20 Αυγ 2018

Άτυπη νικήτρια του τουρνουά η Ρόδος!

 Για μια ακόμα φορά, η Ρόδος έδειξε να βρίσκεται σε σωστό δρόμο, στο δρόμο της επιστροφής της στις εθνικές κατηγορίες. Στο χθεσινό τουρνουά που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, η Ρόδος έδειξε πως μπορεί επάξια να σταθεί απέναντι σε ομάδες Γ' Εθνικής, έστω κι αν ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί. Μετά, λοιπόν, από την πειστική εμφάνιση και την ευρεία νίκη (5-0), απέναντι στον αδύναμο Ορφέα, ήρθαν εχθές τα δύο αήττητα 45λεπτα απέναντι στο Φοίβο και τους συμπολίτες, ομάδες ανώτερης κατηγορίας, να δείξουν ότι το τρένο "Ρόδος" μπαίνει στις σωστές ράγες. Και αν το σκορ στα φιλικά είναι κάτι ασήμαντο για τους προπονητές (ειδικά αυτή την περίοδο), το ευτύχημα για τον Σάκη Δέδε είναι πως βλέπει την ομάδα του να αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο, με ωραία, στρωτή μπάλα, κάθετο παιχνίδι και γενικά, στοιχεία τα οποία δουλεύονται στην προπόνηση και τα οποία έλειψαν από την ομάδα τις περασμένες χρονιές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να πούμε πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Σίγουρα, με τις εμφανίσεις της ομάδας δημιουργείται ένα θετικό κλίμα, ωστόσο χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά και υπομονή από όλους, ώστε να πούμε πως η ομάδα είναι στη θέση να βγάλει άνετα την κατηγορία.
 Όσον αφορά τα διαδικαστικά των χθεσινών αναμετρήσεων, με μία ισοπαλία και μια νίκη, η Ρόδος συγκέντρωσε 4 βαθμούς, κόβοντας έτσι πρώτη το νήμα και κατέκτησε την άτυπη πρώτη θέση του τουρνουά. 
Αναλυτικά τι συνέβη στα δυο 45λεπτα της ομάδας μας:

Ρόδος - Φοίβος: 0-0

 Αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι του τουρνουά, με τη ζέστη να επηρεάζει αισθητά τα ήδη επιβαρυμένα πόδια των ποδοσφαιριστών. Η Ρόδος δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας της Κρεμαστής, παρόλο που είχε μια ελαφρά υπεροχή των κινήσεων. Η σημαντικότερη ευκαιρία των Ελαφιών ανήκει στον Τσουλάκο, ο οποίος έπειτα από κόρνερ του Ρίκκα, πήρε την κεφαλιά, δίχως, όμως, να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Λίγο αργότερα, χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του Κεφάλα, ο οποίος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τερζίου, στην μια και μοναδική φάση στην οποία απειλήθηκε, ουσιαστικά, η Ρόδος. Ο επίλογος του ματς ήταν και πάλι πράσινος, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Κόστα, χωρίς όμως και πάλι να αλλάξει κάτι στο σκορ της αναμέτρησης. Καταληκτικά θα λέγαμε, πως η Ρόδος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, όπως όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει και πλήθος ευκαιριών μπροστά από τα καρέ μιας ομάδας, η οποία οικοδομείται με κύριο στόχο της να κρατάει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Έπαιξαν οι: Κεφάλας, Ιμεραλιλάι, Σουλάι, Κρητικός, Καμπούρης, Ρίκκα, Τριχάκης, Μόσχος, Μπίσσα, Κόστα, Τσουλάκος, ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκε και ο Κεχαγιόγλου

Ρόδος - Διαγόρας: 2-0 

 Πρόκειται αναμφίβολα για το ματς, το οποίο ικανοποίησε περισσότερο τους ανθρώπους που ανήκουν στο πράσινο στρατόπεδο. Όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο είδαν πως η Ρόδος ήταν μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, με ικανοποιητική για τα δεδομένα της εποχής συνοχή και ανάπτυξη παιχνιδιού. Η Ρόδος πέτυχε τα δυο και μοναδικά τέρματα του τουρνουά με σκόρερ τους Μπίσσα και Κόστα, η εμφάνισή της έπεισε ότι θα μπορούσε να πετύχει ακόμα περισσότερα, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο και να δοκιμάσει τα παιδιά που έχουν ανέβει από την ακαδημία του Συλλόγου. Το πρώτο γκολ των Ελαφιών σημειώθηκε πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, όταν ο Κόστα, μετά από ωραία επέλαση από τα δεξιά, έσπασε τη μπάλα παράλληλα στον Μπίσσα, με τον τελευταίο να μην αστοχεί εξ επαφής. Η Ρόδος δεν απειλήθηκε καθόλου, καθώς οι αντίπαλοι δε μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην μεγάλη περιοχή και περιορίστηκαν μονάχα σε μακρινά και απελπιστικά άστοχα σουτ. Το δεύτερο γκολ των πρασίνων είχε άρωμα... βραζιλιάνικο. Ο Κόστα από το ρόλο του δημιουργού πήρε αυτόν του εκτελεστή και έπειτα από κάθετη μπαλιά - ξυράφι του υπό δοκιμήν Γκάμπριελ, πέρασε και τον τερματοφύλακα και προ κενής εστίας έγραψε το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα, θα μπορούσε να σημειωθεί και τρίτο γκολ για τα Ελάφια, όμως το απευθείας φάουλ του Ρίκκα στο "γάμα" της εστίας έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των αντιπάλων. Καθώς τα λεπτά περνούσαν και με τη Ρόδο να μην απειλείται, ο Σάκης Δέδες, έδωσε την ευκαιρία σε αρκετά παιδιά να πάρουν γεύση από ντέρμπι, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους πράσινους να χαμογελούν και να ελπίζουν μετά από καιρό.

Έπαιξαν οι: Κεφάλας, Ιμεραλιλάι, Κρητικός, Καντιμοίρης, Καμπούρης, Σουλάι, Ρίκκα, Μόσχος, Κόστα, Μπίσσα, Τσουλάκος ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκαν οι Γκάμπριελ, Αλιμερκάι, Κεχαγιόγλου, Αμπελάς, Κιουπάκης, Κλαδάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου