11 Ιουν 2010

Eίμαστε υπερήφανοι που παλέψαμε

Ο αρχηγός Αλέκος Κακλαμάνος παρά της δύσκολες στιγμές που περνάει η ομάδα , κατέθεσε την άποψη του για την φετινή πορεία .

Τι δεν πήγε καλά και η ομάδα υποβιβάστηκε μετά από ένα χρόνο παρουσίας της στη Β'Εθνική;
Σε μια αποτυχία υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Το να ρίχνουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά είναι το πιο εύκολο. Το θέμα είναι να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε και να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και ο κόσμος είδε ότι από τις ομάδες που πέρασαν από το νησί , δεν αξίζαμε να πέσουμε κατηγορία . Αλλά στην Ελλάδα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες κυρίως εξωαγωνιστικοί .
Μετά το ματς με τον Θρασύβουλο άφησες αιχμές κατά της διαιτησίας. Έπαιξε ρόλο στον υποβιβασμό της ομάδας;
Δεν ήταν μόνο κατά της διαιτησίας ,μπορεί στο ματς με την Δράμα να κράτησε περισσότερο χρόνο καθυστερήσεις ,αλλά φταίμε και εμείς γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει την φάση. Η διοίκηση έπρεπε να είχε πάρει τα μέτρα της. Εμείς σαν Ρόδος παίξαμε έξι τελικούς στα play out , ενώ οι άλλες ομάδες παίζανε φιλικά μεταξύ τους καθώς ενεργούν διαφορετικά κυρίως εκτός αγωνιστικών χώρων.


Είχε την δυνατότητα η διοίκηση της Ρόδου να αλλάξει αυτή την κατάσταση;
Προσωπικά πιστεύω πως μπορούσε, αλλά δεν θέλουμε να υποχρεώνουμε την διοίκηση να κάνει πράγματα εκτός ποδοσφαίρου. Εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε υπερήφανοι που παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις και δεν ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός από τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.
Θα παραμείνεις στην ομάδα της Ρόδου;3
Έχω άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, βάσει συμβολαίου θα παραμείνω. Υπάρχουν όμως κάποιες εκκρεμότητες, που πρέπει να λυθούν γρήγορα. Ειδικά με τα συμβόλαια που τελειώνουν. Ποιοι θα παραμείνουν στην ομάδα, έτσι ώστε ο προπονητής να κάνει τον σχεδιασμό του για την νέα αγωνιστική περίοδο, γιατί αν χάσουμε πάλι χρόνο θα έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε και πέρυσι. Όχι ότι πέρυσι έφταιγε κάποιος, αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα με την άνοδο στην Β΄Εθνική και έγιναν όλα τόσο γρήγορα, ενώ φέτος έχουμε όλο τον χρόνο για να λύσουμε τα οποία προβλήματα έχουμε .
Ο Πρόεδρος, όποιος και να είναι αυτός, την νέα περίοδο πρέπει να <ματώσει> γιατί μειώνονται σημαντικά τα έσοδα. Υπάρχει μια τέτοια πρόθεση από κάποιον;
Μας είπαν ότι σε ένα δεκαήμερο θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Γνωρίζω ότι στην Γ' Εθνική δεν διαθέτουν πολλά λεφτά για την ομάδα και είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να βάλει πολλά λεφτά. Παρόλα αυτά πρέπει να φτιάξουμε μια αξιόλογη ομάδα για την Γ' Εθνική. Ελπίζω να μείνει ο ίδιος πρόεδρος ή να βρεθεί κάποιος άλλος που θα θέλει να την βοηθήσει, γιατί είναι κρίμα να παρατήσουν την ομάδα.
Πως κρίνεις τις φετινές σου εμφανίσεις; Απέδωσες τα αναμενόμενα ή πιστεύεις ότι θα μπορούσες να προσφέρεις περισσότερα;
Προσωπικά το γκολ είναι θέμα ψυχολογίας. Ήρθα στην Ρόδο για να σώσω την ομάδα και να σημειώσω πολλά γκολ. Τις εμφανίσεις μου θα τις κρίνει ο κόσμος, εγώ από την μεριά μου είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου, γιατί έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου. Παρόλα αυτά δεν καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία.
Ποιο ήταν το κλίμα των αποδυτηρίων όλο αυτό τον χρόνο;
Μεταξύ μας ήταν μια χαρά. Απ΄έξω από τα αποδυτήρια δεν με ενδιαφέρει τι συνέβαινε. Ως αρχηγός με ενδιέφεραν τα αποδυτήρια. Να είναι ήρεμη η κατάσταση, γιατί ο ποδοσφαιριστής πρέπει να ήρεμος, να σκέφτεται την προπόνηση του, το παιχνίδι του. Σε κάθε αποδυτήρια υπάρχει μουρμούρα, γιατί όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Απλά κάποιοι δεν εκφράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Για μένα όμως είναι φυσιολογικό γιατί σε κανέναν δεν αρέσει ο πάγκος.
Η ομάδα τις πρώτες 3 αγωνιστικές ξεκίνησε πάρα πολύ καλά το πρωτάθλημα, γιατί όμως δεν υπήρχε η ανάλογη συνέχεια, κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια;
Το πρόβλημα μας ήταν τα εκτός έδρας ματς. Προσπαθούσαμε κάθε φορά να βρούμε έναν τρόπο να το ξεπεράσουμε. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε εκτός από κάποιες ισοπαλίες και το ματς με το Διαγόρα. Δεν είχαμε τον χαρακτήρα. Από ένα σημείο και μετά ήταν θέμα ψυχολογίας, επειδή δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία ήταν το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε αρκετούς εκτός έδρας βαθμούς. Δεχόμασταν ερασιτεχνικά γκολ για το επίπεδο της Β' Εθνικής. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και όταν δεν μπορείς να κρατήσεις το σκορ σε αυτή την κατηγορία είναι δύσκολο να ανατρέψεις αποτέλεσμα.
Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στα συνεχή καλέσματα τόσο της διοίκησης όσο και των παικτών. Ποια είναι τα συναισθήματα σου όταν αντικρίζεις άδειες τις εξέδρες;
Δεν είναι ευχάριστο για έναν ποδοσφαιριστή να μπαίνει στο γήπεδο και να είναι άδειες οι εξέδρες. Υπήρχε μια εξαίρεση στους δύο αγώνες με τον Διαγόρα. Ας μην ερχόταν σε όλους τους αγώνες, αλλά στους κρίσιμους (play out) έπρεπε να έρθει και να στηρίξει την ομάδα. Προσωπικά περίμενα ότι θα γέμιζαν το γήπεδο. Ο κόσμος μπορεί να μην είναι ευχαριστημένος από την ομάδα ή από τον οποιονδήποτε μέσα στην ομάδα, αλλά όταν αγαπάμε την Ρόδο πηγαίνουμε μόνο για αυτή και για κανέναν άλλο λόγο.
Οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών βοήθησαν την ομάδα;
Δεν είναι ότι καλύτερο οι αλλαγές. Ο καινούργιος προπονητής έχει τα δικά του σχέδια. Κάποιοι παίκτες μένουν εκτός ομάδας κάποιοι άλλοι επανέρχονται. Είναι φυσιολογικό να γίνεται αλλαγή προπονητή, όχι όμως τόσο συχνά γιατί ορισμένοι ποδοσφαιριστές χάνουν τον ρυθμό τους και είναι δύσκολο να επανέλθουν.
Πως δεχθήκατε την επιστροφή του Στράντζαλη, τον οποίο απομάκρυνε η διοίκηση στην αρχή της περιόδου και στην συνέχεια τον έφερε πίσω με στόχο να σώσει την ομάδα;
Κατά την γνώμη μου, η διοίκηση έφερε τον κ. Στράντζαλη επειδή ήξερε καλύτερα τους παίκτες, την κατηγορία αλλά και την ελληνική νοοτροπία, σε αντίθεση με τον Μάουρερ. Το γεγονός ότι τον έδιωξε και τον ξαναπήρε πίσω είναι αποκλειστικά θέμα διοίκησης.
Ο κύριος Μαρτίνης πρόσφατα δήλωσε ότι ένα από τα λάθη που έκανε ήταν η πρόσληψη του Π.Τζαναβάρα, και μάλιστα τον χαρακτήρισε <λιγόψυχο, άτολμο>. Έχεις την ίδια άποψη με τον Πρόεδρο;
Δεν θα εκφράσω ποτέ την γνώμη μου για προπονητές. Αυτό είναι θέμα Προέδρου, γιατί αυτός παίρνει τις αποφάσεις ποιον θα απολύσει ,ποιον θα προσλάβει. Τις αποφάσεις αυτές θα πρέπει να τις κρίνει ο κόσμος και όχι ένας ποδοσφαιριστής. Είμαι ποδοσφαιριστής και όποιον προπονητή μου φέρουν θα κάνω ότι μου ζητήσει. Επίσης τον προπονητή τον κρίνουν αποτελέσματα.
Η φυσική κατάσταση της ομάδας ήταν σε επίπεδο, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν οι παίκτες στα συνεχόμενα παιχνίδια, ειδικά στα play out ;
Μέχρι που τελείωσε το πρωτάθλημα ήμασταν μια χαρά. Όταν ξεκίνησαν τα συνεχόμενα ματς είχαμε πρόβλημα, γιατί 7-8 ποδοσφαιριστές σήκωσαν το βάρος και έπαιζαν ολόκληρα ενενηντάλεπτα. Όπως είπα και πριν, εμείς παίζαμε τελικούς και όχι φιλικά όπως οι άλλες ομάδες, που ξεκούραζαν παίκτες. Τους λόγους τους ξέρετε. Με εμάς ήρθαν κομπλέ όλες οι ομάδες και χτύπησαν όλα τα ματς στα ίσια, ενώ με κάποιες άλλες αγωνιζόντουσαν με 6-7 απουσίες. Το ότι υπήρχε κόπωση φάνηκε και μέσα στο γήπεδο, όπως στο ματς με την Δράμα, αλλά και στο τελευταίο εντός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό.
Τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο προσκεκλημένος.
Προσωπικά είμαι υπερήφανος που αγωνίστηκα φέτος με την ομάδα της Ρόδου. Είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Ήταν τιμή μου που αγωνίστηκα μαζί τους. Όσα παιδιά φύγουν τους εύχομαι καλή τύχη, ενώ σε όσα παραμείνουν να συνεργαστούμε και του χρόνου. Τα δώσαμε όλα στα περισσότερα παιχνίδια, σίγουρα υπήρχαν ματς που δεν παίξαμε καλά, όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε όσο μπορούσε. Σίγουρα όμως θα μπορούσε να ήταν καλύτερα γιατί η ομάδα έπαιζε μια κατηγορία στα τελευταία παιχνίδια.

Από Γνώμη Sports.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου