4 Αυγ 2020

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η τρέλα!


 Στην τρέλα που συνεχίζουν να πουλάνε ΕΠΟ, Super League 2, Football League και γνωστοί, αλλά και άγνωστοι "μεγαλοπαράγοντες" δεν ωφελεί να μένεις άπραγος. Αντιθέτως, απαντάς με επιχειρήματα, γεγονότα, αλλά και... μπόλικη από τη δική τους τρέλα. Σε όσα τραγελαφικά βλέπουμε και ζούμε για ακόμα μια φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η Ρόδος ψάχνει να βρει το δίκαιο και το λογικό, σε μια χώρα που η λογική υπάρχει μονάχα ως αφηρημένη έννοια.
 Διαβάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ρόδος, κ. Μαρτίνη, σε mikriliga και ΕΡΑ Σερρών και αδυνατώντας να αντιληφθώ για ποιο λόγο κανένα τοπικό σάιτ δε μπήκε στη διαδικασία να τις αναπαραγάγει, διακρίνω κάποια βασικά σημεία, στα οποία θα σταθώ. Αρχικά και πιο σημαντικά στο δικό μου μυαλό, θα σταθώ στη στάση και τη συμπεριφορά των 5 ΠΑΕ (γιατί οι περισσότερες απ' αυτές μόνο ως εταιρείες υφίστανται και τίποτα άλλο), οι οποίες καταψήφισαν την πρόταση της ενοποίησης των δύο κατηγοριών. Πέντε ΠΑΕ, λοιπόν, άλλες με μπροστάρηδες γνωστούς τοις πάσι και άλλες με μπροστάρηδες φαντάσματα, που κανείς δεν ξέρει ποιος τους εκπροσωπεί, κάνουν άνω κάτω ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί ξαφνικά θυμήθηκαν πως μπορούν να ανέβουν Α' Εθνική. Θα σταθώ επίσης στην ανόητη και παράλογη δημοκρατία του 75%. Μια μοναδική δημοκρατία, όπου το 10-5 δεν είναι αρκετό για να πλειοψηφήσει μια απόφαση. Και φυσικά στις ομάδες, οι οποίες επιθυμούν την αναδιάρθρωση, αλλά αναγκάζονται να παραμένουν αδρανείς, παρακολουθώντας γνωστούς και αγνώστους να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια και μικροπολιτικές. Καλώς ή κακώς οι ομάδες αυτές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία. Μια πλειοψηφία, η οποία όχι μόνο φάνηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, αλλά πρέπει να θεωρείται πολύ μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς πως οι ομάδες της Football League έχουν μόνο τρεις εκπροσώπους, ενώ τους 8 πρωταθλητές κάνουν πως δεν τους βλέπουν.
 Όσον αφορά στη Ρόδο, αυτή δείχνει αποφασισμένη να δώσει τη μάχη της μέχρι το τέλος. Τα Ελάφια είναι, χωρίς υπερβολή, η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ της, έχει φτιάξει ένα μπάτζετ που αγγίζει το 1 εκατομμύριο, χωρίς να περιμένει ούτε σεντ από τηλεοπτικά και άλλα συμβόλαια. Σ' αυτή την κατάσταση αβεβαιότητας, η Ρόδος είναι πανέτοιμη να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός και το δηλώνει με κάθε τρόπο. Τόσο αγωνιστικά, όσο και με το θάρρος να προασπιστεί τα συμφέροντά της με κάθε τρόπο. Και φυσικά θα μας βρει συμπαραστάτες σε ό,τι αποφασίσει.  Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η τρέλα. Και απ' αυτή έχουμε και εμείς μπόλικη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου