20 Φεβ 2010

Ο κόσμος της Ρόδου ήταν ανέκαθεν το δυνατό της σημείο.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μιλάει για την επιστροφή του στη Ρόδο έπειτα από τέσσερα χρόνια για την πορεία της ομάδας και φυσικά τον κόσμο του νησιού.

Καλημέρα Γιώργο! Κατ' αρχάς σου ευχόμαστε γρήγορη επάνοδο στα γήπεδα και πάντα υγεία. Σε ποιο στάδιο της αποθεραπείας βρίσκεσαι και πότε επιστρέφεις;

Σε ευχαριστώ πολύ! Έχω ξεκινήσει τρέξιμο και βρίσκομαι πλέον στο στάδιο της ενδυνάμωσης του ποδιού με βάρη. Θεωρώ ότι στα τέλη Μαρτίου θα είμαι έτοιμος να επιστρέψω, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη του ιατρικού επιτελείου.

Το καλοκαίρι ολοκλήρωσες την προετοιμασία με τον Ιωνικό, αλλά στη συνέχεια υπέγραψες συμβόλαιο στη Ρόδο. Γιατί άλλαξες «στρατόπεδο»;

Έπειτα από τρία χρόνια στον Εθνικό Αστέρα επέλεξα τον Ιωνικό ως επόμενο σταθμό στην καριέρα μου, αλλά τελικά αποδείχθηκε μια λανθασμένη επιλογή. Ως αποτέλεσμα, μετά από ένα μήνα προετοιμασίας αναγκάστηκα να φύγω κι αυτό έγινε, επειδή οι συνθήκες στην ομάδα διαφοροποιήθηκαν. Είχα αγωνιστεί στο παρελθόν με τη Ρόδο και σε συνδυασμό με την άνοδο της στη Β' Εθνική, αποφάσισα να μεταβώ στο συγκεκριμένο σύλλογο.



Πρωταρχικός στόχος κάθε «νεοφώτιστης» ομάδας είναι η παραμονή. Θεωρείς ότι αυτές είναι οι πραγματικές φιλοδοξίες της Ρόδου ή μήπως υπάρχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω φέτος;

Θεωρώ ότι είναι συνετό να μιλάμε για παραμονή, καθώς το σωματείο απείχε από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής για πολλά χρόνια και ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα ομάδα. Επομένως, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μεθοδικά και με σωστά βήματα, θα πρέπει να κάνουμε λόγο για παραμονή φέτος και να συνεχιστεί παράλληλα η καλή προσπάθεια που γίνεται σε όλους τους τομείς, ώστε η ομάδα να στοχεύσει ακόμα πιο ψηλά την επόμενη περίοδο.

Στην έδρα της η Ρόδος έχει υποχρεώσει σε ήττα μερικά από τα φαβορί όπως η Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εθνικός Αστέρας, αλλά μακριά από αυτή μετρά μόνο μια νίκη. Πώς το εξηγείς αυτό;

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια φέτος για καμία ομάδα. Η Ρόδος αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό την έδρα της λόγω της συμβολής του κόσμου και ήταν ανέκαθεν το δυνατό της σημείο. Επομένως, ο παράγοντας - έδρα παίζει σίγουρα καθοριστικό ρόλο στην προκειμένη περίπτωση, αλλά δεν είναι δεδομένο, αφού κι εμείς έχουμε «στραβοπατήσει» σε αγώνες με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Η αλήθεια είναι ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στην κατηγορία και έχουμε χάσει αρκετούς βαθμούς μακριά από την έδρα μας στις λεπτομέρειες. Αυτό ίσως οφείλεται στην απειρία και στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, αφού δεν μπορώ να πω ότι οι αντίπαλοι ήταν ανώτεροι από μας στην πλειοψηφία των αγώνων.

Η Ρόδος αποτελεί φέτος το μοναδικό νησί της χώρας που φιλοξενεί δυο ομάδες στην ίδια επαγγελματική κατηγορία. Πώς επηρεάζει αυτό το γεγονός την καθημερινότητα του νησιού;

Επειδή είχα υπάρξει ξανά αντίπαλος με τον Διαγόρα, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχουν ταυτόχρονα δυο ομάδες στην ίδια κατηγορία, αν και σε καλύτερο πλαίσιο συνεργασίας ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Εννοώ ότι θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει ένα σωματείο και αυτό είναι ένα θέμα που είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, αλλά τελικά η προσπάθεια δεν καρποφόρησε. Εφόσον, όμως, τόσο η Ρόδος όσο και ο Διαγόρας έχουν υψηλούς στόχους, νομίζω ότι μπορούν να σταθούν επάξια στην κατηγορία και δεν υπάρχει καμία έχθρα. Ο κόσμος των δυο ομάδων «διψά» για καλό ποδόσφαιρο, όπως και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τους επαρχιακούς συλλόγους.

Και τέλος, λίγα λόγια για τα μελλοντικά σου σχέδια και το μήνυμα σου προς τον κόσμο της ομάδας.

Στο ποδόσφαιρο αποδεικνύεται ότι δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε. Είχα κάποιους στόχους όταν βρισκόμουν σε μικρή ηλικία, αλλά θεωρώ ότι έτσι όπως τα έχει φέρει η τύχη μου είναι συνετό να κοιτάζω την κάθε μέρα ξεχωριστά, περιμένοντας αρχικά να επιστρέψω υγιής στα γήπεδα με τη συνεργασία γιατρών και φυσιοθεραπευτών στην Αθήνα. Θέλω να γυρίσω στην ομάδα και να συμβάλλω κι εγώ με τη σειρά μου στη γρήγορη παραμονή, ώστε να θέσουμε το καλοκαίρι τους στόχους για τη νέα χρονιά. Το μήνυμα που θέλω να στείλω προς τους φίλους της ομάδας είναι να βρίσκονται στο πλευρό της και να τη στηρίζουν, αφού πλέον κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι πολύ σημαντικό.

Από την mikriliga.com

1 σχόλιο:

  1. Παντοτε ο κοσμος της Ροδου ηταν, ειναι και θα ειναι Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.
    ΠΑΝΤΟΤΕ η Σκαλα η Κακια ηταν αυτη που κρατουσε στα ποδια την ομαδα.
    Εμεις οι φιλαθλοι ειμαστε οι ιδιοι, εμεις παντα υπαρχουμε και τα παιδια μας και τα παιδια αυτων.
    Απο το 1968 περασαν παικτες και προεδροι, που εμεις οι φιλαθλοι τους γνωρισαμε σε ολα αυτα τα χρονια. Αυτη η ομαδα δεν γεννηθηκε φετος ΕΙΝΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ομαδα. Κανενας απο τους παικτες δεν υπαρχει πια στην ομαδα, με εξερεση τον Μανωλη Κωτη, που δεν παιζει μπαλα πια αλλα συνεσφερει ακομα ενεργα στην ομαδα.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή