16 Νοε 2019

Επιστροφή στις νίκες με Χατζησάββα!

Την επιστροφή της στις νίκες πανηγύρισε η Ρόδος, πριν από λίγο, καθώς νίκησε με 1-0 τη Νέα Αρτάκη, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας. Η Ρόδος παρόλο που αγχώθηκε και... άγχωσε, έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο με λυτρωτή τον Χατζησάββα, που σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Τα Ελάφια παρέμειναν, έτσι, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, διατηρώντας βραχεία κεφαλή από τη δεύτερη ομάδα του Μαρκόπουλου. Ντεμπούτο στον πάγκο των πρασίνων έκανε ο Κώστας Βελιτζέλος, που συνδύασε με νίκη τον ερχομό του.
 Η Ρόδος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο δυναμικά και μόλις στο 2΄ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως η πολύ έξυπνη μπαλιά του Δελαπόρτα από τα δεξιά πέρασε παράλληλα από το αντίπαλο τέρμα, χωρίς κάποιος των πρασίνων να προλάβει να την σπρώξει στα δίχτυα. Η Ρόδος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας είτε με πλαγιοκοπήσεις είτε από τα πλάγια να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια κενά και έκαναν ορισμένες ευκαιρίες, όπως αυτή του Ντελέκου στο 30΄, αν και πρωταρχικός τους στόχος ήταν να διασφαλίσουν τα μετόπισθεν. Πράγμα που το κατάφεραν για μεγάλο διάστημα, αφού έκλειναν κάθε πιθανό διάδρομο που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τα Ελάφια. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη σημαντική στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες.
 Με την επανάληψη, η Ρόδος έδειξε από νωρίς την πρόθεσή της να διώξει το όποιο άγχος πιθανόν να βάραινε τα πόδια της. Έχοντας να αντιμετωπίσει τις συνεχείς διακοπές, που έριχναν το ρυθμό του ματς, η ομάδα του κ. Βελιτζέλου αδυνατούσε να αναπτύξει την ταχύτητα που θα ήθελε. Αυτό, ωστόσο, δεν την εμπόδισε να επιβάλει το ρυθμό της, προσπαθώντας να βρει τη λύση απέναντι σε μία πολυπρόσωπη και καλά διαβασμένη άμυνα. Τελικά, ο γόρδιος δεσμός λύθηκε λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας. Ήταν ο Δελαπόρτας ο οποίος έκανε μια πολύ όμορφη σέντρα από τα αριστερά και δίνοντας τα απαραίτητα εσωτερικά φάλτσα στη μπάλα, βρήκε τον Χατζησάββα, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Ναβροζίδη. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ για τον κυνηγό των Ελαφιών, ο οποίος ξέσπασε πανηγυρίζοντας μπροστά από την Κακιά Σκάλα. Στο εικοσάλεπτο που ακολούθησε, η Ρόδος προσπάθησε να εδραιώσει τη νίκη της με ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να το καταφέρνει. Κάποια λάθη στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου έδωσαν την ευκαιρία στους Ευβοιώτες να απειλήσουν, κυρίως με τον Χατζηστάμου, με τις τελικές τους προσπάθειες είτε να είναι άστοχες είτε να βρίσκουν σε ετοιμότητα τον Τζήμα. Το σκορ παρέμεινε μέχρι το φινάλε στο 1-0 και το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κακουλίδη σήμανε την επιστροφή των Ελαφιών στις νίκες, την έκτη συνολικά νίκη της φετινής χρονιάς.
 Είναι δεδομένο ότι η Ρόδος δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή της. Είναι, επίσης, δεδομένο πως αυτό που μετράει στο τέλος είναι η νίκη, ακόμα κι αν αυτή δεν συνοδεύεται από καλό ποδόσφαιρο. Η έλευση του νέου προπονητή σίγουρα θα φέρει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα θα προσεγγίζει και θα διαχειρίζεται εφεξής τα παιχνίδια και τις συνθήκες που συναντά απέναντί της. Για την ώρα, τα Ελάφια κρατάνε τους πολύτιμους βαθμούς, την πρώτη θέση και την ανεβασμένη ψυχολογία με την οποία πάνε στο Μενίδι, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Αχαρναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ (Κώστας Βελιτζέλος): Τζήμας, Παπαθανασίου (59’ λ.τρ. Βουργουντζής), Νικολόπουλος, Κανταρτζής, Μισέλ, Σούλης (75’ Χατζηπέτρος), Μπίσσα (61’ Σταυλάς), Ραχήμ, Μπουντόπουλος (75’ Κλιγγόπουλος), Δελαπόρτας,  Χατζησάββας
 
Α.Ο ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ (Μιχάλης Μαύρος): Ναβροζίδης, Χατζηστάμου, Κάραλης (65’ Μπαλαμπάνης), Μπελίτσος, Καραμπάς, Μαυρόπουλος, Παπαδάκης (78’ Λούκας), Ντελέκος, Σπανός (50’ Μιχελής), Κνέζεβιτς (50’ Πατερίτσας), Τσίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου