχουμε φτάσει πλέον στην 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας και όλα έχουν κριθεί όσον αφορά τουλάχιστον την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα ελάφια κατάφεραν να εξασφαλίσουν αρκετά νωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή, παρουσιάζοντας μια πολύ καλή και σταθερή πορεία καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 Όλα τα στατιστικά και οι αριθμοί μαρτυρούν ότι η διαφορά της Ρόδου από τις υπόλοιπες ομάδες ήταν τουλάχιστον χαώδης. Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Σάββα Ορφανίδη μετράει μέχρι στιγμής 26 νίκες σε 28 αγωνιστικές, γεγονός που της δίνει το απόλυτο αν αναλογιστεί κανείς τα δυο ρεπό που υποχρεούται να εκτίσει η κάθε ομάδα. Παράλληλα, η Ρόδος μετράει μέχρι τώρα τον εξωπραγματικό αριθμό των 114(!!!) γκολ ενεργητικό, αριθμός ρεκόρ όχι μόνο για την Δωδεκάνησο αλλά και για όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ελλάδας. Η επιθετική τριάδα των Παυλίδη, Γκόγκα και Ευγενικού πετούσε φωτιές πετυχαίνοντας τα 61 από τα 114 γκολ των ελαφιών. Πρώτος σκόρερ των πρασίνων και δεύτερος του πρωταθλήματος είναι ο Παυλίδης που έχει σημειώσει 28 γκολ, ενώ ακολουθούν οι Γκόγκας και Ευγενικός με 17 και 16 τέρματα αντίστοιχα. Από κοντά και ο Γιώργος Δελαπόρτας που έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 13 φορές, ενώ με τη συνολική του παρουσία έχει αποτελέσει βασικότατο γρανάζι για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του. Εξίσου καλή με την επιθετική, ήταν και η έως τώρα αμυντική λειτουργία των ελαφιών που με μόλις 14 γκολ παθητικό, αποτελεί την καλύτερη επίδοση της κατηγορίας.
 Το παιχνίδι λοιπόν απέναντι στον Φοίβο, μόνο αδιάφορους δεν βρίσκει τους παίχτες της Ρόδου, οι οποίοι στους εναπομείναντες αγώνες θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής ομάδας που έχει αναδείξει ο δωδεκανησιακός αθλητισμός. Με έξι νίκες η Ρόδος γίνεται η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα όχι μόνο αήττητη, αλλά χωρίς καμιά απώλεια στη βαθμολογική της συγκομιδή. Έξι νίκες μακριά από ένα ασύλληπτο και ανεπανάληπτο ρεκόρ. Βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο των ελαφιών, καθώς πέρα από το εμπόδιο του Φοίβου, θα πρέπει να ξεπεράσουν και αυτά των Αντίμαχου (εκτός), Άρη Αρχαγγέλου(εκτός), Λέρου(εντός), Ηρακλή Μαριτσών(εκτός) και Ηρακλή Λάρδου(εντός).
 Σε αυτήν την προσπάθειά της η Ρόδος, η ομάδα που μας έχει προσφέρει απερίγραπτες στιγμές χαράς και υπερηφάνειας, χρειάζεται αναμφισβήτητα την συμπαράσταση του κόσμου της. Όλοι μαζί, ας δώσουμε βροντερό παρόν και ας στηρίξουμε έμπρακτα αυτούς τους λίγους ανθρώπους που μέρα με τη μέρα προσπαθούν να υλοποιήσουν τον στόχο τους: Να κάνουν τη Ρόδο ξανά μεγάλη. Το απόγευμα της Δευτέρας όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δημοτικό Στάδιο. Σε ένα παιχνίδι φιέστα, ο κόσμος πρέπει να είναι εκεί, να χειροκροτήσει τους πρωταθλητές μας και να τους δώσει ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μη ξεχνάμε ότι η ομάδα αυτή χτίζεται, όχι για να έχει μια απλή συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η Ρόδος είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί στα ανώτερα ''σαλόνια'' του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε επιτάσσει το παρελθόν και η ένδοξη ιστορία της. Ραντεβού λοιπόν τη Δευτέρα, για ένα ματς γιορτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου