8 Μαρ 2020

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

  Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ! Η Ελαφάρα μας πήρε μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά επικρατώντας με 2-0 κόντρα στον Αχαρναϊκό στο Δημοτικό Στάδιο και έφτασε τις 18 νίκες συνολικά και τις 11 εντός έδρας. Η Ρόδος ήταν ανώτερη και σε αυτό το παιχνίδι και έφτασε δίκαια στη νίκη. Ντεμπούτο για τον Καραγιώργη με το Ελάφι στο στήθος, κομβική η παρουσία του Γιάννη Παπαδόπουλου (που είχε και μία ασίστ) και δύο γκολ είχε ο Γιόνδης.
 Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους στη σέντρα και τη Ρόδο να επιτίθεται προς την πλευρά που βρίσκεται το ρολόι. Σε ένα γνώριμο φετινό σκηνικό, τα Ελάφια ξεκίνησαν έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η ομάδα του Μενιδίου ήταν αυτή που προσπαθούσε να καλύψει τα νώτα της, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα. Πράγμα που δεν το κατάφερε και ιδιαίτερα, μιας και η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ της Ρόδου. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 11ο λεπτό, με τον Παπαδόπουλο να επιχειρεί το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον Γκλώτσο να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα, Μπαρούτας και Δελαπόρτας συνεργάστηκαν άψογα στη μεσαία γραμμή, ο τελευταίος έκανε μια κάθετη μπαλιά στον Μπαρούτα που πρόλαβε να προωθηθεί, όμως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ. Μετά από αυτές τις πρώτες προειδοποιητικές βολές, η Ρόδος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στην αναμέτρηση. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκλεψε στο χώρο του κέντρου και έβγαλε πολύ όμορφα στον Γιόνδη. Αυτός έκανε λίγα μέτρα με τη μπάλα στα πόδια και από τα δεξιά πλάσαρε εύστοχα, νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η Ρόδος συνέχισε να έχει το πόδι πατημένο στο γκάζι και ένα λεπτό αργότερα, είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, σε μια πανομοιότυπη φάση. Ο Παπαδόπουλος βρήκε το Γιόνδη, αυτός έσπασε στα δεξιά στον Μαρτσάκη, όμως το σουτ που επιχείρησε ο εξτρέμ των πρασίνων πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 25ο λεπτό του παιχνιδιού, η Ρόδος είχε ακόμα μια σημαντική ευκαιρία, αυτή τη φορά με το Σουλάι να παίρνει την κεφαλιά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος, με τη μπάλα όμως να κοντράρει στα σώματα. Ο Αχαρναϊκός εξακολουθούσε να μη γίνεται απειλητικός και στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου η Ρόδος ενέτεινε τις προσπάθειές της για ένα ακόμα γκολ. Και έφτασε κοντά τόσο με το Δελαπόρτα, όσο και με τους Παπαδόπουλο και Χασομέρη, όμως οι προσπάθειές τους δεν ήταν επιτυχείς. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε, να χωρίζει τις δύο ομάδες με τη λήξη του ημιχρόνου.
 Με τη νίκη για είναι διαφαινόμενη σε ένα ακόμα παιχνίδι, η Ρόδος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πιο ήρεμη και πιο σίγουρη. Η πρώτη κλασική ευκαιρία του β' μέρους ήταν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, όταν ο Χασομέρης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και βρήκε το Δελαπόρτα, αυτός με τακουνάκι έστρωσε στο Γιόνδη, όμως ο Γκλώτσος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ωστόσο, ο επιθετικός της Ρόδου δεν άργησε να πάρει το αίμα του πίσω, αφού μόλις δύο λεπτά αργότερα και πάλι από σέντρα του Χασομέρη, σημάδεψε σωστά με το στήθος(!) και έγραψε το 2-0. Αυτό ήταν και το 12ο φετινό γκολ του υψηλόσωμου φορ, που είναι και ο πρώτος σκόρερ των Ελαφιών. Το γκολ αυτό σφράγισε τη νίκη των Ελαφιών, που πλέον έριξαν κλιμακωτά το ρυθμό τους. Ο Κώστας Βελιτζέλος ανακάτεψε την τράπουλα με τις αλλαγές, θέλοντας να έχει φρέσκους όλους τους ποδοσφαιριστές του ενόψει των μπαράζ, ενώ ο άκρως νεανικός Αχαρναϊκός έφτασε για πρώτη φορά στα καρέ του Πίτκα στις καθυστερήσεις του ματς. Τα λεπτά που κυλούσαν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και η Ρόδος ήταν η πρωταθλήτρια του 6ου ομίλου για τη σεζόν 2019-20.
 Πρώτος στόχος επετεύχθη και τώρα τα μπαράζ! Τα Ελάφια έφτασαν άνετα σε μία κατάκτηση, που είναι μεν προαπαιτούμενο, αλλά όχι ο αυτοσκοπός της φετινής χρονιάς. Πλέον, απομένουν τρία παιχνίδια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και τον ορισμό των μπαράζ. Ασφαλώς, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στο τεχνικό τιμ και τη διοίκηση της ομάδας για αυτή την επιτυχία. Όμως, όλοι τους το ξέρουν καλά πως έπεται η συνέχεια!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Κωστόπουλος (76’ Βουργουτζής), Μπαρούτας, Σουλάι (71’ Σούλης), Καραγιώργης, Γκίνης, Μαρτσάκης (66’ Νικολόπουλος), Παπαδόπουλος, Γιόνδης (72’ Χατζησάββας), Δελαπόρτας, Χασομέρης.


ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Ντανιέλ Μπατίστα): Γκλώτσος, Κοντούλης, Τσαντίλας (83’ Νέρης), Αμπάρα, Δημούρας, Σχουλλής, Αναστασόπουλος, Κoκκόρης, Μαρμούτας (77’ Λίβας), Καραγιαννίδης (70’ Μαυράκης), Στραβομύτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου