19 Ιαν 2020

Δια ποδός Γιάννη Παπαδόπουλου!


Το εντός έδρας απόλυτο που μετρούν από την αρχή της χρονιάς διατήρησαν τα Ελάφια, που υπέταξαν τον αξιόμαχο Κιθαιρώνα Καπαρελλίου με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας και συνεχίζουν να κρατούν την πρώτη θέση του ομίλου με διαφορά ασφαλείας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Παπαδόπουλος, στο ντεμπούτο του ως βασικός στην 11αδα των πρασίνων, που αν και καρδιοχτύπησαν, πρόσθεσαν τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς στη συλλογή τους.
 Το πρώτο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους. Η Ρόδος κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία, όταν ο Μπουντόπουλος από τα αριστερά έκοψε στο ύψος του πέναλτι και ο Παπαδόπουλος με ωραία μονοκόμματη προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Τα Ελάφια προσπάθησαν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ, που θα τους εξασφάλιζε ένα ήσυχο απόγευμα, όμως βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ καλό Γερογιάννη, ο οποίος είπε "όχι'', όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του. Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο Μπουντόπουλος στο 20, όσο και ο Γιόνδης λίγο αργότερα (μετά από έξοχη πάσα του Μπουντόπουλου με τακουνάκι) βρέθηκαν σε θέση τετ α τετ, όμως είδαν τις προσπάθειές τους να καταλήγουν σε κόρνερ, έπειτα από επεμβάσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 35σημειώθηκε η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
 Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες ήταν διαφορετικές. Η Ρόδος μάλλον επαναπαύθηκε στο υπέρ της σκορ και στην πεποίθηση ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει και αυτό το ματς. Ως εκ τούτου, δεν απείλησε ιδιαίτερα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε σε θέση άμυνας. Ο Κιθαιρώνας, μάλιστα, είχε ορισμένες κλασικές ευκαιρίες, όπως αυτή του 65, όταν έπειτα από αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ρόδου, ο Τσέλλος έκανε το σουτ, με τον Κανταρτζή να επεμβαίνει σωτήρια και να σώζει πάνω στη γραμμή. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Πατσίλη να απειλήσει, με τον νεαρό Ρόδιο ποδοσφαιριστή να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Πίτκα. Αυτή η ευκαιρία των φιλοξενούμενων αφύπνησε τη Ρόδο, που στα λεπτά που απέμειναν και με τις αλλαγές του κ. Βελιτζέλου φρέσκαρε το κέντρο της και θωράκισε τα μετόπισθεν. Η είσοδος του Μπίσσα έφερε νέα επιθετική πνοή και την μοναδική ουσιαστική ευκαιρία των Ελαφιών στο β' ημίχρονο. Ο ταχύτατος εξτρέμ έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ, έπειτα από ασταθή απομάκρυνση του Γερογιάννη, όμως ο Ευθυμίου έσωσε πάνω στη γραμμή την ομάδα του από βέβαιο γκολ. Η Ρόδος δεν κατάφερε να πετύχει κάτι παραπάνω στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, πέρα από μία άστοχη κεφαλιά του Γιόνδη και το 1-0 ήταν το σκορ που διατηρήθηκε ως το τελικό σφύριγμα της λήξης.
 Είναι γεγονός πως η ομάδα δεν εντυπωσίασε. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέψουμε την ικανότητα αυτής της ομάδας να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, ακόμα και στην κακή της μέρα. Ας μην ξεχνάμε πως στη σημερινή 11αδα έπαιξαν βασικοί τέσσερα παιδιά από τις μεταγραφές του Γενάρη. Γκίνη, Παπαδόπουλος, Μπαρούτας και Κωστόπουλος μετρούν ελάχιστο χρόνο μαζί, αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα. Επίσης, υπάρχει και ο Χασομέρης και ο Μαρτσάκης, οι οποίοι ενσωματώνονται στην ομάδα και σύντομα θα αποτελούν δύο νέες λύσεις στα χέρια του τεχνικού τιμ. Η ουσία είναι πως η Ρόδος έκανε το 8 στα 8 στην έδρα της, διεύρυνε το αήττητο και νικηφόρο σερί της και δεν έχει την παραμικρή διάθεση να κοιτάξει προς τα πίσω!
 Με τη διάθεση ανεβασμένη από το τρίποντο, λοιπόν, η Ρόδος κόβει σε λίγη ώρα (19:00) την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στην αίθουσα του Ροδινιού. Ραντεβού εκεί!

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Κωστόπουλος, Μπαρούτας, Κανταρτζής, Σούλης, Γκίνης, Βουργουτζής (68’ Νικολόπουλος), Χατζησάββας (60’ Μπίσσα), Παπαδόπουλος (72’ Σουλάι), Γιόνδης, Μπουντόπουλος (90’ Παπαθανασίου)

ΚΙΘΑΙΡΩΝ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ (Σωτήρης Παπαναστασίου): Γερογιάννης Χ., Νικολακόπουλος, Σεχάι, Ευθυμίου, Τσέλλος, Λάμπρου, Αργυρίου, Αποστολόπουλος (85’ Μπόβαλης), Δαδάκος (75’ Σκουρτανιώτης), Πατσίλης, Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου