4 Ιαν 2011

Συναντήσεις, προτάσεις, αλλά στην ουσία, μηδέν

Συνέντευξη Τύπου του Χρυσόστομου Ψέλλα, ο οποίος προχώρησε σε μία εκτενή αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα όμως, το …μηδέν εις το πηλίκο.

«Ελπίζω να πούμε καλή χρονιά και για την ομάδα»
«Ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου να βρεθείτε στα γραφεία της ομάδος. Θέλω κατ’ αρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία. Από εκεί και πέρα ελπίζω να πούμε και καλή χρονιά για την ομάδα, αλλά αυτό θα το δείξει η συνέχεια.
Η πρόσκληση έχει να κάνει με το να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας σαν διοίκηση και από εκεί και πέρα αυτοί που πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, σοβαρές για το μέλλον της ομάδας».
«Δεν υπάρχει διοίκηση»
«Θα ξεκινήσω λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δ.σ, δεν υπάρχει διοίκηση και σας το λέω επίσημα. Από 27/12 μου έχει έρθει στην οικία μου «συστημένο», από το υπουργείο Ανάπτυξης. Μία επιστολή που ζητάει απάντηση εντός 15νθημέρου για τις εκκρεμότητες προς το υπουργείο.
Πάγια τακτική μου, είναι να μη βλέπουν το φως της δημοσιότητας εσωτερικά θέματα της ομάδος. Αυτές τις εκκρεμότητες όμως που έχουμε προς το υπουργείο, μας δίνει διορία να τις επιλύσουμε εντός 15 ημερών διαφορετικά, θα έχουν εφαρμογή οι ποινικές κυρώσεις του άρθρου 57 κτλ.
Μία από αυτές είναι η διοίκηση, η οποία βάσει του καταστατικού μας είναι 7μελής. Μετά τις παραιτήσεις του μεγαλομετόχου κ. Τώνη Μαρτίνη και των κυρίων Νικήτα Χαρτερού και Φανούρη Ροδίτη, μένουν τέσσερα μέλη τα οποία μπορούν να αναπληρώσουν ακόμα τα τρία μέλη. Τα τέσσερα αυτά άτομα, μαζί με εμένα, είναι οι κ. Σαραφίδης, Ταρασλιάς και Τσαγκάρης.
Ο κ. Σαραφίδης ωστόσο, μου έχει καταστήσει σαφές πως έχει παραιτηθεί προφορικά από την ΠΑΕ και μου διαμήνυσε πως δε δέχεται να συμμετάσχει σε καμία ενέργεια από εδώ και πέρα.
Δεν είναι μόνο τοποθέτηση δική του, αλλά και δική μου. Είναι αδύνατο λοιπόν η υπάρχουσα διοίκηση να κάνει κάτι από εδώ και πέρα και θα πρέπει ο μεγαλομέτοχος, ή κάποιος μέτοχος να αναλάβει πρωτοβουλίες για το τι θα γίνει».

Η κατάσταση που επικρατεί
«Θα σας πάω στην όλη κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα. Βρίσκεται στην πρώτη θέση με όλα τα προβλήματα που υπήρχαν από το καλοκαίρι και στην πορεία. Παραμένει εκεί μετά από 7 εκτός και 7 εντός έδρας αγώνες, έχοντας, για μένα, ένα από τα καλύτερα ρόστερ και πιστεύω την καλύτερη ομάδα στη Γ’ Εθνική, σύμφωνα με όσα έχω δει από τις άλλες ομάδες και της βάσει της μικρής εμπειρίας που έχουμε. Το πιστεύω λοιπόν ακράδαντα. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής, με τα αποτελέσματα, φώναξαν παρών. Φώναξαν «ελάτε να ανεβάσουμε την ομάδα», αλλά δεν βλέπω ουσιαστική ανταπόκριση από πολλούς. Είτε μετόχους, είτε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ομάδα».
«Από ουσία, μηδέν»
«Η κατάσταση, όλο αυτό το διάστημα, οδηγούσε στο σημείο που φτάσαμε τώρα. Προσωπικά, προσπάθησα να βρω λύση νωρίτερα. Γίνανε πολλές συναντήσεις, προτάσεις, αλλά στην ουσία, μηδέν».


Τον γλίτωσε η …διπροσωπία
«Δε σας κρύβω ότι κάποια στιγμή από εγωισμό ήθελα να μπω μπροστά και χωρίς εγγυήσεις. Αλλά ο σεβασμός στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές και δυστυχώς η διπροσωπία που υπήρχε από κάποιους, μπορώ να πω πως με γλίτωσαν».
«Να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία μέχρι την Κυριακή»
«Όταν φτάσαμε από την αρχή της νέας χρονιάς μέχρι σήμερα να έχουμε αυτά τα προβλήματα, ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές να κάνουν υπομονή μέχρι την Τετάρτη, εν μέσω μεταγραφικής περιόδου, για οποιαδήποτε απόφασή τους.
Πιστεύω πως μέχρι σήμερα το έχουν σεβαστεί και είναι όλοι εδώ για να δούμε αν μπορεί να βρεθεί κάποια λύση.
Ζήτησα και από τον προπονητή να είναι μέχρι την Κυριακή εδώ, στον αγώνα, είτε με πλήρη την ομάδα, είτε με 9 παίκτες που επιτρέπεται, για να κρατήσουμε ψηλά την ομάδα. Από εκεί και πέρα να πάρει και ο ίδιος τις αποφάσεις του…
Από εδώ, σήμερα, θα ζητήσω από τους ποδοσφαιριστές, γιατί βλέπω πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι, να κατέβουν και να αγωνιστούν κανονικά στις 9 του μήνα με τον Πύργο και μετά να κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι δικαίωμά τους πάντως ό,τι και να αποφασίσουν. Μέχρι στιγμής άλλωστε, ό,τι έχω ζητήσει το έχουν κάνει. Ελπίζω να καταφέρουμε, είτε να γυρίσουν στις προπονήσεις, είτε να αγωνιστούν σε αυτό τον αγώνα και να κρατήσουμε έστω μέχρι την Κυριακή τη σημαία της ομάδας ψηλά»


Η ελπίδα
«Αν υπάρχει ελπίδα για την ομάδα… Η ομάδα μέχρι στιγμής, όσο είναι όλοι παρόντες, φωνάζει «ελάτε να σας κάνουμε μάγκες, ελάτε να ανεβάσουμε την ομάδα». Δεν ξέρω αν ακούσει κανένας. Η ομάδα έχει και μεγαλομέτοχο, έχει και μετόχους που πρέπει να πάρουν απόφαση για το τι θα γίνει. Για να υπάρξει ομάδα πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα μπορέσει να κάνει τους παίκτες να τον πιστέψουν. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Θα πρέπει να πει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει, ώστε να γνωρίζει ο κάθε ποδοσφαιριστής που έχει οικογένεια αλλά και ο φίλαθλος κόσμος, το τι θα γίνει από εδώ και πέρα».
Το πιο πιθανό η αποχώρηση και οι συνέπειες
«Το σενάριο που αυτή τη στιγμή δείχνει πιο πιθανό, η αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα, έχει συνέπειες. Για πολλούς. Γι’ αυτούς που διατέλεσαν πρόεδροι, μαζί μου, που βρίσκομαι από το 2003 στην ΠΑΕ. Θα ταλαιπωρηθούμε για αρκετά χρόνια, αλλά δυστυχώς την απόφαση για το τι πρέπει αν γίνει, πρέπει να την πάρει άλλος».
Για τη διαδρομή
«Για την κατάσταση που έφτασε η ομάδα, έστω για την εφετινή χρονιά… Πιστεύω πως αν ο κ. Μαρτίνης μιλούσε μαζί μου πριν δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του, μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.
Δυστυχώς για τους δικούς του λόγους δεν το έκανε. Δεν μπορεί να υποχρεώσει κανείς κάποιον να βάλει λεφτά αν δεν θέλει ή αν δεν μπορεί. Αυτό δεν έγινε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα».
Το καλοκαίρι και το χαμηλότερο μπάτζετ που είχε η Ρόδος
«Το καλοκαίρι ο προγραμματισμός που έγινε, με την έλευση κάποιων ποδοσφαιριστών στην αρχή της περιόδου και μετά τα εργομετρικά, έδειξε εικόνα πως αυτή η ομάδα είναι Γ’ Εθνικής, όχι όμως για πρωτάθλημα. Τότε, αποφασίσαμε πως η Ρόδος είναι μόνο για πρωτάθλημα και όχι για να μένει σε αυτές τις κατηγορίες και έγιναν κι άλλες μεταγραφές. Ότι έγινε όμως, έγινε με το μικρότερο μπάτζετ που είχε η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια».
«Ο Μαρτίνης αποφασίζει»
«Τώρα φυσιολογικά, για εμένα, την απόφαση για το τι μπορεί να κάνει η ομάδα από εδώ και πέρα, την έχει ο κ. Μαρτίνης. Να αποφασίσει, ή να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, όπως του είπα και στη συνάντηση που είχαμε τη Δευτέρα. Δεν είναι πίεση. Απλά αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλομέτοχος και δεν υπάρχει διοίκηση. Από την ημέρα που παρελήφθη το έγγραφο από το υπουργείο δεν έχουμε κανένα δικαίωμα υπογραφής».
Δίπλα τους μέχρι την Κυριακή
«Θα είμαι δίπλα στους ποδοσφαιριστές μέχρι και την Κυριακή που θα παίξουμε το παιχνίδι. Και σας το λέω για τον αγώνα που ανοίγει την αυλαία του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο 2011, πως βασικοί παράμετροι, είναι οι ποδοσφαιριστές, που τους ευχαριστούμε για την όλη προσπάθεια και την υπομονή, να κατέβουν να αγωνιστούν κανονικά. Αλλά και εμείς, να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ανταπεξερχόμενοι στις υποχρεώσεις του αγώνα.
Δεν υπάρχει περιθώριο να πούμε πως θα γίνει ο αγώνας και βλέπουμε. Υπάρχουν εκκρεμότητες προς το υπουργείου, όποιες κι αν είναι, προσφυγή, ληξιπρόθεσμη, που πρέπει να τακτοποιηθεί και οι ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να μπορεί αν λειτουργεί η ομάδα».
«Έξω από το καφενείο, κότες»
«Θα ήθελα να απαντήσω και σε κάποιους, αλλά όχι να τους δώσω περισσότερη αξία. Για τη λάσπη από παράγοντες καφενείου, που είναι μέχρι εκεί. Να τους ακούσουν οι θαμώνες του και μέχρι να βγουν έξω από το καφενείο …είναι κότες.
Με αυτούς θα έχουμε στην πορεία να πούμε και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Τελειώνοντας θέλω να πω πως όσοι έχουν μπει στην ομάδα, όσοι έχουν εισέλθει στο δ.σ προσπάθησαν για το καλύτερο. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα μπορούσα να έχω κατηγορήσει κάποιον, γιατί όλοι έχουν ματώσει.
Απλά έχει φτάσει η κατάσταση σε ένα σημείο που κάποιος, πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας». 


Από το 12soccer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου