1 Φεβ 2010

Να βάλουμε τις βάσεις για το χρόνου


Συνέντευξη από τo νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρόδου
Κώστας Καλλιμάνης
-Κώστα, μίλησε μου για το νέο σταθμό στην καριέρα σου αυτός της ομάδας της Ρόδου;
Για μένα αυτό που προέχει τώρα είναι η νέα μου ομάδα να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και ο σύλλογος χρειάζεται τα αποτελέσματα έτσι ώστε να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις και να κάνει μια καλή πορεία.
-Δέχτηκες προτάσεις συνεργασίας και από άλλες ομάδες και αν ναι, τότε ποιοι είναι οι λόγοι που σε έκαναν να επιλέξεις την Ρόδο;
Ναι είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες. Για μένα σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε ο τρόπος που με προσέγγισαν ο προπονητής Παναγιώτης Τζαναβάρας και ο πρόεδρος ο κ. Μαρτίνης. Η Ρόδος είναι ένας σύλλογος με ιστορία και κόσμο και σκοπός μας είναι να σωθούμε και να βάλουμε τις βάσεις για μια καλύτερη πορεία του χρόνου.


-Σκέψεις και συναισθήματα για την πρώην σου ομάδα τον Πιερικό;
Για μένα έχει κλείσει το κεφάλαιο Πιερικός. Ότι έγινε έγινε και εύχομαι να βρούμε και οι δυο το δρόμο μας και να προχωρήσουμε.
-Ο τρόπος της αποχώρησης σου από τον Πιερικό ήταν επεισοδιακός και μάλιστα βρέθηκες ένα βήμα από το να καταθέσεις αγωγές;
Έγινε ένα επεισόδιο για το οποίο έφτασα μέχρι τον εισαγγελέα αλλά το σταμάτησα την τελευταία στιγμή γιατί δεν ήθελα να μπούμε σε δυσάρεστες εξελίξεις. Ήταν ένα συμβάν που τελείωσε. Μετά από μια καριέρα τόσο χρόνων το έζησα και αυτό αλλά τώρα κοιτάζω μόνο μπροστά και τη νέα μου ομάδα τη Ρόδο.
-Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας για την συνέχεια;
Αυτό που πρέπει να βγάλουμε όλοι μας στο παιχνίδι είναι το πάθος. Να δείχνουμε σε κάθε ματς πόσο πολύ το θέλουμε.
- Υπάρχει ποιότητα στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής;
Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο ποιότητας καθώς διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές. Του λείπει όμως η προβολή που έχει η Σούπερ Λίγκα και αν προσεχθεί περισσότερο θα βελτιωθεί ακόμα πιο πολύ.
-Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην Σούπερ Λίγκα και την Β Εθνική;
Υπάρχουν μεγάλες διαφορές καθώς στην Σούπερ Λίγκα αγωνίζονται ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη ποιότητα. Υπάρχει καλύτερη οργάνωση στην μεγάλη κατηγορία με καλύτερα γήπεδα και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η Β' Εθνική είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα που τα πιο πολλά ματς κρίνονται στο πάθος και τη δύναμη.
-Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι έχουν πλεονέκτημα για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα;
Σίγουρα η Κέρκυρα είναι το μεγάλο φαβορί και ακολουθεί ο Ολυμπιακός Βόλου. Από εκεί και πέρα θα παλέψουν 3 με 4 ομάδες που νομίζω ότι θα είναι μέσα σε αυτές ο ΟΦΗ, η Δόξα Δράμας και ο Παναιτωλικός.
-Πώς κρίνεις τη νέα δομή του πρωταθλήματος με την θεσμοθέτηση των πλέι οφ και πλέι άουτ;
Είναι κάτι πολύ καλό και δίνει το δικαίωμα σε όλες τις ομάδες να παλεύουν μέχρι το τέλος για να πετύχουν το στόχο τους. Είναι δίκαιο αλλά και λίγο κουραστικό για τους ποδοσφαιριστές γιατί αργεί να τελειώσει.
-Τι κλίμα συνάντησες στα αποδυτήρια της νέας σου ομάδας;
Είναι πολύ καλό το κλίμα και θα έλεγα από τα καλύτερα αποδυτήρια που έχω γνωρίσει. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής.
-Πώς είναι η ζωή στο σμαραγδένιο νησί;
Είμαι στο «τρέξιμο» γιατί ήρθα στην Ρόδο πριν από λίγες ημέρες και είμαι σε αναζήτηση κατοικίας. Βέβαια η διοίκηση του συλλόγου έχει μεριμνήσει για τα πάντα και τώρα μένω προς το παρόν σε ξενοδοχείο. Πρόκειται άλλωστε για ένα πανέμορφο νησί και αυτό το γνωρίζουν άπαντες.
-Θεωρείς πως είναι ένα μειονέκτημα για την ομάδα σου το γεγονός ότι αγωνίζεται σε ένα όχι αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο;
Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό για την ομάδα αλλά με την βοήθεια και την συμπαράσταση του κόσμου που τον θέλουμε συνέχεια στο πλευρό μας νομίζω ότι δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Μπορεί το νησί να εκπροσωπείται από δυο ομάδες στην κατηγορία αλλά η ομάδα της Ρόδου είναι αυτή που έχει τον περισσότερο κόσμο και όχι ο Διαγόρας.
-Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο της ομάδας;
Ότι διοίκηση, προπονητές και παίκτες θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μείνει στην κατηγορία η ομάδα και να βάλουμε τις βάσεις για κάτι πολύ καλό για το χρόνου πάντα με την βοήθεια τους.
Από το b-united.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου