27 Φεβ 2016

Άνετο πέρασμα και από Κω!

 Ούτε ο Ανταγόρας κατάφερε να προβάλει σοβαρή αντίσταση απέναντι στα ελάφια που πέρασαν άνετα με 0-3 και συνέχισαν να καλπάζουν νικηφόρα. Η Ρόδος βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς καμία ομάδα δεν φαίνεται ικανή να ανακόψει την έως τώρα εκπληκτική πορεία της.
  Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής ο Ανταγόρας φιλοξενούσε τη Ρόδο στην Κω. Τα ελάφια μπήκαν από την αρχή του αγώνα πολύ δυνατά και ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξαν τις ορέξεις τους. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και ασφυκτική πίεση κατάφεραν να ανοίξουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και να απειλήσουν αισθητά. Τελικά το πρώτο γκολ ήρθε στο 21΄ και ήταν εντυπωσιακό. Ο Καντιμοίρης επιχείρησε τη σέντρα, αποδέκτης της οποίας έγινε ο Ευγενικός που με ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το σκορ. Από κει και πέρα ο Ανταγόρας ανοίχτηκε και προσπάθησε να  βρει χώρους πιέζοντας κάπως άναρχα. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι παίχτες του Σάββα Ορφανίδη που απειλούσαν κυρίως από τα πλάγια με πρωταγωνιστές τους Αμανατίδη και Καντιμοίρη. Έτσι ήρθε και το δεύτερο γκολ της Ρόδου. Ο Ευγενικός από σκόρερ χρίστηκε δημιουργός. Με ωραία παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Παυλίδη που με κοντινή προβολή έκανε το 0-2 δέκα λεπτά πριν από την συμπλήρωση του πρώτου μέρους. Το σκορ αυτό διατηρήθηκε με τη Ρόδο να δείχνει την εμφανή υπεροχή της.
  Με την επανάληψη τα ελάφια συνέχισαν ακριβώς στον ίδιο ρυθμό. Χωρίς άγχος κυκλοφορούσαν την μπάλα κυρίως στο χώρο της άμυνας κάνοντας συντήρηση δυνάμεων, και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έψαχναν και ένα τρίτο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη. Τελικά το γκολ ήρθε στο 55΄ και πάλι από τον Παυλίδη, έπειτα από σέντρα του Καντιμοίρη. Από εκείνο το σημείο η Ρόδος κατέβασε ρυθμό και δεν έδειξε διάθεση να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Ο προπονητής των ελαφιών προτίμησε να δοκιμάσει νέα σχήματα κάνοντας αρκετές αλλαγές κυρίως εσωτερικές. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι από το 60΄και μετά αγωνίστηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρόδου, Στέφανος Νικήτας. Καθώς περνούσαν τα λεπτά, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση με το 0-3 να είναι το τελικό σκορ. Έτσι, οι πράσινοι χωρίς να πατήσουν τέρμα το γκάζι, πέτυχαν ακόμα μια άνετη επικράτηση φτάνοντας τις 24 συνεχόμενες νίκες.
 Στα αξιοσημείωτα να αναφέρουμε και το γεγονός της άριστης φιλοξενίας των ανθρώπων του Ανταγόρα, ενώ στο φινάλε του αγώνα οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο χειροκρότησαν τους επικείμενους πρωταθλητές Δωδεκανήσου, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά τους. 

Τα γκολ:


21΄: Ο Καντιμοίρης κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Ευγενικό να επιχειρεί ένα αριστοτεχνικό ανάποδο ψαλίδι πετυχαίνοντας το 0-1.

36΄: Ο Ευγενικός κάνει έξυπνη παράλληλη πάσα, αποδέκτης της οποίας ήταν ο Παυλίδης που με κοντινή προβολή έκανε το 0-2.
55΄:  Και πάλι σέντρα από δεξιά του Καντιμοίρη από τα δεξιά, ο Παυλίδης παίρνει την κεφαλιά και διαμορφώνει το τελικό 0-3.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:



ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ(Kώστας Τσαραπατσάνης): Τσαραπατσάνης, Λαζαρίδης, Μπάση, Ζώης, Μαρίνος, Μουτσομπέγκα, Κουρζής Ι., Σχουλλής, Αρκούδας (55' Πέτσας), Κατσαμούνδης (35' λ.τ. Τσιφτσίδης), Μακρής.

ΑΣ ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): 
Ράτζα (60' Τσουρούττης),Καλημέρης, Καντιμοίρης, Ορφανίδης (63' Καμπούρης), Ρούσσης,Θεοδωσίου, Αξιώτης, Παυλίδης, Γκόγκας, Ευγενικός, Αμανατίδης (60' Νικήτας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου