30 Ιαν 2011

Ολυμπ.Χερσονήσου - Ρόδος 1-1

Στο 1-1 έμεινε η Ρόδος στη Χερσόνησο και έτσι δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από την ισοπαλία του Ηρακλή Ψαχνών στον Πύργο, αλλά και την ταπεινωτική ήττα του Απόλλωνα στη Ριζούπολη από τον εξαιρετικό Πλατανιά.
Όποια σχέδια κι αν είχε στο παιχνίδι ο Δημήτρης Σπανός, στο ντεμπούτο της επιστροφής του στον «πράσινο» πάγκο, μέσα σε 10 μόλις δευτερόλεπτα, τσαλακώθηκαν.
Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή του Σουμουλίδη, ο Σ. Καντιμοίρης σήκωσε ψηλά το πόδι του στην απομάκρυνση, για να προλάβει τον επερχόμενο Μασέλη, με τον διαιτητή Παπαγεωργίου να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα, σε μία φάση στην οποία τα «ελάφια» διαμαρτυρήθηκαν πως θα έπρεπε να καταλογιστεί έμμεσο φάουλ.
Όπως και να έχει, ο Φιλιππάκος ανέλαβε την εκτέλεση, σημαδεύοντας σωστά για το 1-0. Η Ρόδος, μετά το «σοκ», ήθελε ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να ανακάμψει και να ξαναμπεί άμεσα στο παιχνίδι. Και το πέτυχε. Τέσσερα μόλις λεπτά ήταν αρκετά για να βρουν τα «ελάφια» αντίδοτο, με τον Κακλαμάνο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από το ύψος της περιοχής και με σουτ, να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια στο 5’ (1-1).
Από εκεί και πέρα, μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Ρόδος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έχασε ευκαιρίες με το …τσουβάλι, για να πετύχει την ολική ανατροπή.
Απέναντί τους όμως οι «πράσινοι», βρήκαν έναν εξαιρετικό γκολκίπερ Καλομοίρη, που σε συνδυασμό με την ατυχία των ποδοσφαιριστών της Ρόδου, κράτησαν το 1-1 στα πρώτα 45 λεπτά.
Χαρακτηριστικές, ήταν οι φάσεις στο 15’ και στο 21’. Στο 15’, Τοπάλης και Κακλαμάνος άλλαξαν ωραία την μπάλα, τελικός αποδέκτης ήταν ο Μανίκας που βγήκε απέναντι στον πορτιέρο των Κρητικών, με τον Καλομοίρη όμως να βγαίνει νικητής από αυτή τη μονομαχία.
Στο 21’, ο Καλομοίρης και πάλι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα την εξ επαφής προβολή του Κακλαμάνου σε σέντρα του Μανίκα από τα δεξιά.
Παρά την καθολική της υπεροχή λοιπόν, η Ρόδος δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, ποντάροντας πλέον στην επανάληψη.
Εκεί, πριν καλά καλά μπορέσει να βρει ρυθμό, τα σχέδιά της …τσαλακώθηκαν για μία ακόμη φορά. Ο Λιόλιος, ένα από τα πλέον πολύτιμα εργαλεία της στο εφετινό πρωτάθλημα, αποχώρησε τραυματίας, με την ομάδα του να αποσυντονίζεται.
Οι χώροι άνοιξαν μετά το 55’ και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τους δύο αντιπάλους, με τη Χερσόνησο πάντως να χάνει την πιο κλασική ευκαιρία της επανάληψης.
Στο 67’, έπειτα από λάθος εκτίμηση του Καραγιαννίδη, ο Φιλιππάκος βγήκε μόνος απέναντι στον Σουμουλίδη, με τον τερματοφύλακα της Ρόδου να επεμβαίνει σωτήρια και να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Στα υπόλοιπα λεπτά τους ματς, τα «ελάφια» πίεσαν για το γκολ της νίκης, χωρίς όμως αποτέλεσμα, σημειώνοντας έτσι την τρίτη σερί ισοπαλία στο πρωτάθλημα.


Ρόδος : Σουμουλίδης, Καντιμοίρης Σ., Λιόλιος (51΄Τσιφλίδης), Καραγιαννίδης, Μπιμπίρης, Γήτας, Τοπάλης, Μανίκας (82΄Σκαρλάτος), Καντιμοίρης Γ. (53΄Δανάς), Μ. Ανωγειανάκης, Κακλαμάνος.

Από το 12soccer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου