4 Νοε 2017

Μπορούσες ρε Ελαφάρα...!

 Σε ένα εντυπωσιακό ματς στο Δημοτικό Στάδιο, Ρόδος και Διαγόρας αναδείχτηκαν ισόπαλοι, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, με τελικό σκορ 2-2. Η Ρόδος, αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 από τον συμπολίτη, έβγαλε πείσμα, πάθος και ποδοσφαιρικό εγωισμό και κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς μέσα σε 10 λεπτά. Τα Ελάφια προσπάθησαν να πετύχουν την ολική ανατροπή, ωστόσο δοκάρι και Στεφανάκος είπαν "όχι" σε δυο κλασικές περιπτώσεις. Μπανγκούρα και Πάλλας οι σκόρερ των πρασίνων, χαμένο πέναλτι ο Σερτζίνιο στο πρώτο ημίχρονο.
 Το ματς ξεκίνησε με τα Ελάφια να βρίσκονται στη σέντρα, για το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, αλλά το ξεκίνημά τoυς δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Ο αντίπαλος φάνηκε να έχει την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, καθώς έχασε καλή ευκαιρία στο 8΄με τον Γεωργίου, ενώ 5 λεπτά αργότερα βρέθηκε να προηγείται με γκολ του Γιόνδη. Η Ρόδος προσπάθησε να συνέλθει και να απειλήσει σε δυο περιπτώσεις με τον Αυγενικού και τον Παβίσεβιτς, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 26΄η φιλοξενούμενη ομάδα έφτασε κοντά στο 0-2, όμως το σουτ του Γεωργίου σταμάτησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Στο σημείο εκείνο, ο Πάρης Ανδράλας προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Μπανγκούρα, στη θέση του Πότσι, κάνοντας έτσι περισσότερο επιθετικό τον σχηματισμό της ομάδας. Και πράγματι, ο Μπανγκούρα, λίγο έλειψε να πετύχει γκολ, στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα, το πλασέ του όμως έφυγε ελάχιστα άουτ. Η Ρόδος άρχισε σταδιακά να ισορροπεί το ματς και λίγα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 45λέπτου, βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση. Συγκεκριμένα, ο Παβίσεβιτς βρέθηκε εντός της μεγάλης περιοχής, όμως ανατράπηκε, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Σερτζίνιο, ο Στεφανάκος όμως, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ να παραμένει στο 0-1.
 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τα Ελάφια, καθώς μόλις στο 49΄οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ίον. Από εκείνο το λεπτό και έπειτα, μίλησε το πάθος και η καρδιά των Ελαφιών. Η Ρόδος μείωσε σε 1-2, μόλις 2 λεπτά αργότερα με δράστη τον Μπανγκούρα. Η ψυχολογία πλέον είχε μεταφερθεί στα πράσινα πόδια, ενώ η είσοδος του Λέκκα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε άρδην την εικόνα των πρασίνων. Η Ρόδος έγινε περισσότερο απειλητική, παίζοντας ουσιαστικά στο μισό γήπεδο. Το γκολ της ισοφάρισης δεν άργησε να έρθει! Με σκόρερ αυτή τη φορά τον Πάλλα, έπειτα από ωραία συνεργασία του Αυγενικού με τον Σερτζίνιο και σέντρα του τελευταίου, η Ρόδος έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς συνέχισαν να πιέζουν προκειμένου να φτάσουν στην ολική ανατροπή, αγγίζοντάς την σε τρεις περιπτώσεις. Στο 65΄λεπτό ο Λέκκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Παβίσεβιτς έκανε την προβολή, με τον Στεφανάκο να αποκρούει ενστικτωδώς, λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, και να εξελίσσεται σε ήρωα για την ομάδα του. Στην επαναφορά της μπάλας, ο Τσόπελας όντας υπό πίεση έκανε την κεφαλιά ψηλά άουτ. Στο 70΄η Ρόδος έφτασε ακόμα πιο κοντά στο 3-2, όμως το πλασέ του Μπανγκούρα σταμάτησε στο δοκάρι του αντίπαλου κίπερ. Τα Ελάφια έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, με το δεύτερο ημίχρονο να ανήκει ολοκληρωτικά σε αυτά. Καθώς τα λεπτά περνούσαν, η Ρόδος προσπαθούσε, αλλά έπεφτε πάνω στους αντιπάλους της οι οποίοι πλέον αμύνονταν μαζικά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία καλή ευκαιρία του ματς, με το σουτ του Παναγιωτίδη να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Παναγόπουλου. Η Ρόδος, στον χρόνο που απέμεινε, συνέχισε να παίζει γύρω από την αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως μέσω κάποιων φάουλ. Τελικά, το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Γκορτσίλα, βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες στο 2-2, και τον κόσμο να αποχωρεί από το γήπεδο χορτασμένος από το θέαμα και τα γκολ.
 Ασφαλώς το αποτέλεσμα, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στο πράσινο στρατόπεδο, καθώς ήταν ένα ματς στο οποίο το κάθε αποτέλεσμα ήταν πιθανό. Η Ρόδος στάθηκε άτυχη σε δυο περιπτώσεις, και κυρίως σε αυτή του πέναλτι. Από την άλλη, οι πράσινοι συγκαταλέγουν στα θετικά το γεγονός ότι δεν ηττήθηκαν σε ακόμα ένα ντέρμπι, έπειτα από αυτό της Ιαλυσού. Ασφαλώς η Ρόδος κρατάει την εμφάνιση του 2ου ημιχρόνου, και την αντίδραση που έβγαλε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο γκολ. Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν και η παρουσία του Μπανγκουρά, ενός παίχτη τον οποίο περιμένουν όλοι στη Ρόδο, αλλά και η συνεργασία του με τον Αυγενικού, με τους δυο να γεμίζουν τον χώρο του κέντρου και να αναμορφώνουν το δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας. Το κεφάλαιο "τοπικό ντέρμπι" κλείνει πλέον για όλους στην ομάδα, και το μυαλό στρέφεται στον Πέλοπα Κιάτου και την προετοιμασία για το εκτός έδρας αυτό ματς. Η ομάδα μας έδειξε τις δυνατότητές της, και πλέον έχοντας ένα πιο εύκολο πρόγραμμα μπροστά της, κοιτάζει το μέλλον και σκοπεύει στην βαθμολογική της αναρρίχηση.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ρόδος (Πάρης Ανδράλας): Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι (46’ λ.τρ. Τσόπελας), Κουρούπης, Μκρτσιάν, Ζώνας, Πινδώνης (52’ Λέκκας), Πότσι (28’ Μπανγκούρα), Αυγενικού, Πάλλας, Παβίσεβιτς, Σερτζίνιο (66’ Αποστόλου)
 
Διαγόρας Ρόδου (Νίκος Παντέλης): Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Χειμωνέττος, Ρούνιτς, Προβατίδης, Σκάρος (44’ λ.τρ. Μπουρλάκος), Βελέτης, Σουάνης, Γεωργίου (66’ Παυλίδης), Βελλίνης (88’ Καρπαθάκης), Γιόνδης (72’ Παναγιωτίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου