13 Φεβ 2016

Ήταν και πάλι Ρόδος!

 Επέστρεψε στις πολύ θεαματικές εμφανίσεις η Ρόδος που σκόρπισε με 4-0 τον Διαγόρα Βατίου στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου. Ντεμπούτο με πολύ θετικό πρόσημο για τον Ρούσση που πέτυχε και γκολ στην παρθενική του εμφάνιση με τα πράσινα, ανοίγοντας το σκορ. Αμανατίδης και Ευγενικός δις τα άλλα τέρματα της Ρόδου.
    Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, η Ρόδος έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Παίζοντας από τα πρώτα λεπτά επιθετικά κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή  του Τύρελη, ο οποίος όμως σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία των συμπαικτών του απέτρεψαν κάποιο γρήγορο γκολ. Ο επιθετικός μονόλογος της Ρόδου συνεχίστηκε, με τα ελάφια να χάνουν πολλές καλές ευκαιρίες, όπως αυτή του Αμανατίδη στο 5΄ όταν το πλασέ που επιχείρησε από κοντά έπειτα από έξυπνη σέντρα του Καντιμοίρη πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Ρόδος πίεζε και ανέβαζε συνεχώς στροφές. Ο Αξιώτης απείλησε από μακριά με κάποια δυνατά σουτ, όμως βρήκε τον αντίπαλο γκολκίπερ σε ετοιμότητα και δεν κατάφερε να τον νικήσει. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 30΄ όταν το σουτ του κινητικότατου σήμερα Αμανατίδη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τύρελη. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους πράσινους. Ο Δελαπόρτας έκανε τη σέντρα και ο Ρούσσης, έπειτα από ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας, με έξοχο αριστερό πλασέ έκανε το 1-0, ανοίγοντας παράλληλα λογαριασμό με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Στα επόμενα δέκα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάτι το ιδιαίτερο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.
 Με την έναρξη της επανάληψης η Ρόδος συνέχισε στην ίδια φιλοσοφία και στον ίδιο ρυθμό. Τελικά το γρήγορο γκολ ήρθε από τον Αμανατίδη στο 50΄. Ο νεαρός μέσος σημείωσε ένα πολύ όμορφο και τεχνικό γκολ. Φέρνοντας την μπάλα στο δεξί του πόδι, εξαπέλυσε έναν κεραυνό σημαδεύοντας πρώτα το δεξί κάθετο δοκάρι και έπειτα τα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει κίπερ. Με το γκολ αυτό τα πράγματα είχαν απλοποιηθεί για τους γηπεδούχους, καθώς ήδη από νωρίς εξασφάλισαν μια εύκολη επικράτηση. Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Ο Ράτζα είχε ένα σχετικά ξεκούραστο απόγευμα καθώς οι παίχτες του Διαγόρα Βατίου δεν κατάφεραν να απειλήσουν σχεδόν καθόλου την εστία του. Στο 65΄ ο Ευγενικός κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του καθώς έπειτα από σέντρα του Ορφανίδη, πέτυχε από κοντά το 3-0. Ο ίδιος λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ανέβασε τον δείχτη του σκορ στο 4-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Το σύνολο του Σάββα Ορφανίδη πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Με κορυφαίο τον Δελαπόρτα και τους Αμανατίδη και Ρούσση να ακολουθούν, η Ρόδος έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Έτσι τα ελάφια έδωσαν συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί των 22 νικών που μετράνε από την έναρξη του Πρωταθλήματος.


Τα γκολ:

35΄: Ο Δελαπόρτας κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ρούσσης γίνεται κάτοχος της μπάλας έπειτα από ασταθή απομάκρυνση των αμυνόμενων και με ωραίο σουτ κάνει το 1-0.
50΄: Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Αμανατίδη, ο οποίος επιχειρεί ένα πολύ δυνατό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
65΄: Σέντρα του Ορφανίδη και πάλι από τα αριστερά, αποδέκτης ο Ευγενικός που με ωραίο πλασέ διαμορφώνει το 3-0
89΄: Ο Δελαπόρτας βρίσκει πολύ ωραία τον Αξιώτη, αυτός κατεβάζει έξυπνα, στρώνει στον επερχόμενο Ευγενικό που δεν έχει πρόβλημα να κάνει το 4-0

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ρόδος(Σάββας Ορφανίδης): Ράτζα, Καλημέρης, Καντιμοίρης, Ορφανίδης (70΄Καμπούρης), Αρχοντούλης(78΄ΓκάΪδας), Ρούσσης, Αξιώτης, Δελαπόρτας, Ιμεραλιλάι(60΄Μπιγκό), Ευγενικός, Αμανατίδης

Διαγόρας Βατίου(Γιάννης Καμπούρης): Τύρελης, Πιτσουρδάκης, Αδάμος, Ζωάννου, Γιαννακόπουλος, Θεοδώρου(12΄λ.τ. Τριανταφυλλίδης), Μικκιού(69΄Κοτζιάς), Παπασταμάτης, Γρύλλης(53΄Ζερβός), Χαρτοφύλλης, Μοσχής












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου