1 Μαρ 2020

Δεν σταματιέται και το κλειδώνει!

Δεν έχει αντίπαλο και το κλειδώνει! Η Ρόδος πέρασε άνετη και αεράτη και από την Εύβοια, αφού επικράτησε με 2-0 επί του Α.Ο. Νέας Αρτάκης και βρίσκεται πλέον μια ανάσα και από τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος στον όμιλό της. Μπουντόπουλος και Γιόνδης οι σκόρερ των δύο τερμάτων της ομάδας μας, με τις ασίστ να πιστώνονται στους Γιόνδη και Δελαπόρτα αντίστοιχα. Το σηκώνουν την επόμενη εβδομάδα κόντρα στον Αχαρναϊκό τα Ελάφια, που κοιτάνε και τυπικά πλέον τα μπαράζ ανόδου.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ομαλά για την ομάδα του νησιού μας, με τους γηπεδούχους να αμύνονται διαρκώς και τους πράσινους να προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα. Πέρα από τον τραυματισμό του Μισέλ, ο οποίος αν και δεν αποπνέει ανησυχία, ανάγκασε τον Κώστα Βελιτζέλο, στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση.
Η ουσία της αναμέτρησης διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και η Ρόδος μπήκε αποφασισμένη να το καθαρίσει. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50', ο Μπουντόπουλος δέχτηκε την πάσα από τον Γιόνδη και δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ για τα Ελάφια. Απ' το σημείο αυτό και έπειτα, η Ρόδος μετέτρεψε το παιχνίδι σε έναν επιθετικό μονόλογο. Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ούτε ο Γιόνδης, ούτε ο Χασομέρης βρήκαν στόχο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και σημείωσαν μάλιστα την μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν ο Χατζηστάμου σημάδεψε με σουτ το αριστερό δοκάρι του Πίτκα. Τελικά, η Ρόδος πέτυχε το πολυπόθητο δεύτερο γκολ με τον δημιουργό του πρώτου γκολ, να γίνεται αυτή τη φορά εκτελεστής. Οι πράσινοι ξεδιπλώθηκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ο Δελαπόρτας πέρασε κυριολεκτικά όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή μοίρασε στον Γιόνδη, που προ κενής εστίας έγραψε το τελικό 2-0. Στην τελευταία ουσιαστική φάση του παιχνιδιού, ο Χατζησάββας προσπάθησε να γράψει κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, όμως το σουτ του πέρασε άουτ. Έτσι, γράφτηκε ο επίλογος μιας ακόμα νίκης της Ρόδου, της 17ης στους 20 αγώνες που έχει δώσει φέτος.
Πλέον, ένας βαθμός χωρίζει τη Ρόδο από τα μπαράζ ανόδου στη Football League. Ένας βαθμός στις 4 υπολοιπόμενες αγωνιστικές. Γίνεται αυτόματα κατανοητό, πως η Ρόδος έχει το ελεύθερο να κοιτάζει πια στον Απρίλιο. Και μάλιστα να κοιτάζει αισιόδοξα. Άλλωστε, η φετινή της παρουσία είναι που της έχει δώσει το δικαίωμα αυτό! Και εφόσον αυτή η παρουσία συνδυάζεται με το όνομα, τη φανέλα, την ιστορία και τον κόσμο, το μέλλον στο πράσινο στρατόπεδο πρέπει να φαντάζει, μετά από αρκετά χρόνια, αρκετά ευοίωνο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Α.Ο.Ν. Αρτάκης (Μίλτος Γκόφας): Ναβροζίδης, Κουτρόπουλος (77′ Τσίγκας), Καραλής, Μπελίτσος, Καραμπάς, Μαυρόπουλος, Ζαχαρόπουλος (54′ Σπανός), Πατερίτσας (75′ Τσούτσης), Χατζηστάμου, Ντελέκος, Ντάμπος.
Ρόδος (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Κωστόπουλος, Μπαρούτας, Κανταρτζής, Σουλάι, Μισέλ (30′ Γκίνη λ.τ.), Παπαδόπουλος (62′ Σούλης), Δελαπόρτας, Γιόνδης (82′ Χατζησάββας), Μπουντόπουλος (58′ Μαρτσάκης), Χασομέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου