2 Απρ 2017

Ελαφάρα και πράσινο γλέντι!

 Πράσινη κυριαρχία στο τοπικό ντέρμπι! Μια παθιασμένη και ψυχωμένη Ρόδος, συνεχίζοντας τις πολύ καλές της εμφανίσεις, υπέταξε τον Ιάλυσο με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, και επιβεβαίωσε πως είναι το αφεντικό! Μπαλάρα από τα ελάφια στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση από τους φιλοξενούμενους και πήραν δικαιότατα το ροζ φύλλο αγώνα. Χατζηλιόντας και Πιτταράς οι μεγάλοι σκόρερ των πρασίνων, βράχος στην άμυνα ο Τζιβίλογλου, άψογο κοουτσάρισμα από τον Τερεζόπουλο!
 Με ολιγόλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε το ντέρμπι ανάμεσα σε Ρόδο και Ιάλυσο, καθώς η Κακιά Σκάλα έδωσε το δικό της σόου με τις αμέτρητες κορδέλες που έπεσαν εντώς αγωνιστικού χώρου. Έχοντας την απαραίτητη ώθηση από τον κόσμο τους, τα ελάφια μπήκαν δυνατά στο ματς δείχνοντας αποφασισμένα για τη νίκη. Και το ξεκίνημα ήταν το καλύτερο δυνατό για τους γηπεδούχους, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, ο Χατζηλιόντας άνοιξε το σκορ! Ήταν μια εξαιρετική κίνηση του Λούκας, ο οποίος μοίρασε στον Ιμεραλιλάι και αυτός με εκπληκτική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Χατζηλιόντα, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το γρήγορο αυτό γκολ της Ρόδου αποδιοργάνωσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως έπεφταν πάνω στην πολυπρόσωπη άμυνα των ελαφιών. Η Ρόδος στάθηκε άτυχη καθώς μόλις στο 12΄ ο Λούκας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο, με τον τεχνικό των πρασίνων να περνάει στην θέση του τον Στάτη, ανακατεύοντας την τράπουλα. Η Ρόδος έριξε τον ρυθμό του ματς, εξακολουθώντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την υπεροχή. Στο μεταξύ, στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην σκεπαστή, καθώς οι Τριαντενοί που βρέθηκαν στο Δημοτικό Σάδιο αποδείχτηκαν... θερμόαιμοι, με τους φιλάθλους της Ρόδου να απαντούν στις προκλήσεις. Χωρίς να σημειωθεί κάποια άλλη αξιόλογη φάση, αν εξαιρέσει κανείς μια καλή εκτέλεση φάουλ του Δελαπόρτα, η λήξη του α΄ μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0. 
 Η επανάληψη ξεκίνησε με τα ελάφια να δείχνουν διάθεση να καθαρίσουν το ματς. Η Ρόδος ήταν καταιγιστική από το πρώτο λεπτό, και στο 48΄ ο Στεφανίδης συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Χατζηλιόντα, όμως το πλασέ του τελευταίου έδιωξε με τάκλιν ο Φυλακούρης λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα. Δυο λεπτά αργότερα, η Ρόδος έφτασε μια ανάσα από το 2-0, όμως η εκτέλεση του έμμεσου φάουλ από τον Πιτταρά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 55΄ καταγράφηκε μια ακόμα σημαντική φάση για τη Ρόδο, όταν, έπειτα από αντεπίθεση, ο Ιμεραλιλάι τροφοδότησε τον ταχύτατο Κουρούπη, όμως το τελείωμα του ακραίου μπακ δεν ήταν το ιδανικό. Τα ελάφια περιόρισαν σημαντικά τις επιθετικές δραστηριότητες του Ιάλυσου και δεν επέτρεψαν στον Δελαπόρτα να ξεδιπλώσει τις οργανωτικές του αρετές, κάνοντας τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν κομμένοι στα δύο. Έτσι, η Ρόδος κρατούσε με σχετική άνεση το υπέρ της σκορ, χωρίς μάλιστα να ιδρώσει ιδιαίτερα. Η νίκη κλείδωσε για τους πρασίνους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με δράστη τον πολύ καλό Πιτταρά! Ο Στεφανίδης βρέθηκε στα αριστερά της μεγάλης περιοχής, έσπασε την μπάλα προς τα μέσα, με τον Πιτταρά να βγαίνει κερδισμένος από τις αναμπουμπούλες και να γράφει με κοντινό σουτ το 2-0 για την ομάδα μας. Το δεύτερο αυτό γκολ πυροδότησε έξαλλους πανηγυρισμούς στο Δημοτικό Στάδιο, με τον σκόρερ να κατευθύνεται προς την Κακιά Σκάλα! Παίχτες και οπαδοί έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη, και στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης.
 Βεβαίως η νίκη αυτή είχε πολλαπλά οφέλη για την Ρόδο! Ήταν μια νίκη που την χρειαζόταν τόσο η ομάδα, ώστε να δώσει απαντήσεις, όσο και ο κόσμος της που κατά γενική ομολογία έχει περάσει πολλά. Αυλαία, λοιπόν, για την 24η αγωνιστική ημέρα της Γ΄ Εθνικής με τα ελάφια μας να φτάνουν τους 27 βαθμούς και να εδραιώνονται στην 8η θέση της κατάταξης. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Πάππος, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Τζιμογιάννης, Ολιβέιρα (12’ λ.τ. Στάτης), Κωνσταντίνου, Τζιβίλογλου (73’ Κασαπάκης), Χατζηλιόντας, Δημητριάδης (67’ Μοσχάκης), Στεφανίδης, Πιτταράς

Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ (Μάρκος Στεφανίδης): Παπαδόπουλος, Αρχοντούλης (74’ Καρπαθάκης), Σταυλάς (58’ Χατζηπέτρος), Αχείμαστος, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Ρίκκα, Σπάρταλης (80’ Νυφαδόπουλος), Χατζηφούντας, Δελαπόρτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου