19 Φεβ 2019

Όταν ομάδα και κόσμος γίνονται ένα!

 Μόνο τα τυπικά απομένουν, πλέον, ώστε η Ρόδος να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια της φετινής Α' Κατηγορίας, σφραγίζοντας έτσι την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες, μετά από μία αρκετά ψυχοφθόρα χρονιά απουσίας. Η Ρόδος πέρασε σαν σίφουνας από τα Μαριτσά, σκόρπισε με το εμφατικό 0-6 τον τοπικό Ηρακλή και έβαλε τέλος στα όποια σενάρια και στις υποθέσεις που τριγυρνούσαν στο μυαλό ορισμένων.

Το αγωνιστικό κομμάτι: 
 Λίγα είναι αυτά που μπορούν να ειπωθούν σχετικά με το αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού. Η Ρόδος μπήκε στο χορτάρι με το μαχαίρι στα δόντια και σφυροκοπούσε ανελέητα, στις πολλές ευκαιρίες που της δόθηκαν. Οι ποδοσφαιριστές των πρασίνων γνώριζαν πως με το αποτέλεσμα του πρώτου ματς (όπου αν και έπαιξαν πολύ καλά, υπέστησαν την πρώτη και μοναδική φετινή τους ήττα), είχαν αδικήσει πρωτίστως τους εαυτούς τους. Ήταν αποφασισμένοι, λοιπόν, να μην πέσουν για δεύτερη φορά θύματα αυτού του άτυπου, αλλά πάντα καίριου νόμου του ποδοσφαίρου. Και αυτή η αποφασιστικότητα των Ελαφιών, ενισχυμένη από τον κόσμο τους, φαινόταν σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού τους. Φαινόταν στη διάθεσή τους να παίξουν ποδόσφαιρο σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο, φαινόταν στο πάθος τους, στη δύναμη και τον τσαμπουκά με τον οποίο έμπαιναν σε κάθε φάση. Φαινόταν πρώτα απ' όλα στα μάτια τους! Η Ρόδος δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα να αμφισβητηθεί. Απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα κοινό με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, απέδειξε ότι δίκαια φεύγει από μια κατηγορία που, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι πολύ μικρή για να τη χωρέσει.

Η παρουσία της Κακιάς Σκάλας: 
 Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, δε θα ήταν δυνατόν να λείπουν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ρόδου. Η Κακιά Σκάλα δημιούργησε μια ατμόσφαιρα φανταστική, σε όλη τη διάρκεια του ματς. Αυτός ο κόσμος που έχει περάσει τόσα και τόσα, που έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι. Που έχει χρόνια να ζήσει μια στιγμή χαράς. Που έχει δει παράγκες να οργιάζουν στις πλάτες της ομάδας του. Που έβλεπε, πέρσι, τις σκοτεινές δυνάμεις του ποδοσφαίρου να υποβιβάζουν τη Ρόδο και δε μπορούσε να κάνει τίποτα για να το σταματήσει. Που μέχρι τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου δεν ήξερε αν και σε ποια κατηγορία θα κατέβει η ομάδα. Αυτός ο κόσμος, λοιπόν, ήταν εκεί και δε σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει! Πιστός σε ένα ακόμα ραντεβού, δίπλα στο Ελάφι, δίπλα στους παίχτες. Και να είστε σίγουροι ότι αυτό εκτιμήθηκε. Όχι μόνο από τους εχθρούς της ομάδας, αυτοί είναι ούτως ή άλλως λίγοι και αδιάφοροι. Εκτιμήθηκε από αυτούς που πάλεψαν, ώστε η ομάδα να φύγει άμεσα από τα τοπικά. Εκτιμήθηκε από τους ποδοσφαιριστές, από τον προπονητή, από το τεχνικό επιτελείο. Από τα παιδιά που, κατά τη διάρκεια του ματς, έστρεφαν το βλέμμα τους στην κερκίδα και την χειροκροτούσαν. Από όλους αυτούς που, στο τέλος της αναμέτρησης, έσπευσαν στη γωνία που κάθονταν οι οπαδοί της Ρόδου για να πανηγυρίσουν μαζί τους. Να γίνουν ένα. Σαν μια σωστή οικογένεια! Και αν όλα αυτά συνδυαστούν με τη σαββατιάτικη νίκη του εφηβικού τμήματος της Ρόδου, κόντρα στον συμπολίτη Διαγόρα, καταλαβαίνει κανείς ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ιδανικό για τον κάθε οπαδό της Ρόδου.

Τα συγκινητικά μηνύματα των Καντιμοίρη και Γεωργίου:
 Όπως είπαμε, οι ποδοσφαιριστές της Ρόδου ένιωσαν τον κόσμο δίπλα τους. Πήραν δύναμη από τον παλμό της κερκίδας. Πράγμα που φάνηκε τόσο στους πανηγυρισμούς τους, όσο και από τα μηνύματα των ίδιων, μετά το τέλος του ματς. Ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις δύο ποδοσφαιριστών, του αρχηγού Σταμάτη Καντιμοίρη και του Άκη Γεωργίου, οι οποίοι άκουσαν αμφότεροι το όνομά τους ρυθμικά από την κερκίδα. Αναλυτικά το μήνυμα του αρχηγού:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και εκ μέρους των ποδοσφαιριστών τους φιλάθλους της οικογένειας της Ρόδου, εκφράζοντας τα συναισθήματα μου για την σημερινή επιτυχία της ομάδας μας. Το αποδείξατε σήμερα προσφέροντας μας δύναμη και ψυχή για την ΝΊΚΗ! Ήσασταν η πνοή μας.
Υ.Γ.: Και να γνωρίζετε κάτι. … Μου μύρισε, κάτι από τα παλιά…!!!
Ο Αρχηγός σας….
Σταμάτης Καντιμοίρης”

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Άκης Γεωργίου, του οποίου το μήνυμα στα σόσιαλ μίντια ήταν το εξής:
Μας δώσατε μια σελίδα της ιστορίας σας..
Περήφανοι που φανήκαμε αντάξιοι να την γεμίσουμε με τα ονόματά μας, τον ιδρώτα μας και την προσπάθεια μας!
Εμείς περαστικοί, η ιστορία είναι αυτή που μένει!
Vamos!

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μηνύματα που καταδεικνύουν το πολύ όμορφο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα το τελευταίο διάστημα.

Η επόμενη μέρα: 
 Μπορεί η υπόθεση τίτλος να έχει εκ των πραγμάτων κριθεί, ωστόσο, η χρονιά για τη Ρόδο έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. Στο πρωτάθλημα απομένουν ακόμα 8 αγωνιστικές, ενώ βάρος αναμένεται να δοθεί και στο κύπελλο, όπου η Ρόδος, εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Α.Ε.Ρ.Α. την επόμενη εβδομάδα, έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει στην επόμενη φάση μία από τις τρεις ομάδες του νησιού που αγωνίζονται στη μεγαλύτερη κατηγορία. Ασφαλώς, το μυαλό όλων τρέχει στην επόμενη χρονιά και τη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, ωστόσο το παιχνίδι του προσεχούς Σαββατοκύριακου με την Α.Ε. Κατταβιάς προσγειώνει απότομα τους ανθρώπους του πράσινου στρατόπεδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου