13 Φεβ 2011

Πλατανιάς Χανιών - Ρόδος 1-0

Δυνατό και με πολλά λάθη το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο, σε μία προσπάθεια των δύο ομάδων να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το πάθος να τους κυριεύει.
Πριν καλά καλά ένας από τους δύο αντιπάλους βρει ρυθμό, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ από στημένη φάση στο 12’.
Ο Προβατίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζανής έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι γυρίζοντας την μπάλα προς τα πίσω, με την άμυνα της Ρόδου να αδρανεί και τον επερχόμενο Κατσικοκέρη να στέλνει με νέα κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα.
Το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Πλατανιά, που πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, όμως η Ρόδος ήταν εκείνη που στην αντεπίθεση, έφτασε κοντά στο γκολ στο 14’, με τον Λιούρδη να λέει «όχι» σε σουτ του Γ. Καντιμοίρη.
Η μεγάλη ευκαιρία για τη Ρόδο όμως να φτάσει στην ισοφάριση ήρθε στο 24’, όταν ο Μανίκας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς ισοφάρισε στα δοκάρια με τον Μιρτσέτα, με το παιχνίδι στο διάστημα 15-30’ να παίρνει …τρελό ρυθμό και τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να διαδέχονται η μία την άλλη.
Το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου πάντως, ανήκε εξ ολοκλήρου στα «ελάφια», όσον αφορά στη δημιουργία ευκαιριών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν ήταν αντίστοιχη του πρώτου μέρους. Ο Πλατανιάς «έσφιξε» την άμυνά του, η Ρόδος ανέβασε τις γραμμές της και μετά το 50’, έδειξε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας παιχνίδι και ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό.
Η πρώτη καλή στιγμή για τα «ελάφια» ήρθε στο 59’, όμως οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού άγγιξαν το 1-1 σε διπλή φάση στο 62’, πρώτα με τον Γ. Καντιμοίρη και έπειτα με τον Μανίκα, σε μία φάση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ των γηπεδούχων Λιούρδη, αλλά και το …δοκάρι του.
Η υπεροχή της Ρόδου διατηρήθηκε και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, με τον Πλατανιά να απειλεί κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Φτάνοντας στο 85ο λεπτό, οι «πράσινοι» έδειξαν την πρόθεση να βγουν μαζικά στην επίθεση, με τους συνεχείς τραυματισμούς των παικτών του Τίμου Καβακά όμως, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην πραγματοποίηση αλλαγών από πλευράς Κρητικών, να κόβει το ρυθμό και να τους δίνει το δικαίωμα να «παγώσουν» το ματς.
Τόσο στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας, όσο και στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε κάτι, με το παιχνίδι να κρίνεται στο γκολ του Κατσικοκέρη στο 12’, την ατυχία της Ρόδου, αλλά και την συμπαγή άμυνα των γηπεδούχων, που σε 20 ματς, έχουν δεχθεί μόλις 9 τέρματα.


Ρόδος: Ριγανάς, Σ. Καντιμοίρης, Γ. Καντιμοίρης (86' Δανάς), Καραγιαννίδης (89' Ευγενικός), Μπιμπίρης, Ανωγειανάκης, Κεφαλούκος (74' Σκαρλάτος), Μαραγκουδάκης, Κακλαμάνος, Τοπάλης, Μανίκας


Από το 12soccer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου