5 Φεβ 2017

Θύελλα... ήταν η Ελαφάρα!

 Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ρόδος, που με γκολ του Στεφανίδη πέρασε από την Ραφήνα, επικρατώντας της Θύελλας με 0-1. Σεφτέ στα γκολ για τον υψηλόσωμο επιθετικό των ελαφιών, και επιστροφή στα θετικά αποτέλεσμα για την ομάδα μας που πανηγύρισε ένα τρίποντο-ανάσα!
 Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν νωθρά στο ματς. Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος έστησε τους ποδοσφαιριστές του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, με τους πράσινους να ανταποκρίνονται απόλυτα. Με τους Τζιβίλογλου και Ανδρίκο να είναι κυριολεκτικά βράχοι και τους υπόλοιπους να ακολουθούν από κοντά, η Ρόδος έκλεισε όλους τους διαδρόμους αποτρέποντας οποιαδήποτε επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων. Παράλληλα η Ρόδος ήταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις της. Τορεζάνι και Ευγενικός ήταν εξαιρετικά δραστήριοι και έδειξαν τις απειλητικές τους διαθέσεις όποτε τους παρουσιαζόταν η ευκαιρία. Το πρώτο ημίχρονο, κύλισε με το έργο να εξελίσσεται κυρίως στο κέντρο, και τις φάσεις να σημειώνονται με το σταγονόμετρο μπροστά από τις δυο εστίες. Έτσι η λήξη του πρώτου 45λέπτου βρήκε τις δυο ομάδες στο μηδέν, με τα ελάφια να πετυχαίνουν εν μέρει τον σκοπό τους.
 Με την έναρξη του β΄ μέρους η Ρόδος έπρεπε να αναζητήσει το γκολ που θα έλυνε τα πόδια των πρασίνων. Πράγματι στα πρώτα λεπτά τα ελάφια ήταν καταιγιστικά. Είχαν την απόλυτη υπεροχή, και με κατοχή της μπάλας προσπαθούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Κατσιούλη. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και τελικά επετεύχθη στο 55΄. Μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Τζιβίλογλου, ο Χατζηλιόντας βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο πορτιέρο της Θύελλας απέκρουσε ενστικτωδώς. Στη συνέχεια της φάσης, ο Στεφανίδης πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (ακόμα και ο Πάππος διέσχισε όλο το γήπεδο για να πανηγυρίσει με τους συμπαίχτες του!). Από το σημείο εκείνο, η Ρόδος έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, ενώ ο εκνευρισμός ήταν εμφανής από την πλευρά των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά τα ελάφια δεν πτοήθηκαν και με συμπαγή άμυνα απομάκρυναν κάθε προσπάθεια της ομάδας της Ραφήνας. Βέβαια λίγο έλειψε στο 85΄ και στο 93΄ να γίνει η ζημιά, όμως η αντίδραση του Πάππου και των αμυντικών ήταν σωστή και στις δυο περιπτώσεις, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται. Το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και έτσι η Ρόδος πήρε ένα σπουδαίο "διπλό" σε μια δύσκολη έδρα, ρεφάροντας και το 2-2 του πρώτου γύρου στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.
 Η Ρόδος πλέον, έφτασε στους 19 βαθμούς, σκαρφαλώνοντας στην 8η θέση του πρωταθλήματος, όπου συγκατοικεί με τον Πανθηραϊκό. Η συνέχεια του πρωταθλήματος είναι εξίσου απαιτητική, καθώς ακολουθούν δυο κρίσιμα εντός έδρας ματς με Προοδευτική και Ερμή Ζωνιανών (οι δυο τους "κονταροχτυπήθηκαν" σήμερα, με την ομάδα του Κορυδαλλού να επικρατεί με 1-0 των Κρητικών). Δύο παιχνίδια στα οποία τα ελάφια, με την βοήθεια του κόσμου τους, θα έχουν την ευκαιρία να απομακρύνουν οριστικά κάθε κακή σκέψη από το μυαλό τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Θύελλα Ραφήνας (Πέτρος Τσιγκούλης): Κατσιούλης, Γκίκας, Φύτρος, Γεραγωτέλλης, Ντόσκας, Χαρακτίδης, Δημητρίου (71΄Γοργάκης), Ανδρεαδάκης, Βαζέχα, Ζέκιο, Μανουσάκης
Ρόδος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Πάππος, Τζιμογιάννης, Καντιμοίρης, Ανδρίκος (67΄λ.τ. Νικήτας), Κωνσταντίνου, Τζιβιλόγλου, Χατζηλιόντας (90΄Κασαπάκης), Κουρούπης, Τορεζάνι (77΄Ιμεραλιλάι), Ευγενικός, Στεφανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου