22 Σεπ 2018

Τετράστερη πρεμιέρα!

 Την παραμικρή δυσκολία δεν αντιμετώπισε η Ρόδος, στο παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τη νέα χρονιά, στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Στο άδειο, λόγω τιμωρίας, Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας τα Ελάφια έδειξαν ένα πολύ ωραίο για την εποχή πρόσωπο, και νίκησαν με 4-0 την Α.Ε.Ρ. Αφάντου, χωρίς να απειληθούν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Καντιμοίρης, Τσουλάκος, Μπίσσα και  Κρητικός οι σκόρερ της ομάδας μας, με τον τρίτο να έχει και δοκάρι.
  Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα, η Ρόδος φρόντισε να δείξει στο χορτάρι αυτό που αποτελεί το στόχο και τον σκοπό για την φετινή χρονιά. Επιθετικό παιχνίδι, κατοχή της μπάλας, ασφυκτικό πρεσάρισμα και παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ρόδου σημειώθηκε μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Φερνάντο Κόστα να υποδέχεται την κάθετη μπαλιά του Κιοσέογλου, αλλά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Η Ρόδος περιτριγύριζε συνεχώς τα αντίπαλα καρέ και όλα έδειχναν πως τα γκολ ήταν θέμα χρόνου. Τελικά χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά, ώστε η Ρόδος να καθαρίσει επί της ουσίας το ματς. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, τα Ελάφια άνοιξαν το σκορ με δράστη τον Καντιμοίρη. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κιοσέογλου στο δεύτερο δοκάρι, ο Κρητικός πήρε την κεφαλιά και έσπασε τη μπάλα στα δεξιά, με τον εμβληματικό αρχηγό να μην έχει πρόβλημα να σκοράρει από κοντά. Ένα γκολ αν μη τι άλλο συμβολικό, με τον παίκτη - σημαία της Ρόδου να βρίσκει πρώτος δίχτυα σε μία δύσκολη χρονιά, κατά την οποία η Ρόδος γιορτάζει τα 50 χρόνια της, όχι με τον τρόπο, όμως, που θα ήθελαν οι φίλαθλοί της. Ελάχιστα αργότερα, τα Ελάφια διπλασίασαν τα τέρματά τους, αυτή τη φορά με τον Τσουλάκο, ενώ ένα λεπτό αργότερα και έπειτα από σέντρα του Ιμεραλιλάι ο Μπίσσα έκανε το πλασέ, σημαδεύοντας ωστόσο το κάθετο δοκάρι του Τζήμα. Με το σκορ να παραμένει στο 2-0, οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
 Με την επανάληψη, τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά στην εικόνα των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Η Ρόδος συνέχισε να πιέζει και να σφυροκοπά την αντίπαλη εστία. Το τρίτο γκολ για τα Ελάφια επετεύχθη στο 55΄ αυτή τη φορά από τον Μπίσσα και με διπλή προσπάθεια, μετά από ωραία απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ στο πρώτο σουτ που επιχείρησε ο εκρηκτικός αριστερός εξτρέμ. Τα λεπτά κυλούσαν με τη Ρόδο να έχει εξ ολοκλήρου την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορεί τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή και πάνω, προσπαθώντας διαρκώς να βρει κενούς διαδρόμους. Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός έπεσε, ο Σάκης Δέδες δεν έχασε την ευκαρία να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας (Αλιμερκάι και Κεχαγιόγλου) και όλοι περίμεναν το τελικό σφύριγμα της λήξης. Η τελευταία λέξη της Ρόδου ήρθε στο 85΄ όταν ο Μπίσσα έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, με τον προωθημένο Κρητικό να κάνει την προβολή και να γράφει το τελικό 4-0 για την ομάδα μας.
 Ασφαλώς η νίκη αυτή αλλά και το ευρύ σκορ είναι αρκετά, ώστε να δώσουν στη Ρόδο την απαραίτητη ψυχολογία εν όψει της συνέχειας. Η Ρόδος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Σίγουρα, η συνέχεια αναμένεται δύσκολη και ο δρόμος μακρύς. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν αναμφίβολα κάτι παραπάνω από θετικά. Η επόμενη αγωνιστική θα βρει τα Ελάφια μας να αγωνίζονται κόντρα στον Άρη, στη δύσκολη έδρα της Αρχαγγέλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ (Σάκης Δέδες): Κεφάλας, Ιμεραλιλάι, Χατζηπέτρος (62’ Αλιμερκάι), Καντιμοίρης, Κρητικός, Τριχάκης (85’ Κεχαγιόγλου), Μπίσσα, Τσουλάκος (57’ Δημητριάδης), Κόστα (46’ Μόσχος), Γεωργίου
 
ΑΕΡΑ (Κώστας Παπαδόπουλος): Τζήμας, Γιαννακάκης, Κωνσταντνίδης (75’ Ροκάϊ), Τάχο, Καντής (65’ Πιτσουρδάκης), Νικολής (46’ Ζάχαρης), Φιάμπολης, Γαϊτάνος, Μπεγκλετζής, Στεφανής, Γιορδαμνής (54’ Καλογήρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου