30 Νοε 2019

Ματς "γκραν γκινιόλ" και λυτρωτής ο Χατζησάββας!

 Ελάφια από ατσάλι! Αυτή η φράση περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το σημερινό απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, που βρήκε τη Ρόδο να πανηγυρίζει μία ακόμα πολύτιμη νίκη στην φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Με το... αγγλικό σκορ 4-3, οι πράσινοι πήραν το τρίποντο απέναντι στον Γ.Σ. Μαρκό και έφτασαν έτσι τους 25 βαθμούς! Μπουντόπουλος, Κανταρτζής, Βουργουντζής και Χατζησάββας, οι σκόρερ για την ομάδα μας, που ανακηρύχτηκε έστω και άτυπα πρωταθλήτρια χειμώνα.
 Το παιχνίδι ξεκίνησε με ψυχρολουσία στο πράσινο στρατόπεδο, μιας και οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Χίσο. Ωστόσο, η απάντηση της Ρόδου ήταν κάτι παραπάνω από άμεση! Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Ραχήμ έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μπουντόπουλο, με τον τελευταίο να μη δυσκολεύεται να φέρει το ματς στα ίσια. Ακολούθησε ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο για την ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου, με τα Ελάφια να πετυχαίνουν δύο ακόμα γκολ. Πρώτα ήταν ο Κανταρτζής που στο 16, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουντόπουλου, έπιασε μια δυνατή κεφαλιά και έβαλε σε θέση οδηγού τη Ρόδο. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Βουργουντζή να χριστεί και αυτός σκόρερ και να σημειώνει το 3-1, με νέα ασσίστ του Ραχήμ. Και ενώ όλα έδειχναν πως το απόγευμα θα κυλούσε ξέγνοιαστα για τη Ρόδο, ξέσπασε μια σειρά κακοδαιμονίας, καθώς ο Βουργουντζής αναγκάστηκε να αποχωρήσει, λόγω τραυματισμού με τον Παπαθανασίου να περνάει στη θέση του. Το Μαρκό κατάφερε να μειώσει σε 3-2 με τον Κορομηλά, ενώ είχε την τύχη να πάει στα αποδυτήρια με το παιχνίδι ισόπαλο σε 3-3, έπειτα από γκολ του Σαμιού. Έχοντας χάσει το σημαντικό τους προβάδισμα, οι πράσινοι ήταν αναγκασμένοι να τα παίξουν όλα για όλα στο δεύτερο ημίχρονο.
 Πράγμα που το έκαναν, καθώς σε κανένα σημείο του β' μέρους δεν μπορούμε να πούμε ότι απειλήθηκαν. Αντιθέτως, κρατούσαν τα ηνία του αγώνα και αν και ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, όλα έδειχναν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Η είσοδος του Μπίσσα έδωσε μια έξτρα επιθετική ώθηση στην ομάδα, όμως η ατυχία συνεχίστηκε, με τον Νικολόπουλο να τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι και να αποχωρεί με ασθενοφόρο (!) από το Στάδιο. Η Ρόδος συνέχισε να πολιορκεί την αντίπαλη περιοχή, χωρίς, ωστόσο, να βρίσκει ανοιχτούς διαδρόμους. Τελικά, η λύτρωση ήρθε από τον Χατζησάββα, με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα! Έπειτα από ωραία προσπάθεια του Παπαθανασίου, βρήκε τον Κανταρτζή και αυτός με ωραία σέντρα σημάδεψε τον Χατζησάββα, που με πλασέ έδωσε εν νέου το προβάδισμα στα Ελάφια μας. Στα λεπτά που ακολούθησαν η Ρόδος διαχειρίστηκε απόλυτα το ρυθμό αλλά και το σκορ, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δελαπόρτα στο 83 δεν απείλησε τον Μπαλασάκη και το 4-3 έμελλε να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Μια αναμέτρηση με έντονα συναισθήματα, πολλές εναλλαγές και ευτυχή κατάληξη για τη Ρόδο, που συνεχίζει απερίσπαστη την πορεία της προς τον τίτλο του 6ου ομίλου.
 Με αυτό τον τρόπο, η Ρόδος διεύρυνε όχι μόνο το νικηφόρο σερί της, αλλά και τη διαφορά από τους διώκτες της, μιας και βρίσκεται πλέον στο +7. Ευχή μας είναι η σημερινή νίκη της ομάδας να μην αποδειχθεί πύρρειος, αφού τόσο ο Βουργουντζής, όσο και ο Νικολόπουλος αποτελούν σημαντικά γρανάζια της ομάδας και πολύτιμες μονάδες. Καλή ανάρρωση, λοιπόν, στα δύο παιδιά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα στη Ραφήνα. Εκεί όπου η Ρόδος δεν θα είναι μόνη της!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Α.Σ. ΡΟΔΟΣ (Κώστας Βελιτζέλος): Τζήμας, Σταυλάς (55’ Μπίσσα), Νικολόπουλος (62’ λ.τρ. Τριχάκης), Κανταρτζής, Σούλης, Μισέλ, Βουργουντζής (30’ λ.τρ. Παπαθανασίου), Ραχήμ, Δελαπόρτας, Μπουντόπουλος (64’ Σουλάι), Χατζησάββας

Γ.Σ. ΜΑΡΚΟ (Δημήτρης Παπασπύρος): Μπαλασάκης, Σόφης, Μανωλιάς Γ., Κορομηλάς, Τσακίρης (80’ Μασκλαβάνος), Αλεξίου, Γκεμίσης (87’ Μανωλιάς), Θέος (72’ Πινέιρο), Σάμιος, Χίσο, Ατματζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου