27 Σεπ 2010

Στο τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο

Ένα από τα νέα αποκτήματα της Ρόδου στο  καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι», ήταν ο Ξενοφώντας Γήτας. Ο έμπειρος μέσος έχοντας πολλές παραστάσεις και πλούσια καριέρα, αποκτήθηκε από την Ρόδο για να δώσει ποιότητα, ταχύτητα και γενικά το κάτι… παραπάνω στην μεσαία γραμμή των «ελαφιών».
Έχοντας πλέον προσαρμοστεί στις ανάγκες της νέας του ομάδας, μίλησε για το πώς «βλέπει» την ομάδα μέχρι στιγμής, ποιες είναι οι φιλοδοξίες του, ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν θέσει, το φετινό πρωτάθλημα της Γ ‘ Εθνικής, ενώ σχολίασε το ντέρμπι με τον Διαγόρα για το κύπελλο και έστειλε μέσω της ηλεκτρονικής εφημερίδας  μας το δικό του μήνυμα στον κόσμο των «πρασίνων».
Ποιος είναι οι στόχος που έχετε θέσει με την ομάδα για την νέα σεζόν;
Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στην Β’ Εθνική. Άλλωστε και με τις κινήσεις που έκανε ο πρόεδρος έδειξε ότι θέλει η ομάδα του να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.
Με δεδομένο με το «υλικό» που υπάρχει στην ομάδα, πιστεύεις πως το τέλος θα επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου;
Πιστεύω πως το «υλικό» της ομάδας για την κατηγορία που βρίσκεται είναι πάρα πολύ καλό. Το θέμα είναι να «δέσουμε» όσον το δυνατό γρηγορότερα, να προσφέρουμε όσον το δυνατόν καλύτερο θέμα στον κόσμο και παράλληλα να έρχονται τα αποτελέσματα. Κύριο μέλημα μας θα πρέπει να είναι να παίρνουμε σε κάθε ματς του τρεις πόντους, που θα μας διατηρήσει στην κορυφή και θα μας εξασφαλίσει την άνοδο.


Ποιοι ήταν οι παράγοντες που σε ώθησαν  να δεχτείς την πρόταση της Ρόδου;
Θέλω να είμαι σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους, να επικρατεί ηρεμία διοικητική και στα αποδυτήρια και είχα ακούσει καλά λόγια για την ΠΑΕ Ρόδος και επέλεξα να δεχτώ την πρόταση της.
Ποιες προοπτικές σου δίνει η νέα σου ομάδα;
Το θετικό είναι ότι η Ρόδος είναι μία ομάδα με στόχους. Αν μία ομάδα έχει στόχους, αυτό ικανοποιεί και τον ποδοσφαιριστή και ιδιαίτερα αν κάνεις πρωταθλητισμό νομίζω πως είναι το καλύτερο. Αν η ομάδα πρωταγωνιστεί, ο κόσμος δίνει και την ανάλογη σημασία.
Υπήρχε κάτι που σου έκανε εντύπωση στην νέα σου ομάδα;
Το θετικό είναι ότι αν και στην Γ’ Εθνική, η Ρόδος είναι μία οργανωμένη ομάδα, έχει ένα γήπεδο που θα το ζήλευαν και ομάδες της Β’ και ένα πολύ καλό βοηθητικό, την στιγμή που άλλες ομάδες στην Ελλάδα δεν έχουν ούτε καν βοηθητικό.
Είσαι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας με πλούσια καριέρα γεμάτη παραστάσεις, είσαι έτοιμος να αναλάβεις τον ρόλο τους ηγέτη σ’ αυτή την ομάδα αν αυτό φανεί αναγκαίο;
Σίγουρα το πρώτο μέλημα της ομάδας είναι να έχει 11 ηγέτες μέσα στο γήπεδο ή ακόμη καλύτερα 26 ηγέτες. Μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις στον στόχο όταν βοηθάνε την ομάδα όλοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί ένας να τραβήξει την ομάδα σε 30 αγώνες. Από εκεί και πέρα είμαστε 6-7 παιδιά που έχουμε παραστάσεις και ο καθένας με τον ρόλο του και τον τρόπο του στον αγώνα μπορεί να «τραβήξει» και τους υπόλοιπους για να πετύχει η ομάδα αυτό που θέλει. Χρειάζεται σίγουρα ένας που να ηγείται αλλά μπορεί να μην είναι στην μέρα του σε κάποιο ματς και να έρθει κάποιο άλλο παιδί και να βοηθήσει. Πάνω απ’ όλα είναι η διάρκεια της καλής απόδοσης για τους παίκτες.
Πως βλέπεις την ομάδα μέχρι στιγμής; Ένα σχόλιο για τις δύο πρώτες αγωνιστικές
Για μερικούς παίκτες στην ομάδα είναι πρωτοφανές η συμμετοχή τους στην Γ’ Εθνική γιατί είναι πρώτη φορά που παίζουν σ’ αυτή την κατηγορία. Νομίζω πως όλες οι ομάδες μπαίνουν δυναμικά στο ματς για την νίκη, πόσο μάλλον αν αγωνίζονται κόντρα στην Ρόδο που ξέρουν πως έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιστεύω πως στο πρωτάθλημα δεν θα υπάρξει κάποια ομάδα που θα ξεφύγει από την αρχή, γι’ αυτό και εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά, άσχετα αν χάσαμε από τον Παναιγιαλειο. Θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη αυτή την κακή παρένθεση και να συνεχίσουμε, διορθώνοντας τα λάθη μας.
Ακολουθεί το ματς με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου, τι στοχεύετε σε αυτό το παιχνίδι;
Το ματς αυτό θα είναι ένα νέο ξεκίνημα. Αγώνες ειδικά μέσα στην έδρα μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από την νίκη. Ξέρουμε πως η Χερσόνησος είναι μία ομάδα με νεαρά παιδιά που έχουν φιλοδοξίες αλλά όπως είπα και πριν οι ομάδες που έρχονται να αγωνιστούν στην έδρας μας πρέπει να φεύγουν ηττημένες αν θέλουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας.
Η ομάδα είναι 100% έτοιμη ή ακόμα επειδή είναι πρώτα επίσημα ματς, στην συνέχεια θα ανεβάσει στροφές με την προσαρμογή των παικτών και την «χημεία» ανάμεσα σας;
Νομίζω πως όχι δεν είμαστε έτοιμοι 100% και αυτό φαίνεται όχι μόνο στην δική μας ομάδα αλλά και σε ομάδες της Α’ Εθνικής που έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες πολύ πιο πριν από εμάς. Σίγουρα είμαστε και μια νέα ομάδα αλλά πιστεύω πως σε 2-3 αγωνιστικές θα μπορέσουμε να προσφέρουμε και καλύτερο θέαμα και να παίρνουμε και τα αποτελέσματα πιο εύκολα.
 Εσύ έχεις προσαρμοστεί στην φιλοσοφία του παιχνιδιού της νέας σου ομάδας;
Ναι μπορώ να πω πως είμαι πολύ κοντά σ’ αυτό που ζητάει ο προπονητής. Θέλω ακόμη λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ καλύτερα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τα δίνω όλα μέσα στο γήπεδο από την αρχή για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε.
Εκτός γηπέδου πως είναι η ζωή στην Ρόδο για σένα; Προσαρμόστηκες εύκολα;
Έχω προσαρμοστεί, το καλό είναι πως με όλα τα παιδιά και ειδικά με αυτά που ήρθαν φέτος έχουμε κάνει μία πολύ καλή παρέα και εκτός γηπέδου. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ. Έχουμε ένα οικογενειακό κλίμα και αυτό είναι καλό και για την ομάδα.
Έζησες την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο στο ντέρμπι ανάμεσα στην Ρόδο και τον Διαγόρα. Τι πιστεύεις πως έφταιξε σε εκείνο το ματς και ήρθε ο αποκλεισμός από την συνέχεια του κυπέλλου;
σκοράρουμε. Από την στιγμή που δεν προηγηθήκαμε έπαιξε ρόλο η κούραση και το γεγονός ότι χάσαμε την συγκέντρωση μας σε μία φάση, κάναμε ένα λάθος και το πληρώσαμε. Σίγουρα θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε για να χαροποιήσουμε τον κόσμο μας, αλλά από την άλλη πιστεύω πως φύγανε ευχαριστημένοι οι φίλοι μας καθώς δώσαμε τα πάντα στο ματς αυτό.
Έχεις κάποιο μήνυμα που θέλει να μεταφέρεις μέσα από το site μας στον κόσμο της Ρόδου;
Δεν λέμε μεγάλα λόγια, θα πράξουμε μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και χρειάζεται μεγάλη υπομονή από τον κόσμο, καθώς ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στο τέλος της σεζόν, δεν αναδεικνύεται ούτε στην 3η ούτε στην 4η αγωνιστική. Θέλω επίσης να ζητήσω περισσότερη στήριξη από τον κόσμο γιατί είναι ο δωδέκατος παίκτης και με την παρουσία του πιστεύω ότι δεν θα υστερεί κανείς παίκτης σε απόδοση. Πρέπει να στηρίζει την ομάδα ανεξάρτητα κατηγορίας και αποτελεσμάτων. Αν την αγαπάει πρέπει να το αποδείξει και στην «στραβή». Πάντα έπαιζα σε ομάδες με υψηλούς στόχους και παρά το γεγονός ότι μέσα στην σεζόν είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα στο τέλος πανηγυρίζαμε την άνοδο, το ίδιο πιστεύω πως θα συμβεί και φέτος. Όλα τα παιδιά θα τα δώσουμε όλα για την ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Πως βλέπεις γενικά το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;
Πρώτα απ’ όλα στην συγκεκριμένη κατηγορία σε πολλές ομάδες υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και αυτό είναι ένα μείον για του ποδοσφαιριστές. Επίσης είναι ένα πρωτάθλημα χωρίς ιδιαίτερη προβολή και αυτό πιστεύω πως είναι λάθος. Τα τελευταία χρόνια πιστεύω πως το ποδόσφαιρο της Ελλάδας δεν τα πάει πολύ καλά, βλέπουμε και πολλά να συμβαίνουν στην Α’ και στην Β’ Εθνικής, πόσο μάλλον στην Γ’ αλλά δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα. Καμία φορά δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος πως τα βγάλουμε πέρα εμείς οι ποδοσφαιριστές αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μόνο υπομονή, προπόνηση, δουλειά για να ανταμειφτεί το έργο μας.
 Αν και έχουμε ένα μικρό δείγμα γραφής, ποιες ομάδες «βλέπεις» να πρωταγωνιστούν φέτος στην Γ’ Εθνική, εκτός της Ρόδου;
Αν και είναι νωρίς ακόμα, από αυτά που ακούμε και είδαμε μέχρι στιγμής νομίζω πως η Παναχαϊκή θα είναι μία ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο. Ο Παναιγιάλειος  που αντιμετωπίσαμε είναι πολύ δυνατός και από εκεί και πέρα σίγουρα θα υπάρξει και κάποια έκπληξη.

Από το  xxsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου