15 Οκτ 2017

Αγχώθηκε αλλά νίκησε!

 Έκανε σεφτέ! Η Ρόδος, παρόλο που αγχώθηκε, πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε του Α.Ο. Λουτράκι με 1-0, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας. Σκόρερ για τα Ελάφια ο εξαιρετικός Σερτζίνιο, μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τρομακτικός τραυματισμός του Λούκας Ολιβέιρα. Εκτίει το ρεπό της την άλλη αγωνιστική η Ρόδος.
 Σε ακόμα ένα παιχνίδι, οι πράσινοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έψαχναν το γκολ, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Ρόδο ήταν διπλή και σημειώθηκε μόλις στο 5', όταν ο Σερτζίνιο εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ στο ύψος της περιοχής, όμως ο Διασηνός απέκρουσε με υπερένταση. Ο Λούκας πήρε το ριμπάουντ, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε ένα επίσης πολύ καλό σουτ, αυτή τη φορά από τον Λέκκα, με τους αμυντικούς του Α.Ο. Λουτράκι να απομακρύνουν. Πριν την συμπλήρωση των 10 λεπτών στην αναμέτρηση, τα Ελάφια έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Ιμεραλιλάι μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Σιώκο, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Σερτζίνιο, ο οποίος σημάδεψε σωστά δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η Ρόδος συνέχισε να πιέζει ψηλά και να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα, ψάχνοντας είτε με τον Κουρούπη είτε με τον Σερτζίνιο το δεύτερο γκολ με το οποίο θα καθάριζε το ματς. Όλα αυτά μέχρι το 35ο λεπτό. Αυτή ήταν και η στιγμή του πολύ σοβαρού τραυματισμού του Λούκας, ο οποίος μετά από σφοδρή σύγκρουση σε διεκδίκηση της μπάλας, χτύπησε στο γόνατο και έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Οι πρώτες εκτιμήσεις, μάλιστα, κάνουν λόγο για σοβαρή ζημιά, με τον νεαρό Βραζιλιάνο να μην αποκλείεται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν συνέβη καμιά αξιοσημείωτη φάση.
 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόδος έδειξε να χάνει τον δυναμισμό που την χαρακτήριζε, παρόλο που εξακολούθησε να έχει την κατοχή της μπάλας. Οι πράσινοι δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη φάση, και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από στημένες φάσεις με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Λέκκα στο 57΄και του Αυγενικού στο 67΄. Στο 20λεπτο που ακολούθησε η Ρόδος προτίμησε να φυλάξει τα νώτα της και δε ρίσκαρε για κάποιο γκολ. Φυσιολογικά, το Λουτράκι πήρε μέτρα στο γήπεδο και έψαξε την ισοφάριση, με σημαντικότερη ευκαιρία αυτή του 75', όταν ο Γωνιάδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έκανε το σουτ, το οποίο όμως πέρασε ψηλά άουτ. Παρά την πίεση και το άγχος η Ρόδος άντεξε, και έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τα Ελάφια να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Γ΄Εθνική.
 Ασφαλώς, το ζητούμενο για την Ρόδο ήταν η νίκη. Μια νίκη η οποία ήρθε δια πυρός και σιδήρου, δίνει όμως στα Ελάφια την απαραίτητη ηρεμία, ώστε να πάνε ψύχραιμα στην "μίνι προετοιμασία" των σχεδόν τριών εβδομάδων που ακολουθεί. Θυμίζουμε πως η Ρόδος έχει ρεπό την επόμενη αγωνιστική, ενώ μετά ακολουθεί ρεπό για όλες τις ομάδες της Γ΄Εθνικής. Συνεπώς, η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των πρασίνων είναι προγραμματισμένη για τις 5 Νοεμβρίου, κόντρα στον Διαγόρα, στο νησιώτικο ντέρμπι αιωνίων. Η Ρόδος, λοιπόν, έχει τον χρόνο, την καλή ψυχολογία και κυρίως το καθαρό μυαλό ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να παρουσιαστεί έτοιμη ενόψει της συνέχειας του απαιτητικού φετινού πρωταθλήματος. Κλείνοντας, ελπίζουμε ο τραυματισμός του Λούκας να αποδειχθεί λιγότερο σοβαρός απ' ό,τι φάνηκε και ευχόμαστε στον Λατίνο εξτρέμ ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.
 
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων: 

Ρόδος (Π. Ανδράλας): Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάϊ (75′ Καντιμοίρης), Κουρούπης, Μκρτσιάν, Αποστόλου (65′ Αυγενικού), Πότσι, Πινδώνης, Σερτζίνιο, Ολιβέιρα (38′ λ. τρ. Πάλλας), Λέκκας (58′ Ζώνας), Παβίσεβιτς

A.O. Λουτράκι (Νούλας-Πέτρου): Διασηνός, Στασινόπουλος Δ., Τσώκος, Ντερτηνής, Τζορμπατζίδης (50′ Σαλοδημήτρης), Στασινόπουλος Λ., Σιώκος, Γεωργίου (86′ Παππάς), Γωνιάδης, Ζερβός (68′ Πετρίδης), Γούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου