5 Ιαν 2020

Ιδανικό ποδαρικό με νίκη και... Γιάννη Παπαδόπουλο!

 Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το 2020 για τα Ελάφια που πέτυχαν σπουδαία νίκη στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, με 2-0 κόντρα στον Παλληνιακό. Οι πράσινοι του Κώστα Βελιτζέλου, που μετρούν 7 νίκες στα 7 παιχνίδια τους στο νησί, έπιασαν τους 32 βαθμούς και αποσπάστηκαν πλέον στο +8 από τη δεύτερη θέση, εκμεταλλευόμενοι την εντός έδρας ήττα της Μαρκό από τον Αήττητο Σπάτων. Μισέλ και Μπουντόπουλος ήταν οι σκόρερ των δύο τερμάτων της ομάδας μας, πολύ καλός στην επανεμφάνισή του ο Γιόνδης, που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο λύθηκε ο γόρδιος δεσμός. Πολύ καλός στο ντεμπούτο του ο Μπαρούτας, στο αριστερό άκρο της άμυνας.
 Οι οιωνοί ήταν θετικοί ήδη πριν από τη πρώτη σέντρα του παιχνιδιού! Λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, η διοίκηση της ομάδας, με μία πρωτότυπη κίνηση, ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα την έλευση και την οριστικοποίηση της συμφωνίας με έναν παίχτη που έχει αφήσει το δικό το στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, με καριέρα μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό και Ηρακλή, είναι από σήμερα ποδοσφαιριστής των Ελαφιών! Αγωνιστικά, η Ρόδος φάνηκε αρχικά επηρεασμένη από τη διακοπή του πρωταθλήματος και την αποχή της από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αν και απείλησε σχετικά νωρίς με τον Βουργουτζή, εν τούτοις οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να αμύνονται σωστά και προσπαθούσαν να βγουν στην κόντρα. Τα Ελάφια μπορεί να είχαν την υπεροχή στις τελικές ευκαιρίες (με προσπάθειες κυρίως του Χατζησάββα), όμως πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν βρει το δρόμο για τα δίχτυα.
 Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον ίδιο περίπου τρόπο. Το ψιλόβροχο που άρχισε να πέφτει στο Δημοτικό Στάδιο δεν έδειξε να πτοεί ούτε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά ούτε και τα παιδιά της Κακιάς Σκάλας, που έδειχναν να αντιλαμβάνονται πως η Ρόδος είχε ανάγκη τη φωνή και το πάθος τους. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Γιόνδης, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ανατράπηκε, όμως, από τον Κολοτούρο, κερδίζοντας πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μισέλ, που με χαρακτηριστική ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, έψαξαν το γκολ και μάλιστα έφτασαν κοντά όταν στο 70ο λεπτό, ο Τζήμας δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, έκανε λανθασμένη έξοδο, αλλά η κεφαλία του Κυριόπουλου έφυγε άουτ. Η Ρόδος ήθελε πλέον το γκολ με το οποίο θα κλείδωνε την επικράτησή της και το βρήκε περίπου 10 λεπτά πριν από τη λήξη του ματς, με δράστη αυτή τη φορά τον Μπουντόπουλο. Ο Χατζησάββας έκανε μια φοβερή βαθιά μπαλία στον κενό χώρο, ο Μπουντόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και αφού "ζάλισε" αμυντικούς και τερματοφύλακα έκανε με πλασέ το 2-0. Το γκολ αυτό έδωσε επί της ουσίας τέλος στη σεμνή τελετή και τα Ελάφια προσέθεσαν ακόμα τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι τους.
 Η Ρόδος έχει αποκτήσει, πλέον, μια διαφορά ασφαλείας από κάθε επίδοξο διώκτη της. Παράλληλα έχει φροντίσει να ενισχυθεί σημαντικά, με παίκτες πεπειραμένους και ονόματα που δε συνάδουν στην κατηγορία. Όπως, άλλωστε, και το όνομα της ομάδας δε ταιριάζει στις κατηγορίες που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια. Η προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα στη φυσική της θέση είναι μεγάλη και είναι συνολική. Διοίκηση, παίχτες και κόσμος είναι αποφασισμένοι να βάλουν πλάτη, ώστε το Ελάφι μας να καλπάζει ξανά ψηλά και πάντα περήφανα. Φυσικά, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Αυτή τη στιγμή προέχει το παιχνίδι της Τρίπολης, κόντρα στην φιλότιμη ομάδα του Παναρκαδικού. Εκεί όπου η Ρόδος θέλει να θέσει ακόμα πιο στέρεα τα θεμέλια της μετέπειτα πορείας της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Σ. ΡΟΔΟΣ (Κώστας Βελιτζέλος): Τζήμας, Μπαρούτας, Κανταρτζής, Σούλης (87’ Αγγελίδης), Παπαθανασίου (46’ Γιόνδης), Μισέλ, Τριχάκης (72’ Σουλάι), Μπίσσα (85’ Σταυλάς), Χατζησάββας, Βουργουντζής, Μπουντόπουλος
 ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Τσάκαλος, Λάζαρης (88’ Κάραβος), Τρυφιάτης (85’ Κασάπης), Ματζώρος, Κολοτούρος, Δημογιάννης, Σπίνος, Δημητρακόπουλος, Κυριόπουλος, Μπαμίχα (55’ Δρόσης), Κοβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου