9 Μαΐ 2021

Μπορούσε τη νίκη, κρατάει τον βαθμό

 

    Με τον βαθμό της ισοπαλίας φεύγουν τα Ελάφια από το Ρέθυμνο, αφού δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Επισκοπής. Η Ρόδος είχε τις ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκε, με αποτέλεσμα το 0-0 να μένει ως το φινάλε της αναμέτρησης. Αποτέλεσμα που αφήνει γλυκόπικρη γεύση, αφού αφενός η Ρόδος φεύγει αλώβητη από μια δύσκολη έδρα, αφετέρου είχε την ευκαιρία να πάρει ένα σπουδαίο διπλό.
    Νωρίς στο ματς, η Ρόδος υποχρεώθηκε στην πρώτη της αλλαγή, αφού ο Χύσι αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω μυϊκού τραυματισμού. Η πρώτη κλασική ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκε στους πράσινους. Στο 25' ο Ριτάκο εκτέλεσε ωραία το φάουλ, ο Καψάλης πήρε την κεφαλιά και παρά το ότι νίκησε τον εξουδετερωμένο Δήμιζα, είδε την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα, αφού ο Λάμτσε την έδιωξε λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Με κύριους εκφραστές των επιθετικών της προσπαθειών τους Ριτάκο, Αρναρέλλη και Τσίπρα, η Ρόδος συνέχιζε να απειλεί, χωρίς να βρίσκει το πολυπόθητο γκολ.
Η είσοδος του Δελαπόρτα στο δεύτερο ημίχρονο και του Λίχτι λίγο αργότερα έδωσε νέα επιθετική πνοή στα Ελάφια. Ο τελευταίος έχασε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 75', αστοχώντας από πλεονεκτική θέση, ενώ και ο Δελαπόρτας σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Ο Πίτκας είπε "όχι" με καίριες επεμβάσεις όπου χρειάστηκε, ενώ και ο επίλογος του ματς ανήκε στους πράσινους, αφού ο Αρναρέλλης έπιασε την κεφαλιά από καλό σημείο, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.
    Στα αξιοσημείωτα του ματς είναι η στιγμή του 90ου λεπτού, όταν και ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Κρασαγάκης, είδε μάλλον με ανακούφιση τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Δίμηζα. Για την ιστορία, ο Δελαπόρτας είδε εκτός τέρματος τον αντίπαλο τερματοφύλακα, εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ από το χώρο της μεσαίας γραμμής, για να πετύχει όμως το οριζόντιο δοκάρι, με τον διαιτητή να σφυρίζει την λήξη της αναμέτρησης όσο η μπάλα βρισκόταν ακόμα στον αέρα.
    Με την σημερινή ισοπαλία, η Ρόδος φτάνει στους 14 βαθμούς, έχοντας πάντα ένα παιχνίδι λιγότερο. Τα Ελάφια του Κώστα Βελιτζέλου κρατούν τη θετική εμφάνιση σε μία δύσκολη έδρα και πλέον ταξιδεύουν στο Βόλο, όπου και την προσεχή Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν την τοπική Νίκη.

Επισκοπή (Γιάσμινκο Βέλιτς): Δήμιζας, Ανδρικόπουλος (78′ Κουτάντος), Γιαννούτσος (71′ Τσόφλιος), Λάμτσε, Ανδρέου, Παναγιωτίδης, Πολυχρόνης, Σουμπασάκης (78′ Καραγιάννης), Λίμα, Τσιριγώτης, Νάνι

Ρόδος (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Ρεβυθόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Χύσι (14′ λ.τρ. Καραγεώργης), Μπαξεβάνος, Καψάλης, Τσίπρας (68′ Λίχτι), Αρναρέλλης, Σερέντιουκ (55′ Σουλάι), Ριτάκο (55′ Δελαπόρτας), Μαρτσάκης (68′ Νικολόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου