1 Δεκ 2018

Απτόητη συνεχίζει το έργο της!

 Ακόμα μία εύκολη νίκη και ακόμα ένα ευρύ σκορ για τη Ρόδο, που σκόρπισε με 6-0 τον Ορφέα, στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων. Η Ρόδος μετέτρεψε την εξ αναβολής 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος σε έναν υγιεινό περίπατο και πλέον στρέφει την προσοχή της στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Ποσειδώνα Καρπάθου. Τα γκολ για τα Ελάφια μας πέτυχαν οι Μπίσσα, Κιοσέογλου (δις), Τσουλάκος, Καντιμοίρης και Αμανατίδης. Πολύ καλή εμφάνιση για μια ακόμα φορά από το σύνολο των ποδοσφαιριστών της Ρόδου.
  Από τα πρώτα, κιόλας, λεπτά της αναμέτρησης, η Ρόδος απέκτησε εξ ολοκλήρου την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Η ανωτερότητα των πρασίνων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν η επέλαση του Γεωργίου από τα δεξιά ανακόπηκε αντικανονικά εντός της μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπίσσα, ο οποίος αν και αρχικά νικήθηκε από τον Καστανάκη, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κιοσέογλου με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Τη νίκη κλείδωσε, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Τσουλάκος με κεφαλιά από κοντά. Με τη Ρόδο να έχει πλέον ένα σαφές προβάδισμα και το σκορ στο 3-0, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια.
 Παρόλο που το δεύτερο ημίχρονο είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα, η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του Σάκη Δέδε δεν άλλαξε στο ελάχιστο. Τα Ελάφια συνέχισαν να πιέζουν και να κυνηγούν το γκολ και το βρήκαν στο 55΄ με όμορφο πλασέ του Καντιμοίρη, ανεβάζοντας, έτσι, το δείκτη του σκορ στο 4-0. Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο βιονικός αρχηγός των Ελαφιών από εκτελεστής έγινε δημιουργός, τροφοδοτώντας τον Αμανατίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ, έγραψε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το τελικό 0-6 διαμορφώθηκε ελάχιστα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα, με δράστη τον Κιοσέογλου και έπειτα από ασίστ του Γεωργίου.
 Με ιδιαίτερη άνεση, λοιπόν, η Ρόδος διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος και το βλέμμα της είναι ήδη στραμμένο προς την Κάρπαθο. Το γεγονός ότι τα Ελάφια αποδίδουν ολοένα και πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, ασφαλώς και γεμίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση στην ομάδα και τους φιλάθλους της. Ωστόσο, κανείς δεν παραβλέπει πως η συνέχεια παραμένει εξίσου απαιτητική και η διαρκής συγκέντρωση από όλους στο πράσινο στρατόπεδο είναι κάτι παραπάνω απαραίτητη, προκειμένου η Ρόδος να πετύχει το... αυτονόητο.
 Κλείνοντας, όσον αφορά στο δεύτερο εντός ολίγων ημερών κρούσμα επίδειξης του αισθήματος κατωτερότητας που διακατέχει πολλούς, όταν αγωνίζονται κόντρα στη Ρόδο και που εκφράζεται είτε μέσω ανούσιων και αντιαθλητικών μαρκαρισμάτων, είτε μέσω άλλων εξίσου ανούσιων ενεργειών "ψευτομαγκιάς", αρκεί να πούμε μονάχα πως για την τιμωρία που τους αρμόζει, φροντίζει, κάθε Σάββατο, η ίδια η ομάδα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ορφέας (Γρηγόρης Σαρρής): Καστανάκης, Τσικούρης (81’ Γιαννόπουλος), Τσακίρης, Αντωνιάδης, Μαγιόγλου, Δαφερέρας (52’ Μίλο), Τσοβαλίν, Λουκίσσας. Στεργιόπουλος (73’ Κουτσούκος), Κόκα, Μαχραμάς (55’ Αυγουστάκης)
 
ΑΣ Ρόδος (Σάκης Δέδες): Κεφάλας, Καντιμοίρης, Χατζηπέτρος (65’ Μόσχος), Λαζάρου, Κρητικός, Κιοσέογλου, Τριχάκης (14’ λ.τ. Ρίκκα), Μπίσσα, Κόστα (69’ Δημητριάδης), Τσουλάκος (52’ λ.τ. Αμανατίδης), Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου